تحقیق در مورد سردار سلیمانی برای کودکان را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
ایرنا
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند و در راه او شربت شهادت نوشیدند، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند. (سوره احزاب آیه ۲۳)
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام در روز ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ آسمانی شد. دیشب ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةالله ارواحناه فداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونه برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همه عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفه او در همه این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوه الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهره بینالمللی مقاومت است و همه دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همه دوستان و نیز همه دشمنان بدانند، خط جهاد مقاومت با انگیزه مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است، فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
این جملات بخشی از پیام تسلیت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در پی شهادت سردار شهیدقاسم سلیمانی بیان شدند.
مقام معظم رهبری همچنین شامگاه ۱۳ دیماه با حضور در منزل سردار شهید ضمن تفقد از خانواده شهید، شهادت آن مجاهد مخلص و عالیمقام را تبریک و تسلیت گفتند. رهبر انقلاب اسلامی، شهادت سردار سلیمانی به دست خبیثترین افراد عالم یعنی آمریکاییها و افتخار آنها به این جنایت را یک ویژگی ممتاز برای آن مجاهد شجاع برشمردند و خاطرنشان کردند: جهاد او جهاد بزرگی بود و خداوند نیز شهادت او را شهادت بزرگی قرار داد. این نعمت عظیم بر حاج قاسم که شایسته آن بود، گوارا باشد. حاج قاسم باید همینجور به شهادت میرسید.
- شهادت در بغداد
بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ خورشیدی در حمله موشکی بالگردهای آمریکایی به ۲ خودرو در فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون نیروی مردمی عراق (الحشد الشعبی) و همراهان دیگرشان در این حمله هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. این حمله با نظارت و دستور مستقیم رییس جمهوری آمریکا انجام شد. به گفته مقامهای دولتی و وزارت دفاع آمریکا، ترامپ ابتدا در ۲۸ دسامبر (شنبه هفتم دی ماه) گزینه ترور را رد کرده و به جای آن مجوز حمله به گروههای مورد حمایت ایران را صادر کرد. وی چند روز بعد در حال تماشای گزارشهای تلویزیونی بود که اعتراضات مقابل سفارت آمریکا در بغداد را نشان میداد و احتمالاً به دلیل خشم از تحقیر آمریکا در این ماجرا اواخر روز پنجشنبه به شدیدترین گزینه روی آورد و مقامهای پنتاگون از این قضیه مبهوت شدند.
- زندگینامه و فعالیتهای سردار قاسم سلیمانی در دوران جنگ تحمیلی
قاسم سلیمانی در اسفند ۱۳۳۵ خورشیدی در یکی از شهرستان های استان کرمان به نام رابُر چشم به جهان گشود. قاسم دوران کودکی و نوجوانی خود را در کنار پدر به کار بنایی گذراند و در سال های جوانی در سازمان آب کرمان پیمانکار یکی از بخش های آن شد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این نهاد پیوست. با شروع جنگ تحمیلی قاسم سلیمانی چندین گردان از سپاهیان کرمان را آموزش میدهد و به جبهههای جنوب اعزام میکند و کمی بعد، خود در صدر یک گروهان به سوسنگرد اعزام میشود تا از پیشروی رژیم بعث در جبهه مالکیه جلوگیری کند. سلیمانی در ۱۳۶۰ خورشیدی با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله منصوب شد. این سردار شهید در بسیاری از عملیات ها شرکت داشت. همچنین شهید سلیمانی از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج نیز بود. با پایان یافتن جنگ در ۱۳۶۷خورشیدی، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت میشدند. سردار سلیمانی در بهمن ۱۳۸۹ خورشیدی از طرف آیت الله خامنهای، فرمانده کل قوا، درجه سرلشکری (بالاترین درجه نظامی در ایران) را دریافت کرد.
- سردار سلیمانی و فرماندهی سپاه قدس پاسداران
سردار قاسم سلیمانی در ۱۳۷۹ خورشیدی از طرف آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری به فرماندهی سپاه قدس منصوب شد. بر اساس گزارش های نقل شده سپاه قدس پاسداران جهت افزایش فعالیت برونمرزی ایران شکل گرفت و سلیمانی پس از احمد وحیدی دومین فرمانده سپاه قدس ایران شد. شهید قاسم سلیمانی نقش کلیدی در خاورمیانه به ویژه در ناآرامیهای منطقهای معروف به بیداری اسلامی (بهار عربی) ایفا کرد. شهید سلیمانی تا پیش از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان میجنگید. برخی از سیاستمداران معتقدند که انتصاب سردار سلیمانی به فرماندهی سپاه قدس همزمان با قدرت گرفتن طالبان یک پیشآمد محض نبود، بلکه او از این رو انتخاب شد که بومیِ منطقه کوهستانی به نام رابُر در کرمان بود و با نظام سیاسی جوامع قبیلهای به طور کلی و با جامعه افغانستان به ویژه آشنایی نزدیک داشت. شهید سلیمانی با تجربهای که از جنگ داخلی کردستان داشت نیز گزینه مناسبی به شمار می رفت، چون بنا بود در افغانستانِ عصر طالبان که درگیر جنگهای داخلی بود، وارد عمل شود. گفتنی است، شهید سلیمانی در طول هشت سال جنگ تحمیلی و نیز در مبارزه با باندهای مواد مخدر در مناطق مرزی ایران و افغانستان تا پیش از انتصابش به فرماندهی سپاه قدس تجربه بیمانندی اندوخته بود. در همین ارتباط مئیر داگان رئیس سابق موساد درباره سردار سلیمانی گفته بود: «او با هر گوشه از نظام رابطه دارد. او کسی است که من به آن باهوش از نظر سیاسی میگویم.»
- فعالیتهای شهید سلیمانی پس از ظهور داعش
پس از ظهور داعش در عراق و سوریه، شهید سلیمانی به عنوان فرمانده سپاه قدس با حضور در این مناطق و سازماندهی نیروهای مردمی، به مبارزه با این گروه پرداخت. ناگفته نماند که نیروی قدس به رهبری سلیمانی نقش تأثیرگذاری در روند جنگ عراق داشته است. به طوری که موفق الربیعی وزیر سابق امنیت ملی عراق در مصاحبهای با روزنامه الشرق الاوسط، سلیمانی را بدون شک قدرتمندترین مرد در عراق خوانده بود. در ۱۱ ژانویه ۲۰۰۷ میلادی آمریکایی ها مستقیما به نقش تاثیر گذار قاسم سلیمانی در عراق اعتراف کردند. در همین ارتباط استنلی مککریستال ژنرال آمریکایی می گوید: مطلع شدیم که قاسم سلیمانی از طریق چند خودرو در حال حرکت به مرز ایران و عراق است. در عراق آمریکاییها در حال تعقیب آنها بودند. کاروان خودروها وارد ساختمان ناشناختهای در شهر اربیل کردستان عراق شدند که روی آن فقط نوشته بود «کنسولگری» که نشان میداد، افراد داخل ساختمان تحت پوشش دیپلماتیک عملیات انجام میدهند. نظامیان آمریکایی وارد ساختمان شدند و ۵ ایرانی که همگی پاسپورت دیپلماتیک را داشتند، دستگیر کردند، اما اثری از محمدعلی جعفری و قاسم سلیمانی نبود.
به گفته مککریستال، هر پنج تن از اعضای سپاه قدس بودند. ۹ روز بعد از این واقعه، ۹ تا ۱۲ شبه نظامی به رهبری گروه شبه نظامی شیعه عصائب اهل الحق در حملهای به مقر فرماندهی نظامیان آمریکا در کربلا که در بین مراکز فرماندهی پلیس عراق واقع است، سوار بر تعدادی خودروی نظامی با گذشتن از چندین لایه امنیتی به ساختمان اصلی فرماندهی که در آن هنگام ۳۰ آمریکایی در آن مستقر بود، نفوذ کردند و ۴ نظامی آمریکایی را به اسارت گرفتند و از منطقه خارج شدند و به نزدیکی رود فرات رفتند در نهایت با تعقیب بالگردهای آمریکایی شبه نظامیان فرار کردند و در مجموع پنج نظامی آمریکایی کشته شدند. این عملیات «برجستهترین و پیچیدهترین عملیات در طول چهار سال جنگ» در عراق توصیف شده و افسران آمریکایی و مقامات عراق ادعا کردند، ایران در آن نقش داشته و پاسخی به اسارت ۵ ایرانی در اربیل بوده است.
-جنگ داخلی در سوریه و حضور تاثیرگذار سردار شهید قاسم سلیمانی
سردار سلیمانی نقش پررنگی در دفاع از مردم بیگناه سوریه در مقابل گروهک تروریستی داعش داشت. او و یارانش که مدافعان حرم نام گرفتند در بیشتر عملیات ها حضور داشتند و از مقام حرم و مردم بیگناه سوری به دفاع همه جانبه پرداختند. به طوری که پس از وقوع یک انفجار مهیب در دمشق که به کشته و زخمی شدن چندین مقام سوری انجامید، رسانههای جهان گزارش دادند که قاسم سلیمانی نیز در میان کشتهشدگان قرار دارد و شایعه دخالت ایران در سوریه و کمک به بشار اسد برای سرکوب مخالفان قوت گرفت. چند روز پس از این ادعا قاسم سلیمانی در دیدار مسوولان نظام ایران با رهبر ایران در تهران حضور یافت. جان مگوایر افسر سابق سیا گفته بود: نبرد القصیر در ۲۰۱۳ میلادی که منجر به بازپسگیری شهر استراتژیک القصیر به وسیله ارتش سوریه و نقطه عطفی در جنگ بود، تحت نظارت و فرماندهی سلیمانی بوده است و این نبرد را یک پیروزی بزرگ برای او خوانده است.
-کمک به فرماندهی ارتش در عراق
با شکل گیری کامل گروهک تروریستی داعش و یورش آنها به مناطقی از عراق و سوریه در ۲۰۱۴ میلادی سبب شد تا سردار سلیمانی و یارانش برای دفاع مردم مظلوم این مناطق از جان و زندگی خود دست بکشند و روزها و سال ها به مبارزه با گروهک تروریستی داعش بپردازند. البته در این میان روزنامه ساندی تایمز انگلیس، والاستریت ژورنال و نیویورک تایمز مدعی شدند، ایران فرماندهی ارتش از هم فروپاشیده عراق را برعهده گرفته تا با نیروهای گروه تروریستی داعش مقابله کند. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران، عملیات دفاع از بغداد پایتخت عراق را در مقابل حملات نیروهای گروه تروریستی داعش، فرماندهی میکند. در این میان یک منبع عراقی مدعی شد که ژنرال سلیمانی با ۶۷ مشاور ارشد خود به عراق سفر کرد و فرماندهی عملیاتها را برعهده گرفت و بر استقرار نیروهای عراقی و برنامهریزی برای عملیات، نظارت دارد.
-تهدید مکرر به ترور و تحریم به وسیله مقامات آمریکایی
سردار سلیمانی همواره به وسیله مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی تهدید به ترور می شد. در همین سال گذشته نیز مقامات وزارت امورخارجه آمریکا سردار سلیمانی را متهم به همکاری با نیروهای امنیتی سوریه در جریان اعتراضات در این کشور و سرکوب مخالفان بشار اسد کردند و در پی این اتهام وزارت خزانهداری آمریکا این سردار شهید را تحریم کرد. پس از تکرار بسیار نام قاسم سلیمانی در رسانههای جهان، خبرگزاری فرانسه خبری را منتشر ساخت که از احتمال ترور او به وسیله دولت آمریکا پرده بر میداشت. بر اساس این خبر جک کین فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در نشست استماع کنگره آمریکا حضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، گفت: چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ آنها قریب به هزار آمریکایی را کشتهاند، چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمیگویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد میدهم عملیات محرمانه انجام دهیم. باید فشارهای شدیدی روی آنها اعمال کنیم.
همچنین رویل مارک گریچ از کارشناسان موسسه به دفاع از دموکراسی اظهار داشت: آنان به اندازه ما دارای منطق نیستند، فکر نمیکنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آنها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر میکند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمیدانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند.
- شهادت ره توشه سردار قاسم سلیمانی
سرانجام دشمنان کینه توز که رشادت و قدرت سردار قاسم سلیمانی را تاب نیاوردند در بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ خورشیدی با حمله موشکی بالگردهای آمریکایی به ۲ خودروی حامل سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و تنی چند از اعضای الحشد الشعبی در اطراف فرودگاه بغداد آنان را به شهادت رساندند. سردار سلیمانی در پاسخ به تهدید ترور از طرف مقامات آمریکایی همواره می گفت: این تهدید نیست، کمک به شوقی است. در پاسخ به افرادی که فکر میکنند با تهدیدها رعب بر ما حاکم میشود، میگویم خداوندا شهادت در راه خودت را به دست دشمنان دینت، نصیب من بگردان.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیهای اخبار مربوط به شهادت سردار سرلشکرقاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تایید کرد. سپاه پاسداران در اطلاعیه خود آورده است: سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی پس از عمری مجاهدت بامداد امروز در حمله بالگردهای آمریکایی به شهادت رسید.
-واکنشهای جهانی
اقدام آمریکا در ترور قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نه تنها برخلاف تمام چارچوبهای حقوق بینالملل بود بلکه همانطور که وزیر امور خارجه، جواد ظریف، تأکید کرد مصداق تروریسم دولتی نیز بود. این اقدام ترامپ که بدون مشورت با کنگره آمریکا انجام شد با بازتاب گستردهای در داخل آمریکا نیز روبرو شد و مخالفان سیاسی او در ایالات متحده زبان به انتقادهای گستردهای از ترامپ گشودند. برنی سندرز و جوبایدن دو رقیب دموکرات او در اظهاراتی جداگانه نگاهی واقع بینانهتر به پیامد اقدام رییسجمهوری آمریکا داشتند. سندرز درتوییتی نوشتدر صورت واکنش ایران و وقوع یک جنگ دیگر: این جنگ (احتمالی) به بهای جان شمار زیادی از شهروندان آمریکا و هزینه شدن هزاران میلیارد دلار دیگر منجر خواهد شد. جو بایدن نیز گفت برخلاف ادعای ترامپ این اقدام او هیچ اثر پیشگیرانهای نخواهد داشت و اثر عکس هم خواهد داشت.
-واکنشها در ایران
بلافاصله پس از تأیید خبر شهادت سردار سلیمانی، مقامات و چهرههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور در پیامهای رسمی یا پیامهایی در شبکههای اجتماعی به این جنایت واکنش نشان دادند. حسن روحانی رییس جمهوری در پیامی ضمن بیان تسلیت در پی شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: بیتردید ملتهای آزاده انتقام این جنایت هولناک را خواهند گرفت. علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز بیان داشت: این ملت، هرگز از خون فرزندان قهرمان خویش نخواهد گذشت. حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه نیز با بیان تسلیت گفت: آمریکا با این اقدام سبعانه، نقطهای بر پایان حیات شرارت بار خود در منطقه گذاشت. علاوه بر چهرههای سیاسی، شمار زیادی از چهرههای برجسته فرهنگی و هنری نیز به ترور سردار سلیمانی واکنش نشان دادند.
-تشییع پیکر شهید سلیمانی و شهید ابومهدی
تشییع پیکرهای این دوشهید ابتدا از کاظمین و در جوار حرم امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) آغاز شد و سپس در بغداد با حضور شماری از مقام های بلند پایه عراقی از جمله عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت موقت عراق، سید عمار حکیم رییس جریان حکمت عراق، هادی العامری فرمانده جدید الحشد الشعبی و شماری از مسؤولان احزاب و گروه های عراقی شرکت داشتند.
در این سفر شهادت، سلیمانی تنها نبود و یکی از نزدیکترین افراد به ایران ابومهدی المهندس نیز به شهادت رسید. ابومهدی که از زمان جنگ با رژیم بعث عراق در کنار ایران بود در سالهای اخیر نیز در جنگ با داعش کنار سلیمانی بود. او بنابر وصیتش در تهران به خاک سپرده خواهد شد.
پیکر این دو شهید بزرگوار بعد از تشییه باشکوه در عراق به ایران آورده شد. ابتدا مردم اهواز این دو شهید را بدرقه کردند و سپس پیکرها آنها گرد حرم رضوی طواف داده شد. و بعد از اقامه نماز در تهران و توسط رهبر معظم انقلاب، شهید سلیمانی در رابر کرمان و شهید المهندس در تهران به خاک سپرده میشوند.
بیشتر ببینید:
انتقام سخت
از همان ابتدای شهادت حاج قاسم سلیمانی مقامات مختلف کشور از جمله مقام معظم رهبری از انتقام سخت این جنایت سخن گفتند.
سرلشکر حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی بیان اینکه سیاست آمریکا در جهان اسلام با ترور سردار سلیمانی فرو پاشید و از هم گسسته شد، گفت: نتیجه، اثر و پژواک طبیعی ترور حاج قاسم، شکلگیری یک انرژی جدید در جغرافیای وسیع به صورت خودجوش، آتش به اختیار و مصمم برای یک انتقام گیری سخت و راهبردی، هم در جغرافیایی وسیع هم در طول زمان، با تاثیرات تعیین کننده خواهد بود که به طور قطع به حضور آمریکا در این منطقه خاتمه خواهد داد. سلامی با تاکید بر اینکه جبهه مقاومت هرگز با رفتن سردار سلیمانی آسیب نخواهد دید، بلکه قویتر خواهد شد، گفت: ترور سردار سلیمانی نقطه آغازی برای پایان حضور آمریکا در این منطقه است، این عبارت ثبت بشود، بعدها همه خواهند دید.
نخستین پیامد این ترور دولتی، مصوبه مجلس عراق برای خروج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور بود.
منبع مطلب : www.irna.ir
مدیر محترم سایت www.irna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
تــــــــوپ تـــــــــاپ
اگر بخواهیم مقاله و یا انشا درباره ی شهید سردار حاج قاسم سلیمانی نوشته شود، شاید همین که بنویسیم مردی خدایی، عاشق پیامبر و اهل بیت (ع)، تابع ولایت، دلاور و شجاع که به داد تمام مردم دنیا رسید، با هرچه بیداد در جهان جنگید، از دام نفس رَهید، در نهایت شربت شهادت نوشید و تا آسمان ها پر کشید، به طور کامل این مرد بزرگ را معرفی کرده باشد.
حاج قاسم سلیمانی مردی خدایی
اگر نیت بر این باشد که یک مقاله و یا یک انشا در رابطه با سردار دل ها، شهید سردار حاج قاسم سلیمانی به رشته ی تحریر در آورده شود، شاید همین که نوشته شود مردی خدایی، عاشق پیامبر و اهل بیت (ع)، تابع ولایت، دلاور و شجاع که به داد تمام مردم دنیا رسید، با هرچه بیداد در جهان جنگید، از دام نفس سربلند و سرافراز رَهید، در نهایت از جام رستگاری، شربت شهادت نوشید و تا آسمان ها پر کشید، به طور کامل این مرد بزرگ را معرفی کرده باشد، اما انگار شور قلم هم عاشقانه مشتاق به نوشتن واژه واژه هایی از درخشش خلوص او در مقاله ها، و سطر سطری منور به رشادت های او در انشاهایی با موضوعات مختلف از لحظه لحظه های وجود پاک حاج قاسم است.
حاج قاسم سلیمانی مسلمانی که حق بود
مسلمانی یعنی در مسیر خدایی قدم برداشتن، جز حق نگفتن، جز حق نشنیدن و جز حق عمل نکردن. مسلمانی یعنی با دوستان خدا مهربانی کردن و با دشمنان او مدارا نمودن، مسلمانی یعنی به دنبال صلح بودن و از جنگ و خونریزی دوری کردن، اما ...
اما اگر ظالمی گستاخ شد و قصد تاخت و تاز بر مظلومیت انسان هایی ضعیف را داشت، اگر نصیحت در او اثر نداشت و ثانیه به ثانیه اشک و آه و غصه بر دل دنیا پاشید، دیگر نشستن و صحبت کردن و مذاکره، نه کار عقل است و نه حکم خدا، و درست در همین جا بود که با تاخت و تاز وحشیانه ی داعش- انسان نماهایی که به جان انسانیت افتاده بودند- عده ای از دلاوران خدایی از جای جای تمامی کشورهای اسلامی، در هر سن و سال و پست و مقامی با فرماندهی حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، یکی از تبار سرزمین بزرگ ایران زمین و دیگری از خطه ی شهرهای معطر به رایحه ی دلنشین اهل بیت (ع)، عراق، وارد میدان جنگ شدند و داعشی های وحشی را یکی یکی نابود نمودند.
مرام این مردان خدایی چون فرمانده ی شان حاج قاسم سلیمانی مردانگی بود و شجاعت، اخلاص بود و ارادت به اهل بیت (ع)، مهربانی بود بر هرکه خوب است و جنگ با هر چه بدی و هر که بد بود، و این چنین بود که قصه ی آسمانی سردار حاج قاسم سلیمانی بر پیکره ی دنیا و صفحات تاریخ این دنیا نوشته شد؛ نه این که قصه ی حاج قاسم سلیمانی با تولد نفرت انگیز داعش شروع شده باشد، بلکه ی قصه ی این مرد بزرگ از زمانی دورتر که حزب بعث عراق با فریب آمریکا و همدستانش به ایران حمله کردند آغاز شده بود، و حتی دورتر، زمانی که با رژیم ظالم طاغوت مبارزه می کرد، و حتی ...
قصه ی حاج قاسم سلیمانی از زمانی شروع شد که حق را از ناحق شناخت و با تحمل تمام سختی ها در جبهه ی حق ماندگار شد، حاج قاسم سلیمانی، مسلمانی است که حق بود؛ چراکه همواره در مسیر راه حق پیش می رفت و بس.
خاص برای خدا بود و مخصوص خدمت برای خلق خدا.
تولد، کودکی و نوجوانی حاج قاسم سلیمانی
حاج قاسم سلیمانی زاده ی شهرستان رابُر از توابع دیار کرمان، شهر کریمان ایران زمین بود، این قهرمان جهانی در بیستم اسفند ماه سال یک هزار و سیصد و سی و پنج هجری شمسی مثل آفتابی درخشان از میان ایل عشایر سلیمانی بر چهره ی دنیا تابید و چشم جهانیان بی آن که بدانند، به جمال این کودک خوش آتیه روشن شد.
سردار سلیمانی که این روزها او را سردار دل ها خطاب می کنند، در دوران پر از شور و هیجان کودکی و نوجوانی خویش در کنار پدر بزرگوارشان به کار بنایی مشغول بودند.
دوران جوانی و مبارزه با طاغوت
سردار سلیمانی در سن ۱۸ سالگی در اداره ی آب استان کرمان استخدام شدند. وقتی شور و التهاب های دوران انقلاب اسلامی و مبارزات مردم ایران با رژیم طاغوت شروع شد، حاج قاسم سلیمانی با یک روحانی به نام رضا کامیاب اهل شهر مشهد مقدس آشنا شدند و همین آشنایی آغاز ورود او به جریانات انقلاب را سبب گردید. بنابر گفته ی برادر سردار سلیمانی، آقای سهراب سلیمانی، حاج قاسم یکی از گردانندگان و هدایت کنندگان اصلی راهپیمایی ها و اعتصاب های استان کرمان در آن زمان های پر از جوش و خروش مردم انقلابی بودند.
پس از این که انقلاب اسلامی در سال 1357 هجری شمسی به پیروزی رسید، با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حاج قاسم سلیمانی نیز در سال 1359 هجری شمسی به این نهاد انقلابی ملحق شدند.
حاج قاسم سلیمانی و جنگ با عراق
این مبارز خستگی ناپذیر به محض آغاز جنگ تحمیلی و حمله ی عراق به ایران، چندین گردان از رزمندگان دلاور سپاهیان استان کرمان را آموزش میدهد تا برای مبارزه ای تمام عیار به جبهه های جنوب کشور اعزام شوند، کمی بعد نیز، خود سردار سلیمانی در صدر یک گروهان از تعدادی دیگر از رزمندگان از جان گذشته به سوسنگرد اعزام میشوند تا با رشادت های خودشان مانع از پیشروی رژیم بعث عراق در جبهه ی مالکیه به خاک میهن عزیزمان گردند.
در سال ۱۳۶۰ هجری شمسی این سردار قهرمان ایران زمین به موجب حکم آقای محسن رضایی که فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در آن زمان بر عهده داشتند، فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله را بر عهده گرفتند، علاوه بر این سردار شهید حاج قاسم سلیمانی شرکت در بسیاری از عملیات ها در دوران هشت سال دفاع مقدس را در کارنامه ی درخشان دفاع از سرزمین و مردم خود دارا می باشند. همچنین این قهرمان انقلابی یکی از فرمانده های خوش فکر و با درایت عملیات های والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج بودند و در کنار همرزمان شجاع و ایثارگر خود از کشور در مقابل دشمنی که با تحریک آمریکایی ها به میدان جنگ آمده بودند، جانانه دفاع کردند و حتی ذره ای از خاک کشور عزیزمان ایران را به دشمن ندادند.
حاج قاسم سلیمانی و نبرد با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بعد از این که جنگ بین ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ هجری شمسی به پایان رسید، با لشکر ۴۱ ثارالله به استان کرمان بازگشتند و وارد میدان مبارزه ای دیگر برای حفظ کشور در برابر دشمنی دیگر شدند، دشمنانی که باز هم دست پرورده های کشورهای استعمارگری چون آمریکا بودند برای به پا کردن فتنه و ناامنی در کشور.
شهید حاج قاسم سلیمانی با اشراری به مقابله می پرداختند که از مرزهای شرقی ایران قصد ورود به کشور و ایجاد آشوب و ناامنی را داشتند، اشراری که بسیاری از مرزبان های کشور عزیزمان در حین مبارزه با این انسان نماها جانباز شده، یا به فیض شهادت نائل گردیدند. علاوه بر این شهید حاج قاسم سلیمانی در کنار دیگر مرزبانان از جان گذشته ی کشور با تحمل سختی های فراوان در مرزهای ایران و افغانستان، سال ها به مبارزه با باندهای قاچاق مواد مخدر و قاچاقچیان بی رحم مشغول بودند.
حاج قاسم سلیمانی و فرماندهی سپاه قدس
در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از طرف رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای به فرماندهی سپاه قدس پاسداران ایران منصوب شدند؛ ایجاد سپاه قدس پاسداران ایران به منظور افزایش فعالیت برون مرزی ایران صورت پذیرفت و بعد از احمد وحیدی، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دومین فرمانده ی سپاه قدس ایران بودند. ایشان درتمام دوران فرماندهی خود در سپاه قدس همواره در منطقه ی خاورمیانه نقش کلیدی ای به خصوص در ناآرامی های منطقه ای و انقلاب های مردمی مشهور به بیداری اسلامی یا بهار عربی را ایفا نمودند.
حاج قاسم سلیمانی مبارزی مدافع
بعضی از سیاستمداران اعتقاد دارند که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به صورت اتفاقی و بدون برنامه، هم زمان با قدرت گرفتن طالبان به فرماندهی سپاه قدس منصوب نشدند، بلکه انتخاب سردار سلیمانی از این جهت صورت گرفت که ایشان یک فرد بومیِ منطقه ای کوهستانی به نام رابُر در استان کرمان بودند و به طور کلی با نظام سیاسی جامعه های قبیله ای و به صورت ویژه با جامعه ی افغانستان آشنایی نزدیکی داشتند، علاوه بر این شهید حاج قاسم سلیمانی به دلیل این که تجربه هایی فراوان از جنگ داخلی کردستان داشتند، به عنوان یک گزینه ی مناسب، نیرویی بسیار کارآمد در این سمت به شمار می آمدند؛ چراکه بنا بر این بود تا در افغانستانِ دوره ی طالبان که کشورشان درگیر جنگ های داخلی بودند، سردار سلیمانی و همرزمان ایشان وارد عمل شوند.
از آن جایی که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مردی خدایی بودند و تنها در راه خدا و در مسیری خداپسندانه قدم بر می داشتند، در تمامی مبارزات خویش، از اولین مبارزات تا آخرین آن ها، جز به دفاع از حق و مظلوم قدمی بر نمی داشتند و در هر نقطه ای که حضور داشتند، نقطه ی مقابل ایشان و یاران شان فقط شر و فتنه بود که برای خاموش کردن همین فتنه ها، سردار سلیمانی و یاران شان پا به میدان می گذاشتند؛ این گونه بود که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، سردار دل ها، مبارزی مدافع بودند.
حاج قاسم سلیمانی ناجی تمام دنیا
با تولد نفرت انگیز گروهک تروریستی داعش که زاییده ی تفکر آلوده ی آمریکا و متحدانش بود، غباری از ناامنی و ترس تمام دنیا را فرا گرفت؛ چراکه داعش با وحشی گری تمام به اسم دین و دینداری دست به کشتاری فجیع در شهرهای مختلف سوریه زده، قصد داشتند تا با پیشروی سریع تحت حمایت آمریکا خود را به ایران و قطعا اگر همین طور پیش می رفتند، در کل دنیا مانند حیوانات وحشی و چه بسا خیلی پست تر از حیوانات به زندگی خود ادامه دهند، موضوعی که نه آمریکا قدرت درک آن را داشت و نه حامیان او.
این جا بود که مردانی مرد از جای جای دنیا که آراسته به تفکر الهی بودند و تسلیم به حکم خدایی، با عنوان مدافعان حرم، بدون ترس از گروهک تروریستی داعش و عربده های گوش خراش او به فرماندهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به کمک مردم ستمدیده و داغدیده ی سوریه شتافتند تا با نابودی داعش، بر زخم های بر دل نشسته ی مردم سوریه و همه ی داغدیدگان مرحمی بگذارند، مردانی که در این مسیر پر خطر جان خود را هدیه کردند و به شهدای مدافع حرم مشهور شدند؛ چراکه جان پاک خود را در راه دفاع از حرمت حریم حرم و جان و ناموس مردمی بی دفاع فدا نمودند.
به این صورت بود که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان ایشان در عملیات های فراوانی برای مقابله با داعش شرکت کردند و سرانجام سوریه و حرم مطهر حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) را برای همیشه از شر داعش و تهدیدهای این گروهک تروریستی آسوده نمودند، با نابودی داعش در نقطه نقطه ی سوریه و قسمت هایی از کشور عراق، این گروهک تروریستی خونخوار که در کارنامه ی سیاه خود همه گونه جنایت و کارهای شیطانی را داشت، به سمت نابودی پیش رفت و کل دنیا از شر شرارت های شیطانی او نجات پیدا کرد، به همین خاطر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شجاع او به طور قطع ناجی تمام دنیا به حساب می آیند.
تحریم و تهدید به ترور حاج قاسم سلیمانی
شوق شهادت حاج قاسم سلیمانی
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بارها و بارها از طرف آمریکا به ترور تهدید شده بودند و پیش از آن نیز ایشان را تحریم کرده بودند، اما واکنش ایشان به این تهدیدها بسیار زیبا بود؛ چراکه ایشان اعتقاد داشتند تهدید این ها، تهدید نیست، بلکه کمک به شوق شهادتی است که در وجود رزمندگان جای گرفته است، سردار از خدا می خواستند تا شهادت در راه خدا را به دست دشمنان خدا نصیب ایشان گرداند و به گفته فرزندشان، به دنبال شهادت می روند و مشتاق شهادت هستند، و این خواسته ی تمامی عاشقان خداست.
آسمانی شدن حاج قاسم سلیمانی
در نهایت دشمنان آزادی و آزادگی که در رأس آن ها آمریکا قرار دارد وقتی قدرت مقابله با رشادت ها، شجاعت ها، دلاوری ها و نیروی درایت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را نداشتند، در بامداد روز جمعه سیزدهم دی ماه ۱۳۹۸ هجری شمسی با بالگردهای آمریکایی به دستور مقام های آمریکایی حمله ی موشکی به ۲ خودروی حامل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که فرماندهی سپاه قدس را برعهده داشتند و ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق یعنی الحشد الشعبی به همراه تنی چند از اعضای الحشد الشعبی و همچنین یاران سردار سلیمانی در اطراف فرودگاه بغداد، زمانی که از فرودگاه خارج شده بودند، این رزمندگان شجاع را ناجوانمردانه به شهادت رساندند.
آن ها چون نمی توانستند مردانه با سردار سلیمانی مقابله کنند، مانند کسانی که از ترس و با نامردی به شخصی حمله می کنند، سردار سلیمانی و یارانش را به شهادت رساندند و با این کار خود چهره ی زشت خود را بیش تر به مردم جهان نشان دادند.
تشییع بی نظیر حاج قاسم سلیمانی
پس از آن که خبر شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی به مردم با غیرت ایران رسید، کل کشور با بغضی در گلو در ماتمی بزرگ فرو رفت، شوکی عظیم به دلیل از دست دادن اسطوره ای بزرگ که دنیا را از شر داعش نجات داده بود، بر قلب آن ها سنگینی کرد تا جایی که در زمان تشییع پیکر مطهر او و یارانش در شهرهای مختلف عراق و ایران چنان عظمتی خلق کردند که حتی دشمنان هم نتوانستند این عظمت را پنهان کنند و همگی دست به دهان متعجب مانده بودند.
قسمت با شکوه این شهادت آن جاست که در شهرهایی که تشییع پیکر مطهر شهدا انجام نشد نیز، با تشییع هایی نمادین و راهپیمایی هایی عظیم، مردم به عزاداری پرداختند، آن هم نه فقط در یک روز که روزهای پی در پی با «فریاد مرگ بر آمریکا» و «انتقام سخت» خواستار انتقام از دشمنان بودند.
شهادت حاج قاسم سلیمانی رستاخیزی در جهان
پس از تجمع های عظیم مردمی در ایران و عراق برای شهادت سردار سلیمانی، موجی از اعتراض به این ترور وحشیانه در تمام دنیا به وجود آمد و حتی مردم آمریکا هم نسبت به این اقدام آمریکا اعتراض کردند، و ترور سردار سلیمانی را به عنوان مردی مبارز که شر داعش را از دنیا کم کرده بود، اقدامی خلاف انسانیت نامیدند، تا جایی که برخی از آمریکایی ها نوشتند که آن ها گروگان هایی اسیر دست تروریستی با نام رژیم آمریکا هستند و راه فراری هم ندارند.
ترس اینستاگرام از تصویر حاج قاسم سلیمانی
خروش مردم جهان بعد از شهادت سردار سلیمانی آن چنان ترسی در وجود دشمن از خشم مردم و عکس العمل آن ها نسبت به شهادت حاج قاسم سلیمانی به وجود آورد که در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام هر صفحه ای که تصویر این شهید بزرگوار را با دیگران به اشتراک می گذاشت، فورا حذف می شد و کاربر هم با پیام تهدید به بسته شدن صفحه مواجه می گردید، که البته بسیاری از صفحات ایرانیان نیز به دلیل وجود تصویر سردار سلیمانی بسته شدند.
پیام این اقدام اینستاگرام به مردم ایران این بود که اولا اینستاگرام به دست دشمنان ایران اداره می شود و ثانیا اینستاگرام از تصویر آزادمردانی مثل سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی می ترسد.
انتقام سخت
در پیام رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای که پس از اعلام شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر شد، یک عبارت در تمام محافل، راهپیمایی ها، اعتراضات، عزاداری ها بین مردم بارها و بارها تکرار شد: «انتقام سخت» و این عبارت خواسته ی تمام ایرانیان بود و هست، خواسته ای که به گفته ی تمامی فرماندهان نظامی ایران حتما انجام خواهد شد.
حاج قاسم سلیمانی آمریکا را به چالش کشاند
پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی آمریکا که نه انتظار اعتراض جهانی علیه خود را داشت و نه انتظار تجمع عظیم مردمی در ایران، عراق و تمام کشورهای دنیا؛ چراکه آمریکا با انجام این ترور بر خلاف تمام قوانین بین المللی عمل کرده بود، مقامات آمریکایی در بهت و حیرت فقط به جان هم افتادند و مدام اظهارات ضد و نقیضی در رابطه با این اقدام خود در رسانه های شان منتشر کردند.
نکته ی آخر درباره ی شهادت حاج قاسم سلیمانی
دادخواهی مردم ایران و دنیا برای این اقدام آمریکا، بیرون کردن کامل آمریکا از منطقه، انتظار گرفتن انتقام سخت از آمریکا، جوشش خون سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و دیگر یاران ایشان همچنان ادامه خواهد داشت.
برکت وجود شهدا در زندگی تان جاری
محبوبه عباسی
دیگر مطالب پیشنهادی :
متن کودکانه درباره شهادت سردار سلیمانی
دلنوشته زیبا درباره شهادت سردار قاسم سلیمانی
متن کوتاه درباره ی شهادت سردار قاسم سلیمانی (2)
منبع مطلب : www.toptoop.ir
مدیر محترم سایت www.toptoop.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
«من قاسم سلیمانی هستم» داستانی از یک قهرمان برای کودکان
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، علاقه به شخصیت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مختص به گروه سنی خاص و یا شهر، استان و حتی فقط کشور ایران نیست. ایشان یکی از معدود شخصیتهای مبارز روزگار معاصر ماست که علاقهمندان زیادی را در سراسر جهان دارد.
شهادت سپهبد سلیمانی اما حسرت خیلی را بههمراه داشت. شاید کمتر کسی باور داشت که حاج قاسم سلیمانی بهعنوان یک شخصیت فراملی و مبارز در عرصه بینالمللی مورد قشر کودک و نوجوان قرار داشته باشد و کودکان به شهادت ایشان عکسالعملی نشان دهند اما آنچه در مراسم تشییع این شهید بهطور عینی مشاهده شده، تاثیرگذاری ایشان بر همه نوع مخاطب از تمام اقشار و گروههای سنی بود.
کودکان زیادی در شهادت حاج قاسم سلیمانی غمگین شدند و نسبت به جنایت آمریکاییها به خشم آمدند و بی تردید کودکان امروز که آیندهسازان آینده خواهند بود، این جنایت را فراموش نخواهند کرد. از این روز اهمیت ادبیات کودک و نوجوان برای ثبت خاطرات حاج قاسم سلیمانی و انتقال آن به مخاطبین کودک نمایان میشود.
پس از شهادت این سردار رشید اسلام، تلاشهای مختلفی در حوزههای مختلف هنری از جمله ادبیات و تاریخ شفاهی صورت گرفت. کتاب «من قاسم سلیمانی هستم» که روایت مراحل مختلف زندگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از تولد تا شهادت را برای آیندهسازان این مرز و بوم روایت میکند، یکی از کارهای ارزندهای است که این روزها منتشر شده است.
این کتاب به قلم محمد حسینخانی از همرزمان، همکاران، دوستان و همشهریان شهید سلیمانی نوشته شده است. حسینخانی کتابت زندگینامه سردار دلها را برای سایر گروههای سنی در دست اقدام دارد. از وی تاکنون هشت اثر به بازار نشر عرضه شده است.
محمد حسینخانی در ابتدای این کتاب داستان آورده است؛ افتخار میکنم که همشهری سردار دلها در شهرستان رابُر استان کرمان هستم. ورودم به دبستان با آغاز جنگ تحمیلی همزمان شده بود. قصههای شجاعت حاج قاسم در جبههها بین دانش آموزان دهان به دهان میچرخید، در قلبم جای گرفت؛ از آنجا بود که اسطوره همه سالیان زندگیام شد.
بعدها در مقطعی همرزمش بودم و در سالهای اخیر به واسطه قلمزدن در حوزه شهدا به خصوص شهدای کرمان، ناظر آثارم بود. از مدتی قبل با نظارت ایشان، کتاب «کودکی یک قهرمان» که به بازیهای محلی قدیمی کودکان در شهرستان رابُر میپرداخت را آغاز کرده بودم؛ با شهادت وی، کتاب را به سوی زندگینامه این شهید والامقام سوق و نامش را «من قاسم سلیمانی هستم» گذاشتم. امید دارم با تالیف کتب برای دیگر سنین، گوشههایی از زندگی مجاهدانه این سردار سجاع را روایت کنم.
انتهای پیام/ 121
منبع مطلب : defapress.ir
مدیر محترم سایت defapress.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.