انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ کی است را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۴۰۰)
انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ ایران در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد.[۱] در این انتخابات که برای سیزدهمین مرتبه برگزار میشود، هشتمین رئیسجمهور ایران با آرا انتخاب خواهد شد. طبق قانون اساسی ایران، حسن روحانی با توجه به دو دوره ریاستجمهوری پیاپی، در این انتخابات حق نامزد شدن ندارد.
انتظار میرود مشارکت مردمی در این انتخابات کاهش شدیدی داشته باشد که در این امر عواملی چون ناامیدی کامل معترضان از پیگیری مطالباتشان در چارچوب امکانات جمهوری اسلامی، فساد گسترده مالی و اداری، اعتراض سراسری دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸، تحریمهای آمریکا و در پی آن بحران اقتصادی، عدم مقبولیت و مشروعیت گفتار حکومت، تداوم محدودیتهای شدید سیاسی اجتماعی و مذهبی، ناامیدی و بیاعتمادی مردم به هر دو جناح حاکمیت دخیل است.[۲][۳][۴][۵][۶][۷]
فهرست نامزدهای احتمالی
مشارکت
عواملی چون ناامیدی کامل جامعه از پیگیری مطالباتشان در چارچوب امکانات جمهوری اسلامی، فساد گسترده مالی و اداری، اعتراض سراسری دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸، تحریمهای آمریکا و در پی آن بحران اقتصادی، عدم مقبولیت و مشروعیت گفتار حکومت، تداوم محدودیتهای شدید سیاسی اجتماعی و مذهبی، ناامیدی و بیاعتمادی مردم به هر دو جناح حاکمیت باعث شده انتظار رود مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ با کاهش شدیدی مواجه شود.[۲][۳][۴][۵][۶][۷]
نارضایتیها از عملکرد نظام جمهوری اسلامی و جناحهای آن به اندازهای وسیع است که به گفته رادیو فردا تأثیر آن بر میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ مقامات نظام را نگران کردهاست؛[۱۸] به گونهای که مطابق گفته رادیو زمانه برخی از مسئولان جمهوری اسلامی مشارکت ۲۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را هم کافی دانستهاند.[۱۹][۲۰][۲۱][۲۲] عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، با اشاره به مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم گفت: «یکی از دغدغههای ما میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری است.»[۲۳]
محمد خاتمی، پدر معنوی اصلاحطلبان، اعتراف کرد که «اگر «تکرار» هم کنم، دیگر مردم رأی نمیدهند» که بیبیسی فارسی آن را نشانه جدایی آنان از سطح اجتماع میداند.[۲۴] ناتوانی اصلاحطلبان در همراه با اعتراضات دی ۱۳۹۶ نقطهعطفی در ریزش پایگاه اجتماعی آنان بود، به گونهای که در این اعتراضات شعار اصلاح طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا سر داده شد و معترضان همه جناحهای حاکمیت را به یک اندازه نامشروع قلمداد کردند.[۲۵] اعتراضات آبان ۹۸ نیز چون تیر خلاصی بر اعتبار باقیمانده آنان عمل کرد.[۲۴]
ناتوانی کامل دولت روحانی در تحقق وعدههای اقتصادی و اجتماعی او در زمان انتخابات از دیگر دلایل ریزش مشارکت مردمی است.[۲۶]
منابع
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری 1400 را بشناسید
انتخابات ۱۴۰۰ از این حیث که ورود کشور به قرن جدید است و هشت سال ریاستجمهوری آقای روحانی به اتمام میرسد و رئیس جمهور بعدی باید آغاز قرن جدید شمسی را شروع کند، حائز اهمیت است.
چهرههایی همچون محمدجواد ظریف، پرویز فتاح، محسن هاشمی، سعید جلیلی، عزتالله ضرغامی، علی لاریجانی، محمدرضا عارف، محمد جواد آذری جهرمی، اسحاق جهانگیری، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، علی نیکزاد، محسن رضایی، حسین دهقان، سورنا ستاری و عباس آخوندی.
۱- مهرداد بذرپاش: رئیس فعلی دیوان محاسبات کشور که سابقه نمایندگی مردم در خانه ملت و عضویت در هیات رئیسه مجلس و همچنین معاونت رئیس جمهور و ریاست سازمان ملی جوانان را برعهده داشته است، در دوره کوتاهی مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا بود.
بذرپاش در انتخابات سال ۹۶ نیز جزو گزینههای جبهه مردمی نیروهای انقلاب بود که قرار بود در انتخابات ثبتنام کند اما نهایتا از این اقدام منصرف شد. در تماس تسنیم و پرسش از اینکه آیا او واقعاً نامزد انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود یا خیر، یکی از نزدیکان بذرپاش گفت: آقای بذرپاش معتقدند فقط باید برای مردم کار کرد.
۲- علیرضا زاکانی: نماینده فعلی مردم قم در مجلس و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که پیش از این نیز در مجلس هشتم و نهم نمایندگی مردم تهران را برعهده داشت از چهره های سیاسی جریان اصولگراست که درخصوص ورودش به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: درباره انتخابات ریاست جمهوری من واقعا قائل هستم که باید نهضت نیامدن راه انداخت تا نهضت آمدن.
۳- سعید محمد: وی متولد سال ۱۳۴۷ در تهران و دارای مدرک تحصیلی دکترای مهندسی عمران (گرایش راه و ترابری) از دانشگاه تربیت مدرس تهران در سال ۱۳۸۸ است. وی از سال ۹۷ ریاست قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء را برعهده گرفت و از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ مدیرعامل گروه سپاسد ــ وابسته به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بود. یکی از نزدیکان سعید محمد درباره احتمال کاندیداتوری وی گفت: ایشان فعالیتهای خود را در قرارگاه بطور مستدام و محکم دارند پیش میبرند و بحث کاندیداتوری وی گمانهزنی رسانهای است.
۴- صادق خرازی: سفیر اسبق ایران در فرانسه و نماینده دائم ایران در سازمان ملل بود که بعد از سال ۹۲، حزب ندای ایرانیان را در جریان اصلاحات تاسیس کرد و هم اکنون دبیرکل این حزب است. عیسی چمبر از اعضای شورای مرکزی حزب ندا درباره احتمال کاندیداتوری صادق خرازی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: ایشان هنوز به شکل رسمی اعلام کاندیداتوری نکردند اما بر اساس بحث هایی که در حزب صورت گرفته، در صورتی که آقای خرازی اعلام کاندیداتوری کنند، حزب ندا نیز تمام قد از ایشان حمایت خواهد کرد.
۵- رضا اردکانیان: وزیر نیروی دولت دوم روحانی است که کمتر سابقه کنش سیاسی از وی سراغ داریم اما فعالیتهایی برای انتخابات آغاز کرده است. یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب درباره احتمال کاندیداتوری اردکانیان گفت: فعالیتهای وی تشدید شده و احتمال دارد یکی از گزینهها باشد اما اینکه جریان اصلاحات بخواهد از ایشان حمایت کند چیزی مشخص نیست.
۶- مسعود پزشکیان: وزیر بهداشت دولت سیدمحمد خاتمی، سالهاست که نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی است. او یکبار هم در سال ۹۲ در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد اما در ادامه از کاندیداتوری انصراف داد. درباره او مدتهاست که گفته میشود احتمال دارد برای انتخابات ۱۴۰۰ هم نامزد شود. تلاش بسیاری انجام شد که او درباره این شایعه، شفافسازی کند. پیامهای متعددی ارسال شد و آقای پزشکیان هم این پیامها را دریافت و مشاهده کرد. با این حال چه در تماس تلفنی و چه در مکاتبه از طریق پیامرسانها ترجیح داد که هیچ سخنی در این باره مطرح نکند. او خرداد ماه گفته بود که "فعلاً خبری نیست.
منبع مطلب : donya-e-eqtesad.com
مدیر محترم سایت donya-e-eqtesad.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
در مورد انتخابات 1400 در ویکی تابناک بیشتر بخوانید
خبرها را در تلگرام تابناک دنبال کنید:
آیا با اهدا خون کرونا منتقل میشود؟ (کلیک کنید)
واکسن کرونای فایزر، کِی به ایران میرسد؟ (کلیک کنید)
کنکور ۱۴۰۰ حذف خواهد شد؟ (کلیک کنید)
منبع مطلب : www.tabnak.ir
مدیر محترم سایت www.tabnak.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.