افتخارات تیم های ایرانی در اسیا را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا
باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا به عملکرد نمایندگان ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا میپردازد. بالاترین سطح فوتبال باشگاهی در آسیا از سال ۱۹۶۷ با نام مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا آغاز شدهاست و پس از چهار دوره برگزاری به علت مشکلات سیاسی این مسابقات متوقف شد و تا سال ۱۹۸۵ برگزار نشد در این سال این بازیها با نام جام باشگاههای آسیا مجدداً آغاز شد و تا سال ۲۰۰۲ با همین نام و شیوه برگزار شد تا اینکه در آخرین روزهای سال ۲۰۰۲ بازیها با تغییر نام به لیگ قهرمانان آسیا و با الگو برداری از لیگ قهرمانان اروپا به شیوه بازیهای باشگاهی در اروپا فصل جدیدی از فوتبال باشگاهی در آسیا را آغاز کردند. لیگ قهرمانان آسیا نیز ذر عمر ۱۸ ساله خود شیوهای برگزاری خاصی داشتهاست و از سال ۲۰۰۹ به بعد با حضور ۳۲ تیم و در ۸ گروه ۴ تیمی برگزار شدهاست که قرار است این بازیها از سال ۲۰۲۱ با حضور ۴۰ تیم برگزار شود.
از آغاز این مسابقات تا به الان پنج تیم ایرانی حضور در فینال بازیها را تجربه کرده و فقط دو تیم موفق به کسب قهرمانی این بازیها شدهاند. در جام باشگاههای آسیا استقلال ۲ بار در فصلهای ۱۹۷۰ و ۹۱–۱۹۹۰ به مقام قهرمانی رسیدهاست و تیم پاس هم در فصل ۹۳–۱۹۹۲ قهرمانی این مسابقات را کسب کردهاست. از دورهای که بازیها با نام لیگ قهرمانان آسیا برگزار شدهاست هیچ تیم ایرانی موفق به کسب قهرمانی نشده و فقط سه تیم پرسپولیس، سپاهان، ذوبآهن موفق به حضور در فینال بازیها شدهاند. لازم به یاداوری میباشد که تیم استقلال چهار بار در فینال بازیها حاضر بودهاست که در دو بار آن با شکست در بازی فینال مقام قهرمانی را به حریفان واگذار کردهاست.
تعداد حضور تیمهای ایرانی در فوتبال باشگاهی آسیا[ویرایش]
از آغاز مسابقات باشگاهی آسیا در سال ۱۹۶۷ تا فصل ۲۰۲۰ که در ۳۸مین دوره این بازیها قرار داریم تیم استقلال با حضور در ۱۷ دوره از بازیها بیش از هر تیم ایرانی سابقه حضور داشتهاست. از نظر حضور متوالی تیم سپاهان با هشت فصل حضور متوالی ما بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ بهترین عملکرد را بین تیمهای ایرانی دارد و تیم استقلال نیز حضور در شش فصل متوالی (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴) را تجربه کردهاست.
تاریخ به روز رسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ (آغاز فصل ۲۰۲۰)
عملکرد تیمهای ایرانی در فوتبال باشگاهی آسیا[ویرایش]
فوتبال باشگاهی در آسیا در سال ۱۹۶۷ با نام مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا آغاز شد و پس از چهار دوره برگزاری متوقف شد و تا اینکه در سال ۱۹۸۵ با تغییر نام به جام باشگاههای آسیا مجدداً بازیها از سر گرفته شد و تا فصل ۰۲–۲۰۰۱ ادامه یافت و از اواخر سال ۲۰۰۲ مسابقات با نام لیگ قهرمانان آسیا شک و رنگ تازهای به خود گرفت. در طول این ۳۸ دوره برگزاری تیم استقلال دو بار و تیم پاس هم یکبار موفق به کسب مقام قهرمانی در این مسابقات شدند. استقلال جمعاً چهار بار به فینال این بازیها راه یافت که در دو بار از کسب مقام قهرمانی ناموفق بود.
عملکرد تیمهای ایرانی در این مسابقات را در سه جدول متفاوت بررسی میکنیم.
۱- جدول عملکرد تیمهای ایرانی در جام باشگاههای آسیا (از سال ۱۹۶۷ تا سال ۲۰۰۲)
۲- جدول عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا (از سال ۲۰۰۳ تا اکنون)
۳- جدول عملکرد کلی تیمهای ایرانی در فوتبال باشگاهی در آسیا (از سال ۱۹۶۷ تا اکنون)
عملکرد تیمهای ایرانی در جام باشگاههای آسیا (از ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۲)[ویرایش]
عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا (از ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰)[ویرایش]
جدول زیر عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا که از فصل ۰۳–۲۰۰۲ آغاز شدهاست را بررسی میکند. سپاهان با 84 بازی بیشترین بازی را انجام دادهاست. بیشترین برد نیز به همین تیم اختصاص دارد که موفق شدهاست 37 بار در این بازیها برنده زمین باشد. بیشترین گل زده هم برای تیم سپاهان میباشد که 121 بار در این بازیها گلزنی کردهاست.
عملکرد کلی تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا (از شروع تا اکنون)[ویرایش]
تاریخ به روز رسانی: 29 آذر 1399 (قبل از فینال ۲۰۲۰)
حضور در مراحل مختلف لیگ قهرمانان آسیا بین تیمهای ایرانی (از سال ۲۰۰۳)[ویرایش]
در جدول زیر از فصل ۰۳–۲۰۰۲ به بعد را لحاظ قرار دادهایم
*نکته: در بعضی از فصول لیگ قهرمانان آسیا چون از هر گروه فقط یک تیم به مرحله بعدی صعود میکرد مسابقات بدون برگزاری مرحله یکهشتم نهایی همراه بود و برای همین است که تیم سپاهان سه بار در مرحله یک چهارم نهایی حاضر بودهاست ولی در مرحله یکهشتم نهایی فقط دو بار حاضر بودهاست
تاریخ به روز رسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ترینهای لیگ قهرمانان آسیا بین تیمهای ایرانی (از سال ۱۹۶۷ تا اکنون)[ویرایش]
*نکته: این اطلاعات درمورد تیمهایی لحاظ شدهاست که حداقل ۱۰ بازی در لیگ قهرمانان آسیا داشتهاند.
تاریخ به روز رسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
تعداد و نحوه حضور نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا (از سال ۲۰۰۳)[ویرایش]
در جدول زیر از فصل ۰۳–۲۰۰۲ تا فصل فعلی مسابقات را بررسی کردهایم
تاریخ به روز رسانی: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
عملکرد تیمهای ایرانی در مرحله پلیآف لیگ قهرمانان[ویرایش]
تاریخ به روز رسانی: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
عملکرد تیمهای ایرانی در برابر حریفان آسیایی[ویرایش]
تاریخ به روز رسانی: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
جمع عملکرد تیمهای ایرانی در برابر تیمهای آسیایی در لیگ قهرمانان[ویرایش]
تاریخ به روز رسانی: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
مصاف دو تیم ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا[ویرایش]
تاریخ به روز رسانی: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
جمع عملکرد کلی تیمهای ایرانی در رقابتهای آسیایی[ویرایش]
تعداد بازی تیمهای ایرانی در برابر نمایندگان کشورهای آسیایی[ویرایش]
نکته: در تهیه جدول زیر تمامی بازیها (لیگ قهرمانان، جام باشگاهها، بازیهای مرحله پلیآف و جام در جام) محاسبه شدهاست.
عملکرد تیمهای ایرانی در برابر نمایندگان کشورهای آسیایی به صورت کشور به کشور[ویرایش]
نکته: در تهیه جدولهای زیر تمامی بازیها (لیگ قهرمانان، جام باشگاهها، بازیهای مرحله پلیآف و جام در جام) محاسبه شدهاست.
۱- عربستان : پرسپولیس ۲۹ بار در برابر نمایندگان عربستانی بازی کردهاست که فقط ۱۰ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۲- امارات متحده عربی : استقلال ۲۵ بار در برابر نمایندگان اماراتی بازی کردهاست که فقط ۹ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۳- قطر : استقلال ۲۶ بار در برابر نمایندگان قطری بازی کردهاست که فقط ۱۲ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۴- ازبکستان : استقلال ۱۲ بار در برابر نمایندگان ازبکستانی بازی کردهاست که فقط ۶ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۵- عراق : پرسپولیس ۶ بار در برابر نمایندگان عراقی بازی کردهاست که فقط ۴ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۶- کویت : سایپا ۴ بار در برابر نمایندگان کویتی بازی کردهاست که فقط ۳ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۷- کرهجنوبی : استقلال ۶ بار در برابر نمایندگان کرهجنوبی بازی کردهاست که فقط ۲ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۸- ژاپن : پرسپولیس ۶ بار در برابر نمایندگان ژاپنی بازی کردهاست که هیچ بردی در این بازیها به دست نیاورده است.
۹- قزاقستان : پرسپولیس ۵ بار در برابر نمایندگان قزاقستانی بازی کردهاست که فقط ۳ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
۱۰- سوریه : سپاهان ۶ بار در برابر نمایندگان سوری بازی کردهاست که فقط ۴ برد حاصل این بازیها برای این تیم بودهاست.
تاریخ به روز رسانی: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
عملکرد تیمهای ایرانی در مسابقات جام در جام آسیا[ویرایش]
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
لیگ قهرمانان آسیا
لیگ قهرمانان آسیا (به انگلیسی: AFC Champions League) با نام رسمی ایافسی چمپیونز لیگ، یک رقابت سالانهٔ فوتبال باشگاهی قارهای است که توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا اداره میشود. در فصل ۲۰۰۳−۲۰۰۲ با الگوبرداری از لیگ قهرمانان اروپا به عنوان ادامهٔ جام باشگاههای آسیا معرفی شد.[۱] لیگ قهرمانان آسیا، ۱ تا ۴ تیم برتر هر کشور در این جام حضور دارند (تعداد تیمها بستگی به رتبهبندی هر کشور دارد و به فراخور آن میتواند افزایش یا کاهش یابد). این رقابت فقط شامل تیمهای برتر آسیا میباشد. این مسابقات مهمترین مسابقات باشگاهی در سطح قاره آسیا است و میتوان آن را همارزش با جام لیبرتادورس، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ قهرمانان آفریقا، لیگ قهرمانان کونکاکاف و لیگ قهرمانان اقیانوسیه دانست.
در کل ۳۲ تیم در مرحله مقدماتی این رقابت با یکدیگر مسابقه میدهند. باشگاههایی از لیگهای قدرتمند آسیایی به صورت مستقیم سهمیهٔ حضور در رقابتها را به دست میآورند. افزون بر آن، باشگاههایی از لیگهای کماعتبارتر هم میتوانند با برگزاری یک یا دو دیدار پلیآف سهمیه حضور در رقابتها را به دست آورند، ضمن اینکه آنها میتوانند در ایافسی کاپ حضور یابند. از سال ۲۰۰۹ به این سو، قهرمان رقابتها نمیتواند به صورت مستقیم سهمیهٔ سال بعد رقابتها را به دست آورد. قهرمان لیگ قهرمانان آسیا، سهمیهٔ حضور در جام باشگاههای فوتبال جهان را به دست میآورد.
تیمهای کرهای با ۱۲ قهرمانی، تیمهای ژاپنی با ۷ قهرمانی، تیمهای عربستانی با ۵ قهرمانی و تیمهای ایرانی با ۳ قهرمانی (استقلال و پاس) بیشترین قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا را داشتهاند.
پیشینه
۲۰۰۲–۱۹۶۷: باشگاهی قهرمانی آسیا و جام باشگاههای آسیا
رقابتها با عنوان باشگاهی قهرمانی آسیا در سال ۱۹۶۷ شروع شد. تورنمنتی برای قهرمانان لیگ یا قهرمان اول فوتبال هر کشور آسیایی. باشگاههای قدرتمند اسرائیلی ۴ دوره ابتدایی مسابقات را تحت سلطه خود قرار دادند. بعضی وقتها با مواجه نشدن تیمهای عربی با نمایندگان اسرائیل در سال ۱۹۷۰ توسط باشگاه لبنانی هومنتمن و در سال ۱۹۷۱ توسط باشگاه الشرطه عراق روبه رو شدند. مسابقات در سال ۱۹۷۲ برگزار نشد و بین سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۵ تعطیل شد و سرانجام با خروج اسرائیل از قاره آسیا مسابقات بعد از ۱۳ سال در سال ۱۹۸۵ از سر گرفته شد. همچنین از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۸ مسابقاتی با عنوان جام باشگاهی آفریقا–آسیا بین قهرمانان جام باشگاههای آسیا و لیگ قهرمانان آفریقا برگزار شد. در سال ۱۹۹۰ کنفدراسیون آسیا مسابقاتی تحت عنوان جام برندگان جام آسیا را تأسیس کرد و در سال ۱۹۹۵ سوپرجام آسیا را تأسیس کرد اما در سال ۲۰۰۳−۲۰۰۲، با انحلال جام برندگان جام آسیا و سوپرجام آسیا، جام باشگاههای آسیا با عمده تغییراتی، به لیگ قهرمانان آسیا تغییر نام داد.
۲۰۰۲ به بعد: دوران لیگ قهرمانان آسیا
جام باشگاههای آسیا از سال ۲۰۰۲ با نام لیگ قهرمانان آسیا تاکنون ادامه دارد. در سال ۲۰۰۴ کنفدراسیون فوتبال آسیا مسابقاتی با نام ایافسی کاپ را تأسیس کرد.
بازی ویدیویی لیگ قهرمانان آسیا
لیگ قهرمانان آسیا برای اولین بار در بازی ویدیویی PES 2014 قرار گرفت. امتیاز لیگ قهرمانان آسیا هماکنون در اختیار شرکت کونامی و بازی ویدیویی PES است و هر سال در بازار به فروش میرسد.[نیازمند منبع]
حمایت مالی از مسابقات
شبکههای پخش کننده
آمار و ارقام
عملکرد کلی باشگاهی
جدول زیر لیست باشگاهها همراه با تعداد و سالهای قهرمانی و نایب قهرمانی آنها را در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا نمایش میدهد.
۱باشگاه منحل شدهاست.
۲در سال ۱۹۷۴ اتحادیه فوتبال اسرائیل از کنفدراسیون فوتبال آسیا کنار گذاشته شد و در سال ۱۹۹۴ عضو یوفا شد.
عملکرد کلی کشوری
جدول زیر لیست کشورها در تعداد قهرمانی و نایب قهرمانی باشگاهها در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا را نشان میدهد.
لیگ قهرمانان
عملکردها براساس منطقه
یادداشت: باشگاههای اسرائیلی، برندگان دورههای ۱۹۶۷، ۱۹۶۹ و ۱۹۷۱، شامل نمیشوند.
جایزه بازی جوانمردانه
آقای گل
گلزنان برتر
بهترین بازیکن
بهترین بازیکنان
دورهٔ جدید
تعداد تیمهای منتخب هر کشور با توجه به رنکینگ کنفدراسیون فوتبال آسیا برای هر لیگ داخلی و به دست آوردن شرایط لازم ایافسی انتخاب شدهاند.
از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۰۹ رقابتها با شکل جدیدی برگزار شد. تیمها در دو منطقه غرب آسیا و شرق آسیا و در هر منطقه ۱۶ تیم منتخب قرار گرفتهاند. با توجه به سهمیه بندی، تیمهای غرب آسیا و شرق آسیا از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۴ تا دیدار فینال با یکدیگر رو به رو نخواهند شد. ۱۶ تیم هر منطقه در ۴ گروه ۴ تیمی بهطور رفت و برگشت به مصاف هم میروند، از هر گروه ۲ تیم اول در بازی یکهشتمنهایی با یکدیگر مسابقه میدهند.
دو تیمی که از گروه خود صعود کردهاند به شکل زیر با یکدیگر به رقابت میپردازند (تیم اول هر گروه مسابقه دور برگشت را میزبانی میکند):
از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۳ مسابقات دور یکهشتم نهایی به صورت رفت و برگشت انجام میشود.
مسابقات از دور یکچهارم نهایی با در نظر گرفتن تقسیمات منطقهای یعنی غرب آسیا و شرق آسیا، با قرعهکشی معین خواهد شد، در این قرعهکشی امکان بازی دو تیم از یک کشور با یکدیگر در این مرحله وجود دارد.
در مرحلهٔ نیمه نهایی، از مرحلهٔ یکچهارم نهایی دو تیم صعودکننده از غرب آسیا با یکدیگر و دو تیم صعودکننده ازشرق آسیا با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
و در آخر برندهٔ دیدارهای نیمه نهایی که یک تیم از غرب آسیا و دیگری از شرق آسیا به مرحلهٔ فینال صعود کردهاند، در دو دیدار رفت و برگشت مسابقه میدهند.
سهمیه بندی
قاره آسیا به دلیل وسعت زیاد و اختلاف مسافت و ساعت و همچنین تغییرات آب و هوایی متفاوت هر منطقه نسبت به هر کشور امکان همگروهی کشورهای شرقی و غربی آسیا تا حد زیادی سخت و طاقت فرسا و همینطور شامل هزینههای هنگفت میشود؛ به همین دلیل کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم به سهمیه بندی جداگانه برای کشورهای شرقی و غربی برای راحتی و عدم مشکل و همچنین حفظ کیفیت مسابقات در نظر گرفته که سهمیه هر کشور و منطقه به شرح زیر است:
تغییرات زیر آخرین تغییرات اعمالی در لیگ قهرمانان سال ۲۰۲۰ میباشد.
شرق آسیا
کشورهای کرهجنوبی و چین دارای ۳ سهمیهٔ مستقیم و یک سهمیه پلیآف، کشور ژاپن دارای ۲ سهمیه مستقیم و ۲ سهمیه پلیآف، کشور استرالیا دارای ۲ سهمیهٔ مستقیم و یک سهمیهٔ پلیآف، کشور تایلند دارای ۱ سهمیه مستقیم و ۲ سهمیه پلیآف و کشور مالزی دارای ۱ سهمیه مستقیم و ۱ سهمیه پلیآف هستند. کشورهایی که حائز شرایط حضور در بالاترین سطح مسابقات باشگاهی آسیا باشند (مانند مالزی، ویتنام، سنگاپور و …) و همچنین به رشد فوتبال اهمیت دهند، طبق صلاحدید کارشناسان AFC میتوانند در مرحله پلی آف ورودی مسابقات تیم داشته باشند؛ گفتنی است که در صورت موفقیت در آن مرحله، به مرحله گروهی راه خواهند یافت.
غرب و مرکز آسیا
کشورهای امارات و عربستان سعودی دارای ۳ سهمیهٔ مستقیم و ۱ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف)، کشورهای قطر و ایران دارای ۲ سهمیهٔ مستقیم و ۲ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف)، کشور ازبکستان دارای ۱ سهمیهٔ مستقیم و ۲ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف) بوده و کشور عراق ۱ سهمیه مستقیم و ۱ سهمیه غیر مستقیم (پلیآف) دارد. البته کشورهای دیگری که امتیاز بالایی از نظر ملی و باشگاهی در سطح آسیا کسب نمایند میتوانند در مرحله پلی آف صاحب ۱ سهمیه باشند و در صورت موفقیت در آن مرحله به مرحله گروهی برسند (مانند تاجیکستان، هند، اردن، کویت و بحرین)
البته این تقسیمبندی و سهمیه بندی هر ۲ سال یکبار به نسبت عملکرد تیمهای ملی، باشگاهی و امکانات آن کشور تغییر میکند که شرایط فوق آخرین تغییرات اعمال شده میباشد.
جستارهای وابسته
منابع
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
نگاهی به افتخارات نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا
طرفداری- به بهانه حضور پرسپولیس در فینال فصل 2018 لیگ قهرمانان آسیا قصد داریم به افتخارات نمایندگان ایران در این رقابتها نگاهی تفصیلی داشته باشیم. استقلال تهران با 15 دوره حضور، 2 قهرمانی، 2 نایب قهرمانی و 2 عنوان سومی پرافتخارترین تیم ایرانی است.
البته آخرین مقام قهرمانی یک تیم ایرانی در این رقابت ها به سال 1993 بازمی گردد. جایی که فیروز کریمی و پاس تهران موفق شدند جام را بالای سر ببرند. پس از آن استقلال یک بار دوم و یک بار نیز به مقام سوم دست پیدا کرد. در سال 2007 نیز سپاهان در فینال مغلوب اوراوا ردز، و در سال 2010 ذوب آهن مغلوب سونگنام ایلهوا شد تا باز هم دست ایرانی ها از جام کوتاه بماند. حالا پرسپولیس نماینده ایران در فینال آسیاست.
پرسپولیس ایران
سرخپوشان پایتخت که از زمان آغاز مسابقات لیگ قهرمانان آسیا 13 بار در این رقابت ها حضور داشته اند، در حالی در فینال فصل 2018 حضور دارند که در دفعات قبلی، 3 مقام سومی (97، 2000، 2001) بدست آوردهاند. پرسپولیس 3 بار نیز در جام برندگان جام آسیا حضور داشته که یکبار قهرمان و یکبار نیز نایب قهرمان شده است. بهترین پیروزی این تیم، برد 6 بر 1 در برابر الشباب امارات و بدترین آن باخت 5 بر 1 به تیم الغرافه قطر است.
مهم ترین افتخار آسیایی سرخپوشان از حیث قهرمانی 24 سال پیش اتفاق افتاد. جایی که نماینده ایران توانست در مسابقات جام برندگان جام آسیا که به صورت حذفی برگزار می شد به مقام قهرمانی برسد. در واقع سال 1990-91 را باید سال تکیه ایران بر قله آسیا نامید. سالی که استقلال در جام باشگاه های آسیا و پرسپولیس در جام برندگان جام آسیا به مقام قهرمانی دست پیدا کردند و حالا پرسپولیس در حساسترین فینال آسیایی خود قرار دارد.
پرسپولیس در آن دوره با سرمربی گری علی پروین و با حضور بازیکنان همچون محمد پنجعلی، محمد حسن انصاری فرد، مجتبی محرومی و فرشاد پیوس، ابتدا با شکست تیم پنجاب پاکستان و سپس انصراف دووی کره جنوبی به نیم نهایی رسید. سپس با شکست الهلال و پیروزی برابر المحرق قطر در فینال رقابت ها قهرمان شد. گل قهرمانی این تیم را نیز محمد حسین انصاری فرد به ثمر رساند.
نفت اولین حضور آسیایی خود را در این رقابت ها تجربه می کند. البته این به معنی این نیست که این تیم نمی تواند در این رقابت ها افتخار آفرینی کند. تیم های زیادی بوده اند که در اولین دوره حضورشان در لیگ قهرمانان آسیا موفق به کسب عنوان شده اند. تیم فوتبال استقلال اولین قهرمانی خود در آسیا را در اولین سال حضورش در این رقابت ها تجربه کرده است. حتی در دوره گذشته نیز وسترن سیدنی در اولین حضور خود به مقام قهرمانی رسید. تیم هایی مانند گوانگژو یا ام صلال نیز در اولین دوره های حضور خود به جمع 4 تیم راه پیدا کرده اند.
تیم فولاد در سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را از لیگ دسته چهارم اهواز آغاز کرد و در سال ۱۳۷۰ قهرمان اهواز شده و دو سال بعد از آن به لیگ دسته دوم فوتبال خوزستان راه پیدا کرده بود. فولاد در اولین حضورش قهرمان گروه اول این لیگ شد و به دسته بالاتر راه یافت. این تیم در سال ۱۳۷۴ باشگاه فولاد، با پشت سر گذاشتن مراحل انتقال امتیاز جایگزین باشگاه سقوط کرده و ورشکسته «جنوب اهواز» در لیگ دوم فوتبال ایران شد.
فولاد در اولین سال حضور خود در آسیا به علت کاهش اعتبار شرکت های صنعتی و نداشتن زمین مناسب برای میزبانی، ورزشگاه شهید دستگردی را برای میزبانی بازیهای خانگیاش معرفی کرد. فولاد در اولین بازی که در تهران برگزار شد؛ تیم قدرتمند القادسیه را گلباران کرد. این بازی با نتیجه 6 - 0 به پایان رسید. دومین بازی در سوریه، فولاد و الاتحاد با نتیجه 0 -0 امتیازات را تقسیم کردند. اما ناگهان ورق برگشت و این تیم با 4 شکست از دور رقابت ها کنار رفت.
پس از آن در سال گذشته، پس از کسب جواز صعود به دور حذفی، در ورزشگاه غدیر اهواز، ناباورانه مغلوب یاران رائول گونزالس و السد شد و از دور رقابت ها کنار رفت. این سومین حضور فولاد در رقابت های لیگ قهرمانا آسیا خواهد بود.
تیم اول شهر تبریز، سومین حضور آسیایی خود را تجربه خواهد کرد. تراکتورسازی در هر دو دوره گذشته نتوانسته از مرحله گروهی صعود کند. در فصل 14 - 2013 نخستین حضور این تیم با یک پیروزی سه بر یک در برابر الجزیره آغاز شد اما پس از آن تراکتور افول کرد و با 4 شکست و 1 تساوی از رقابت ها کنار رفت. شکست سنگین 4 بر 2 در مقابل الجیش در تبریز، سنگین ترین شکست آسیایی این تیم به حساب می آید.
تراکتورسازی در سال 2014 نیز با 1 برد 2 مساوی و 3 شکست در گروهی که تیم های الاهلی امارات و عربستان و نسف قرشی قطر در آن حضور داشتند ناکام ماند.این تیم به پشتوانه هوادارانش جو بسیار سنگینی را برای رقبا ایجاد می کنند. آنها امیدوارند تا در این دوره با تکیه بر جوانان و ستاره های خود، ناکامی های دو دوره قبلی را فراموش کنند.
منبع مطلب : www.tarafdari.com
مدیر محترم سایت www.tarafdari.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.