چگونه سهام عدالت خود را بفروشم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
نحوه فروش سهام عدالت | چگونه سهام عدالت را بفروشیم؟ - اپ سیگنال
مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.بعد از آزادسازی سهام عدالت و امکان تعیین روش مدیریت مستقیم یا غیر مستقیم برای این سهام حالا یکبار دیگر مشمولان سهام عدالت باید دست به انتخاب بزنند. در این مرحله سهامداران باید بین فروش سهام عدالت و نگهداری آن یکی را انتخاب کنند. در صورتی که شما گزینه فروش را انتخاب کرده باشید قطعا با سوالات متعددی از قبیل “چطور سهام عدالت خود را بفروشیم؟” ، “برای فروش سهام عدالت به کجا مراجعه کنم؟” و سوالات مشابه زیادی برخورد کردهاید. در ادامه سعی میکنیم تا به این سوالات پاسخ بدهیم و به شما کمک کنیم تا راحتتر تصمیمگیری کنید.
چه کسانی میتوانند سهام عدالت خود را بفروشند؟
مهم نیست که شما روش مدیریت مستقیم یا غیر مستقیم را برای سهام عدالت خود انتخاب کرده باشید، همه میتوانند سهام عدالت خود را بفروشند. البته باید توجه کنید که این موضوع به این معنی نیست که روش فروش برای همه یکسان است. در روزهای گذشته و با شروع اختصاص سهام به افرادی که روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده بودند روشهای فروش هم مشخص شدند که در بخش بعدی این روشها را به صورت کامل بررسی میکنیم.
سهام عدالت خود را بفروشیم یا نه؟
فروش و نگهداری سهام عدالت انتخابی است که به عوامل زیادی مثل میزان نیاز فرد به پول این سهام، ریسک پذیری فرد، تمایل افراد به سرمایه گذاری های طولانی مدت و عوامل مشابه این موارد بستگی دارد. اما به عنوان یک نمونه کوچک از تغییرات قیمت سهام در بازههای مختلف، در نظر داشته باشید که ارزش سهام عدالت از 10 خرداد که اولین روزی بود که متقاضی ها میتوانستند سهام خود را بفروشند تا 25 خرداد نزدیک به 16 درصد رشد کرده است. درنتیجه پیشنهاد میکنیم برای تصمیم گیری در این زمینه اصلا عجله نکنید و قبل از انتخاب تمام جوانب تصمیم خودتان را بررسی کنید.
فروش سهام عدالت در روش غیرمستقیم
افرادی که روش غیر مستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کردهاند باید توجه داشته باشند که فروش برای آنها یک تفاوت اساسی با افرادی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند دارد. تفاوت روش مستقیم و غیرمستقیم این است که با انتخاب روش غیر مستقیم، شما به جای دریافت چندین سهم از شرکتهای مختلف، سهام یک شرکت سرمایهگذاری را دریافت میکنید و برای فروش هم فقط سهام همان شرکت را خواهید فروخت.
در حال حاضر کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند هنوز امکان فروش دارایی خودشان را ندارند و باید تا اتمام فرآیند تعیین روش مدیریت یعنی 29 خرداد صبر کنند. بعد از این تاریخ فرآیند ثبت شرکتهای سرمایه گذاری استانی شروع خواهد شد و در نهایت بعد از ثبت این شرکتها در بورس، متقاضیها میتوانند دارایی خودشان از این شرکتها را به صورت کامل از طریق بورس بفروشند.
فروش سهام عدالت در روش مستقیم
افرادی که روش مستقیم سهامداری را تا قبل از 15 خرداد انتخاب کردهاند، میتوانند به روش ارائه شده در مقاله ارزش سهام عدالت شما چقدر است؟ از ارزش دارایی خودشان مطلع شوند.
در این مرحله افرادی که میخواهند سهام عدالت خودشان را بفروشند با این سوال مواجه میشوند که فروش سهام عدالت چطور انجام میشود و اینکه برای فروش باید به چه کسی یا کجا مراجعه کنند. در جواب این افراد دو روش اصلی فروش سهام عدالت ایجاد شده که هر کدام را به صورت کامل بررسی میکنیم.
روش اول: فروش سهام عدالت در بانک ها
در اولین روزهای اختصاص سهام عدالت، روش فروش این سهام از طریق بانکها هم معرفی شد. در این روش فرد متقاضی با مراجعه به بانکی که از شماره حساب آن برای دریافت سود سهام عدالت استفاده میکرده، فرم درخواست فروش 30 درصد از سهام عدالت خود را دریافت و بعد از امضا در اختیار بانک قرار میداد. از جمله مهمترین نکات مثبت در این روش عدم نیاز متقاضی به داشتن کد بورسی و ثبت نام در سجام بود که عده زیادی از مشمولان سهام عدالت را از دریافت کد بورسی بی نیاز کرد. در مقابل مهم ترین نقطه ضعف این روش ناتوانی افراد در انتخاب سهامی بود که برای فروش در نظر گرفته میشود. این روش فقط تا 13 خرداد فعال بوده و بعد از این تاریخ دیگر نمیتوانید از آن استفاده کنید. برای افرادی که از این روش سهام خودشان را فروختهاند بعد از فروش توسط بانک، پول سهام به حساب سود سهام عدالت واریز خواهد شد.
روش دوم: فروش سهام عدالت از طریق کارگزاری ها
اما افرادی که تا 13 خرداد سهام خودشان را نفروخته باشند باید چه کار کنند؟ برای این افراد دو روش دیگر در نظر گرفته شده که بر اساس آن فرد متقاضی میتواند تا حداکثر 30 درصد از سهام عدالت خود را بفروش برساند اما این بار امکان انتخاب سهم هایی که میخواهید بفروشید هم وجود دارد.
در اولین روش؛ فروش سهام عدالت از طریق کارگزاریها انجام میشود که برای این کار شما باید گامهای زیر را یک به یک انجام دهید اما قبل از هر چیز دقت کنید که در این روش باید حتما در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت کرده باشید.
گام اول: ویرایش تلفن همراه
در اولین مرحله و قبل از ورود به فرآیند انتخاب سهام باید شماره تلفن ثبت شده در سامانه سهام عدالت به نام متقاضی باشد، پس اگر در گذشته از شماره تلفنی استفاده کردید که مالک آن نیستید به سایت سامانه سهام عدالت مراجعه و شماره تلفن همراه خود را ویرایش کنید. همچنین اگر برای ویرایش شماره تلفن فرصت کافی ندارید یا امکان ثبت شماره تلفن به نام متقاضی وجود ندارد می توانید با تماس با کارگزار مورد نظر و مراجعه حضوری به دفاتر آنها فرآیند فروش سهام عدالت را پیگیری کنید.
توجه کنید که این گام مخصوص افرادی است، که شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه سهام عدالت به نام آن ها نبوده و بقیه افراد نیازی به انجام آن ندارند.
گام دوم: انتخاب کارگزار فروش
با توجه به قوانین اعلام شده در زمینه فروش سهام عدالت شما نمیتوانید این سهام را به صورت مستقیم در بورس بفروشید. در نتیجه برای این کار باید یک کارگزار را به عنوان نماینده انتخاب کنید. وظیفه کارگزار در این روش دریافت سهام و فروش آن به نمایندگی از شما در زمان اعلام شده توسط بورس است.
گام سوم: انتخاب سهام
بعد از اینکه کارگزار مورد نظر برای فروش سهام عدالت را انتخاب کردید نوبت انتخاب سهامی که قصد فروش آن را دارید میرسد. در این مرحله بعد از ورود به صفحه مشخص شده در سایت کارگزارها برای این موضوع و ورود به صفحه شخصی خودتان، لیست سهام عدالت شما نمایش داده میشود. حالا شما باید انتخاب کنید که چه سهامی را بفروشید وچه سهامی را نگهدارید.
گام چهارم: تایید در خواست فروش
بعد از انتخاب سهامی که قصد فروش آن را دارید یکبار دیگر لیست را بررسی کنید و در صورتی که از انتخاب خودتان مطمئن بودید درخواست فروش را تایید کنید.
سوالات متداول
منبع مطلب : isignal.ir
مدیر محترم سایت isignal.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
چگونه سهام عدالت خود را بفروشیم؟ - ایسنا
به گزارش ایسنا، هفته گذشته وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیهای اعلام کرد که کلیه دارندگان سهام عدالت که قصد فروش قسمتی از سهام خود را دارند، می توانند از روز سه شنبه (۶ خرداد) به شعب بانکهایی که قبلاً در آن دارای حساب بانکی بوده و شماره شبای آن حساب را به سازمان خصوصی سازی معرفی کردهاند، مراجعه و با تکمیل فرمهای مربوط نسبت به تکمیل سفارش فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود و تعهد نامه مربوطه، اقدام کنند.
پس از اتمام مهلت اعلام شده در سامانه سهام عدالت برای تعیین تکلیف مدیریت سهام (۸ خردادماه)، از ۱۰ خرداد بانکها از طریق کارگزاریهای خود یا کارگزاریهای طرف قرارداد، به تدریج نسبت به فروش سهام متقاضیان در بورس اقدام و وجوه حاصله را در قالب توافق شده به حساب آنها واریز خواهند کرد.
بانکها هر سه روز یک بار اید اطلاعات مربوط به درخواست های فروش سهام عدالت متقاضیان را به صورت تدریجی به کارگزاری بانک خود و در صورت نداشتن کارگزاری، به کارگزاری طرف قرارداد خود ارسال کنند. کارگزاریها نیز مکلف هستند پس از دریافت اطلاعات و با هماهنگی شرکت سپرده گذاری مرکزی و نهاد ناظر، نسبت به فروش سهام متقاضیان با رعایت دستورالعملهای مربوطه اقدام و وجوه حاصل از فروش سهام مذکور را حداکثر تا ابتدای روز کاری بعد از فروش به حساب بانک ذیربط واریز کنند. پس از آن، بانکها مکلف هستند به محض وصول وجوه واریزی از طرف کارگزاریها، وجوه مربوطه را به حساب متقاضیان واریز کنند.
منظور از آزادسازی سهام عدالت چیست؟
به طور کلی منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که دسترسی دارندگان سهام عدالت به داراییشان چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم فراهم شود. بر این اساس سهامداران میتوانند در افزایش سرمایه شرکتی که در آن سهم دارند شرکت کنند، سهام خود را نگهداری کنند و سود سالانه دریافت کنند یا سهام خود را بفروشند.
سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب می کنند، سهام تک تک ۳۶ شرکتی که در لیست سهام عدالت قرار دارد، در کد بورسیشان قرار میگیرد و این افراد باید درمورد تعداد سهمی که از این ۳۶ شرکت در اختیارشان قرار دارد تصمیم بگیرند. در روش غیرمستقیم، دارایی ۳۶ شرکت مذکور به اضافه چند شرکت غیر بورسی به حساب شرکت سرمایهگذاری استانی ریخته میشود و افراد فقط سهامدار این شرکت خواهند بود.
فروش سهام عدالت چگونه است؟
در این راستا، حسین فهیمی، سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به امکان فروش سهام عدالت برای مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردهاند، اظهار کرد: هر مشمولی که قصد دارد ۳۰ درصد سهم خود را به صورت یکجا بفروشد، میتواند از ۶ خرداد به شعب بانکی که شماره شبای خود را پیش از این در سامانه سازمان خصوصی سازی ثبت کرده است مراجعه کند. مشمولان توجه داشته باشند که نمیتوانند بانک خود را عوض کنند و فقط باید به یکی از شعب همان بانکی که شماره شبای خود را ثبت کردهاند، مراجعه کنند.
وی ادامه داد: اگر فردی هم نخواهد از طریق بانک اقدام کند می تواند از ۱۰ خردادبه بعد ۳۰ درصد سهام خود را بفروشد. البته افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند محدودتی در میزان فروش سهام خود ندارند و زمانی که آزادسازی صورت گرفت میتوانند کل سهام خود را از طریق شرکتهای استانی به فروش برسانند.
سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت با تاکید بر اینکه مراجعه مشمولان به شعب بانکها اجباری نیست، گفت: مشمولان میتوانند از اپلیکیشن یا وب سایت بانک مدنظر خود استفاده کنند.
فهیمی به این سوال که چرا در تعهدنامه بانکی ذکر شده است که فرد اجازه اعتراض در خصوص سهام انتخابی برای فروش را ندارد؟ پاسخ داد: تعداد مشمولان زیاد است و بانکها نمی توانند مورد به مورد با افراد چک کنند. بانک سفارشها را تجمیع می کند و به کارگزاری تحویل میدهد. در واقع اجرای شرایط سفارش برای هر فرد امکان پذیر نیست.
انتهای پیام
منبع مطلب : www.isna.ir
مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.