آیا پرسپولیس قهرمان آسیا شده است



آیا پرسپولیس قهرمان آسیا شده است را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

باشگاه فوتبال پرسپولیس در آسیا

باشگاه فوتبال پرسپولیس در آسیا

این نوشتار آمار بازی‌های بین‌المللی باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران را از سال ۱۳۴۷ تا امروز دربردارد. بازی‌هایی که با تیم‌های باشگاهی خارجی یا ملی انجام شده‌است، بازی بین‌المللی به‌شمار آمده‌است.

نخستین بازی بین‌المللی باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران، بازی دوستانه‌ای در روز ۵ تیر ۱۳۴۷ برابر تیم ارتش کره جنوبی در تهران بود. این بازی دومین بازی تاریخ پرسپولیس پس از پیوستن پرویز دهداری و بازیکنان باشگاه فوتبال شاهین به این تیم بود.

پربسامدترین دوران بازی‌های بین‌المللی پرسپولیس، میان سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲ بود. در این سال‌ها که علی عبده باشگاه را حرفه‌ای اعلام کرده بود،[۱] تیم آماتورهای پرسپولیس در لیگ کشوری بازی می‌کرد[۲] و تیم اصلی با تیم‌های خارجی بازی دوستانه انجام می‌داد. با وقوع انقلاب و جنگ ایران و عراق، وقفه‌ای چند ساله میان مسابقات بین‌المللی افتاد.

فهرست بازی‌ها[ویرایش]

پیشینه[ویرایش]

دوران جام باشگاه‌های آسیا[ویرایش]

جام باشگاه‌های آسیا ۱۹۶۹

پرسپولیس نخستین نمایندهٔ ایران در جام باشگاه‌های آسیا بود.[۱۳۵][۱۳۶] پرسپولیس با ۳ پیروزی برابر شهربانی، عقاب و پاس؛ و یک تساوی برابر تاج به جام باشگاه‌های آسیا ۱۹۶۹ راه یافت.[۱۳۷] پرسپولیس که دیر و خسته به این جام رسیده بود، بازی اول را به علت استراحت کم واگذار کرد و پس از آن هر چه تلاش کرد[۱۳۸] با دو برد، یک تساوی و یک شکست در مرحله گروهی حذف شد. پرسپولیس نتوانست به دو دوره بعدی این جام راه یابد.[۱۳۵] در حالی که در سال ۱۹۷۲ قرار بود تیم پرسپولیس به عنوان نماینده ایران بار دیگر در این رقابت‌ها شرکت کند اما ۲تیم عربی در اعتراض به حضور نماینده اسرائیل انصراف دادند و نماینده هنگ کنگ نیز بنا به مشکلاتی انصراف خود را اعلام کرد بدین ترتیب در حالی که تنها ۴تیم باقی مانده بودند این رقابت‌ها لغو شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۵ به دلایل مشکلات سیاسی و امنیتی،[۱۳۵] و مخالفت کشورهای عربی با حضور اسرائیل در این رقابت‌ها[۱۳۸] هیچ جام باشگاهی را در سطح قاره برگزار نکرد.

جام باشگاه‌های آسیا ۸۹–۱۹۸۸

پس از دو دهه دوری، دومین حضور پرسپولیس در جام باشگاه‌ها، در پی قهرمانی در جام حذفی سال ۱۳۶۶ بود، جایی که پرسپولیس با شکست برابر محمدان بنگلادش که مربی آن ناصر حجازی بود[۱۳۵] حذف شد.

جام برندگان جام آسیا[ویرایش]

جام برندگان جام آسیا ۹۱–۱۹۹۰

پس از راه‌اندازی جام برندگان جام آسیا در سال ۱۹۹۰ (که با حضور قهرمانان جام حذفی کشورهای آسیایی برگزار می‌شد)، پرسپولیس به ۳ دوره این جام راه یافت. در اولین حضور خود در سال ۹۱–۱۹۹۰ با برد پر گل مقابل پنجاب پاکستان (مجموعا ۱۳–۲) در مرحله اول و انصراف نماینده کره جنوبی (دوو رویالز) در مرحله دوم به نیمه نهایی رسید و در مجموع دو بازی رفت و برگشت تیم الهلال عربستان را با نتیجه ۱–۰ شکست داد و راهی فینال شد. پرسپولیس در فینال حریف تیم المحرق بحرین شد. بازی رفت در روز ۱۲ مهر ۱۳۷۰ در ورزشگاه المحرق با تساوی بدون گل به پایان رسید اما در دیدار برگشت که در روز ۲۶ مهر ۱۳۷۰ در حضور بیش از ۱۰۰٬۰۰۰نفر در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد، تیم پرسپولیس با تک گل محمدحسن انصاری فرد به پیروزی رسید تا با هدایت علی پروین قهرمان اولین دوره جام شود.

جام برندگان جام آسیا ۹۳–۱۹۹۲

پرسپولیس در سال ۹۳–۱۹۹۲ باز هم با سرمربیگری علی پروین و با پشت سرگذاشتن تیم‌های فنجا عمان (در مجموع با برد ۲–۰)، بنی یاس امارات (در مجموع با برد ۳–۲) و الاتحاد عربستان (در مجموع با برد ۲–۱) برای دومین بار فینالیست شد. بازی رفت فینال در روز ۲۷ دی ۱۳۷۱ در شهر یوکوهاما برگزار شد که در آن تیم پرسپولیس مقابل میزبانش نیسان ژاپن که قهرمان دوره قبل نیز شده بود به تساوی ۱–۱ دست یافت. تک گل پرسپولیس را در این بازی حسن شیرمحمدی به ثمر رساند. بازی برگشت اما پس از وقفه ای ۳ماهه در روز ۲۷ فروردین ۱۳۷۲ در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد که طی آن تیم نیسان در میان انبوه هواداران پرسپولیس با یک گل به برتری رسید و پرسپولیس با قبول شکست ۱–۲ در مجموع به نایب قهرمانی بسنده کرد.

جام برندگان جام آسیا ۹۴–۱۹۹۳

پرسپولیس در سومین و آخرین حضور خود در این جام در فصل ۹۴–۱۹۹۳ پس از پشت سر گذاشتن تیم السالمیه کویت با شکست ۲–۳ در یک چهارم نهایی مقابل تیم العربی قطر حذف شد.

در کل تیم پرسپولیس با ۱ قهرمانی و ۱ نایب قهرمانی سومین تیم پرافتخار در مجموع و پرافتخارترین تیم ایرانی جام برندگان جام آسیا است.

ادامه حضور در جام باشگاه‌های آسیا[ویرایش]

سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱

پرسپولیس در طول این سال‌ها در ۴ دوره از جام باشگاه‌های آسیا شرکت کرد با وجود اینکه در طول این ۴ دوره همواره به نیمه نهایی رسید اما هرگز از امتیاز میزبانی در این مرحله بهره نبرد و با شکست مقابل تیم‌های قدرتمند شرق آسیا موفق به صعود به فینال نشد. در فصل ۹۷–۱۹۹۶ پرسپولیس پس از پشت سر گذاشتن رقبا به نیمه نهایی رسید اما در این مرحله مغلوب تیم پوهانگ استیلرز کره‌جنوبی شد و در دیدار رده‌بندی با شکست تیم الزورا عراق به عنوان سومی رسید. در فصل ۹۸–۱۹۹۷ با شکست در نیمه نهایی (مقابل دالیان چین) و رده‌بندی (مقابل الهلال عربستان) به عنوانی بهتر از چهارمی دست پیدا نکرد. اما در فصول ۲۰۰۰–۱۹۹۹ و ۰۱–۲۰۰۰ علیرغم شکست در نیمه نهایی، در دیدارهای رده‌بندی با پیروزی بر تیم‌هایی چون سوون سامسونگ کره جنوبی و ایرتیش قزاقستان به عنوان سومی دست یافت و با کسب ۳ عنوان سومی و ۱ عنوان چهارمی به کار خود در این تورنمنت پایان داد.

لیگ قهرمانان آسیا[ویرایش]

فصل ۰۳–۲۰۰۲

در سال ۲۰۰۲، با تلفیق جام برندگان جام و جام باشگاه‌ها، لیگ قهرمانان آسیا راه‌اندازی شد. پرسپولیس که در نخستین دوره این جام شرکت کرده بود، در گروه خود دوم شد و از صعود بازماند. در آن دوره از هر گروه تنها تیم صدرنشین به‌طور مستقیم راهی مرحله نیمه نهایی شد و بازی‌های هر گروه به میزبانی یک کشور برگزار می‌شد و پرسپولیس با شکست مقابل میزبان گروه خود تیم پاختاکور ازبکستان فرصت صعود را از دست داد.[۱۳۹]

پس از حذف در این دوره پرسپولیس وارد دوران بحران خود شد و ۵ فصل نتوانست هیچ جام کشوری را ببرد و از راهیابی به این جام بازماند.

فصول ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵

در طول این سال‌ها پرسپولیس ۴بار سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را کسب کرد. با قهرمانی در لیگ برتر ۸۷–۸۶، تیم پرسپولیس پس از ۵ سال دوری از بازی‌های بین‌المللی به لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۰۹ راه یافت و در این فصل تا مرحله یک‌هشتم نهایی پیشروی کرد اما با باخت مقابل بنیادکار ازبکستان از دور مسابقات کنار رفت. پس از یک فصل غیبت در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۱ حضور یافت اما در همان مرحله گروهی حذف شد. در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ مجدداً به مرحله یک‌هشتم نهایی رسید اما در باز هم در این مرحله به ترتیب مقابل تیمهای الاتحاد عربستان و الهلال عربستان متوقف شد.

لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۷

در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۷ پرسپولیس پس از صعود از گروهی دشوار به عنوان تیم دوم، در مرحله یک‌هشتم نهایی لخویا قطر را در مجموع ۱–۰ برد و صعود کرد. سپس تیم الاهلی عربستان را در مجموع ۵–۳ برد و برای پنجمین بار به نیمه نهایی رسید ولی با قبول باخت مقابل الهلال عربستان از صعود به فینال بازماند و به کار خود در این دوره پایان داد.

لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸

در فصل ۲۰۱۸ پرسپولیس با هدایت برانکو ایوانکوویچ پس از صعود از مرحله گروهی با ۱۳امتیاز به عنوان صدرنشین در مراحل حذفی رقبای متمول و قدرتمند عربی همچون الجزیره امارات، الدحیل قطر و السد قطر را از پیش رو برداشت و به عنوان سومین تیم ایرانی در تاریخ راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شد. حریف پرسپولیس در فینال تیم کاشیما آنتلرز ژاپن بود. بازی رفت فینال در روز ۱۲ آبان ۱۳۹۷ در ورزشگاه کاشیما ساکر کاشیما برگزار شد و تیم کاشیما آنتلرز با دو گل پرسپولیس را شکست داد. بازی برگشت در روز ۱۹ آبان ۱۳۹۷ در ورزشگاه آزادی تهران و در حضور ۱۰۰٬۰۰۰ تماشاگر برگزار شد و با تساوی بدون گل به اتمام رسید و کاشیما در مجموع با برتری ۲–۰ قهرمان شد و پرسپولیس نیز به عنوان نایب قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا دست یافت، فینال برگشت پرتماشاگرترین فینال تاریخ لیگ قهرمانان آسیا لقب گرفت، در این دوره همچنین تیم پرسپولیس به جایزه بازی جوانمردانه دست یافت.

لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۹

پرسپولیس که به عنوان نایب‌قهرمان دوره قبل گام به این مسابقات گذاشته بود با عملکرد ضعیف خود در همان مرحله گروهی از این مسابقات حذف شد.

آمار تیمی[ویرایش]

عملکرد فصل به فصل[ویرایش]

در مجموع باشگاه پرسپولیس از ۱۷ حضور قبلی خود در بازیهای مختلف باشگاهی آسیا ۶ مدال شامل ۱ مدال طلا (در بازیهای جام در جام آسیا)، ۲ نقره (در بازیهای جام در جام آسیا و لیگ قهرمانان آسیا) و ۳ برنز (در جام باشگاه‌های آسیا) به دست آورده است.

آمار کلی رقابت‌های آسیایی[ویرایش]

آمار در برابر باشگاه‌های مختلف در رقابت‌های آسیایی[ویرایش]

در این جدول صرفاً تمام بازی‌های رسمی جام باشگاه‌ها، جام برندگان جام و لیگ قهرمانان به‌شمار آمده و نتایج دیدارهای غیررسمی و دوستانه برابر باشگاه‌های آسیایی و غیر آسیایی لحاظ نگردیده‌است.

آمار در برابر کشورهای مختلف در رقابت‌های آسیایی[ویرایش]

در این جدول صرفاً تمام بازی‌های رسمی جام باشگاه‌ها، جام برندگان جام و لیگ قهرمانان به‌شمار آمده و نتایج دیدارهای غیررسمی و دوستانه برابر کشورهای آسیایی و غیر آسیایی لحاظ نگردیده‌است.

دستاوردها[ویرایش]

2 نایب قهرمانی (۱): ۲۰۱۸

3 سومی (۳): ۰۱–۲۰۰۰، ۲۰۰۰–۱۹۹۹، ۹۷–۱۹۹۶

▪چهارمی (۱): ۹۸–۱۹۹۷

▪حضور در نیمه نهایی (در این دوره‌ها بازی رده‌بندی برگزار نشد) (۱): ۲۰۱۷

1 قهرمانی (۱): ۹۱–۱۹۹۰

2 نایب قهرمانی (۱): ۹۳–۱۹۹۲

آمار انفرادی[ویرایش]

برترین سرمربیان[ویرایش]

علی پروین با ۱ قهرمانی و ۱ نایب قهرمانی در جام برندگان جام آسیا پرافتخارترین سرمربی پرسپولیس در رقابت‌های آسیایی است. پس از علی پروین، برانکو ایوانکوویچ با ۱ نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا در رده دوم قرار دارد.

برترین گلزنان[ویرایش]

فهرست اسامی گلزنان برتر تاریخ باشگاه پرسپولیس در تمام رقابت‌های باشگاهی آسیا (جام باشگاه‌ها، جام برندگان جام و لیگ قهرمانان) به شرح زیر است:

آخرین به روز رسانی: ۹ مهر ۱۳۹۹

رکوردها[ویرایش]

به روز رسانی: ۳ مهر ۱۳۹۹

رکوردهای انفرادی

برترین گلزن

بهترین گلزن پرسپولیس در ادوار رقابت‌های آسیایی فرشاد پیوس است که مجموعاً ۱۱ گل به ثمر رسانده‌است. او در دیدار رفت مقابل پنجاب پاکستان به تنهایی ۷ گل از ۹ گل تیمش را به ثمر رساند. پیوس تنها بازیکن پرسپولیس است که موفق شده در یک مسابقه آسیایی بیش از ۳ گل وارد دروازه حریف کند.

هت تریک‌ها

به جز فرشاد پیوس که موفق شده در یک بازی هفت گل به ثمر برساند، غلام وفاخواه، مجتبی محرمی، ایمون زاید و مهدی طارمی بازیکنانی هستند که در تیم پرسپولیس موفق به زدن ۳ گل در یک بازی آسیایی (هت تریک) شده‌اند. ایمون زاید تنها باریکن خارجی پرسپولیس است که موفق به هت تریک در آسیا شده‌است.

برترین گلزن خارجی

گادوین منشا بازیکن نیجریه‌ای سابق پرسپولیس (که بعد به استقلال نیز پیوسته بود) با به ثمر رساندن ۷ گل برترین گلزن خارجی این تیم در آسیا محسوب می‌شد.

رکوردهای تیمی

تنها فینالیست ایرانی در دو جام آسیایی

تیم پرسپولیس تنها باشگاه ایرانی است که موفق شده به فینال دو تورنمنت آسیایی مختلف یعنی جام برندگان جام و لیگ قهرمانان آسیا صعود کند، پرسپولیس همچنین تنها تیم ایرانی است که موفق به کسب عنوان (۱ قهرمانی و ۱ نایب قهرمانی) در جام برندگان جام آسیا شده‌است.

قاطع‌ترین بردها

بهترین برد پرسپولیس در یک بازی آسیایی برد ۹–۰ مقابل تیم پنجاب پاکستان است که قاطع‌ترین برد یک باشگاه ایرانی در این جام هم محسوب می‌شود، در فرمت لیگ قهرمانان آسیا نیز قاطع‌ترین برد پرسپولیس با نتیجه ۶–۱ برابر تیم الشباب امارات رقم خورده‌است.

بهترین عملکرد تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا

با توجه به اینکه تاکنون هیچ باشگاه ایرانی موفق به کسب قهرمانی در فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا نشده‌است و تیم‌های ایرانی تنها ۳ نایب قهرمانی در این رقابت‌ها دارند ولی با این وجود پرسپولیس با یک نایب قهرمانی و یک حضور در نیمه نهایی بهترین عملکرد را از این نظر در لیگ قهرمانان آسیا به ثبت رسانده‌است. پرسپولیس همچنین تنها تیم ایرانی است که دو دوره متوالی توانسته به جمع چهار تیم پایانی لیگ قهرمانان راه یابد (در فصول ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸).

شکست ناپذیری در خانه

پرسپولیس از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ در ۲۱ بازی پیاپی خانگی در آسیا شکست نخورده‌است و در طول این ۲۱ بازی صاحب ۱۳ برد و ۸ تساوی شده‌است. سرخپوشان در شرایطی موفق به ثبت این آمار شده‌اند که در تمام این بازی‌ها از امتیاز حضور هواداران پرشمار خود بهره‌مند نبودند. ۴ بازی از این ۲۰ مسابقه با تیم‌های عربستانی در زمین بی‌طرف برگزار شد (که البته چون پرسپولیس میزبان اسمی آن‌ها محسوب می‌شد جزء دیدارهای خانگی به‌شمار می‌روند) و در دیدار با لخویا در مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۷ از حضور تماشاگر محروم بود، ضمن اینکه در سال ۲۰۲۰ نیز به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ تمام مسابقات به صورت متمرکز در قطر برگزار شد که باعث شد تمام میزبانی های آسیایی پرسپولیس عملا در این کشور باشد.

پرسپولیس تا به حال در ۱۸ فصل از بازیهای باشگاهی در سطح قاره آسیا حضور داشته‌است. ۹ فصل در لیگ قهرمانان، ۵ فصل در جام باشگاه‌های آسیا، ۱ فصل در مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا و ۳ فصل در جام برندگان جام آسیا.

منبع[۱۴۱][۱۴۲][۱۴۳][۱۴۴][۱۴۵][۱۴۶][۱۴۷][۱۴۸]

درآمدزایی[ویرایش]

اگرچه باشگاه‌های فوتبال ایرانی در درآمدزایی حرفه‌ای نیستند،[۱۴۹] باشگاه پرسپولیس اعلام کرده که از بازی‌های خارجی خود درآمدزایی دارد.[۱۵۰]

این باشگاه برای نخستین بار در تاریخ فوتبال ایران، در بازی سال ۱۳۸۴ با بایرن‌مونیخ از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حق‌پخش تلویزیونی دریافت کرد.[۱۵۱] باشگاه برای انجام این بازی ۴۰۰٫۰۰۰ دلار به بایرن پرداخت کرد و در پایان پس از درآمدها و کسر دیگر هزینه‌ها، ۵۰ میلیون تومان سود کرد.[۱۵۲] پس از آن، باشگاه در ازای دریافت ۱۵٫۰۰۰ دلار و دریافت تمامی خدمات اقامتی و رفت و برگشت به صورت رایگان با النصر امارات بازی کرد.[۱۵۳] پرسپولیس برای بازی با العین امارات در سال ۱۳۸۵ هم پول دریافت کرده بود.[۱۵۴][۱۵۵]

در دوران مدیریت رویانیان، پرسپولیس در درآمد زایی پیشرفت فراوانی داشت. در این دوران رستوران‌های زنجیره ایی، سامانه کارت هواداری، تفاهم نامه‌ها با باشکاه‌های خارجی، و قرار دادهای تبلیغاتی مختلف بسته شد که منجر به افزایش درآمد باشگاه گردید.

تماشاگران[ویرایش]

در جدول فوق ۶ بازی از پرتماشاگرترین دیدارهای پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا که جزو ده دیدار پرتماشاگر تاریخ لیگ قهرمانان نیز هستند آورده شده‌است. پرسپولیس رکورددار حضور تماشاگران در لیگ قهرمانان آسیا است. رکورد ۵ بازی نخست پرتماشاگر در تاریخ لیگ قهرمانان آسیا در اختیار پرسپولیس است. تعداد تماشاگران پرسپولیس در دیدار مقابل تیم‌های کاشیما آنتلرز ژاپن، الهلال عربستان، بنیادکار ازبکستان و النصر عربستان به ۱۰۰٬۰۰۰ نفر رسید. دیدار پرسپولیس برابر باشگاه النصر عربستان سعودی در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ با حضور بیش از ۱۰۰هزار نفر تماشاگر رکورد تازه‌ای از نظر شمار تماشاگران از آغاز بنیادگذاری لیگ قهرمانان آسیا برجای گذاشت.[۱۵۶][۱۵۷] پرسپولیس در این دیدار رکورد پیشین خودش را که با حضور ۹۶ هزار و ۲۰۰ نفر (۹۶٫۲۰۰) که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ در دیدار با الغرافه قطر ثبت شده بود، بهبود بخشید.[۱۵۸] پیش از بازی با الغرافه هم پرسپولیس همچنان رکورددار حضور تماشاگر بود که با ۹۵٫۲۲۵ نفر تماشاگر در بازی برابر بنیادکار ازبکستان در ۶ خرداد ۱۳۸۸ ثبت شده بود که پرسپولیس در آن تاریخ رکورد باشگاه اوراوا رد دایموندز شکسته بود.[۱۵۹]

پانویس[ویرایش]

منابع[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]

منبع مطلب : fa.wikipedia.org

مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

فهرست افتخارات باشگاه فوتبال پرسپولیس

فهرست افتخارات باشگاه فوتبال پرسپولیس

باشگاه فوتبال پرسپولیس که در سال ۱۳۴۲ تأسیس شده با کسب ۳۳ جام از پر افتخارترین تیم‌های ایران به‌شمار می‌آید. پرسپولیس تنها تیم ایرانی است که هرگز به دسته پایین‌تر سقوط نکرده‌است. مالک این باشگاه قبل از انقلاب علی عبده بود. این تیم با کسب چهار قهرمانی پیاپی در لیگ برتر (پوکر)، در این زمینه رکورددارِ ایران محسوب می‌شود. پرسپولیس نخستین تیم درایران بوده که ۲ بار در دهه ۷۰ و ۹۰ و در یک سال موفق به قهرمانی در لیگ و جام حذفی (دبل کاپ) شده‌است. این باشگاه رکورددار بیشترین حضور تماشاگر در فینال لیگ قهرمانان آسیا است و همچنین با کسب ۱۳ قهرمانی در ادوار لیگ، رکورددار قهرمانی در لیگ‌های سراسری محسوب می‌شود. هم چنین با کسب ۶ قهرمانی پر افتخارترین باشگاه در لیگ برتر به‌شمار می‌آید. پرسپولیس با کسب ۳ قهرمانی در سوپرجام رکورددار است و با ثبت یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی پر افتخارترین تیم ایرانی در جام برندگان جام آسیا محسوب می‌شود. از مهم‌ترین افتخارات باشگاه پرسپولیس می‌توان به ۱۳ قهرمانی در لیگ‌های سراسری ایران، ۶ قهرمانی در جام حذفی ایران، ۳ قهرمانی در سوپر جام ایران ،۶ قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران، ۲ قهرمانی در جام حذفی تهران ،۱ قهرمانی در جام برند گان جام آسیا اشاره کرد. هم چنین این باشگاه مقام نایب قهرمانی در جام برندگان جام آسیا و نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را در کارنامه دارد.

** قهرمانی (۱۳) (رکورد):۱۳۵۰، ۱۳۵۲، ۱۳۵۴، ۱۳۷۴، ۷۶–۱۳۷۵، ۷۸–۱۳۷۷، ۷۹–۱۳۷۸، ۸۱–۱۳۸۰، ۸۷–۱۳۸۶، ۹۶–۱۳۹۵، ۹۷–۱۳۹۶، ۹۸–۱۳۹۷، ۹۹–۱۳۹۸

2 **نایب قهرمانی (۹): ۱۳۵۳، ۱۳۵۵، ۱۳۵۶، ۶۹–۱۳۶۸، ۱۳۷۱، ۱۳۷۲، ۸۰–۱۳۷۹، ۹۳–۱۳۹۲، ۹۵–۱۳۹۴

** قهرمانی (۶): ۱۳۶۶، ۷۱−۱۳۷۰، ۷۸−۱۳۷۷، ۸۹−۱۳۸۸، ۹۰−۱۳۸۹، ۹۸−۱۳۹۷

2 ** نایب قهرمانی (۲): ۸۵−۱۳۸۴، ۹۲−۱۳۹۱

** قهرمانی(۳) (رکورد):۱۳۹۶، ۱۳۹۷، ۱۳۹۸

استانی (۱۰)

جام باشگاه‌های تهران

جام حذفی تهران

انتخابی جام باشگاه‌های آسیا (رکورد)

جام اسپندی (رکورد)[۵][۶][۷]

قاره‌ای (۱)

2 نایب قهرمانی (۱): ۲۰۱۸

3 سومی (۳): ۹۷–۱۹۹۶، ۲۰۰۰–۱۹۹۹، ۰۱–۲۰۰۰ ▪چهارمی (۱): ۹۸–۱۹۹۷

▪حضور در نیمه نهایی (در لیگ قهرمانان آسیا دیدار رده‌بندی برگزار نمی‌شود) (۱): ۲۰۱۷

1 قهرمانی (۱):۹۱–۱۹۹۰ 2 نایب قهرمانی (۱): ۹۳–۱۹۹۲

حضور در فینال جام باشگاه های آسیا۲۰۲۰

مجموع عناوین رسمی (۳۳)

(جام باشگاه‌های تهران، جام حذفی تهران، انتخابی جام باشگاه‌های آسیا و جام شهید اسپندی):(۱۰) قهرمانی

مجموع عناوین دوستانه

مجموع ۳ عنوان قهرمانی

قهرمانی‌های دوگانه

* قهرمانی دوگانه (لیگ فوتبال ایران و جام حذفی ایران): (۲) ۷۸–۱۳۷۷، ۹۸–۱۳۹۷

* قهرمانی دوگانه (جام حذفی ایران، جام در جام آسیا): (۱) ۱۳۷۰

* قهرمانی دوگانه (جام باشگاه‌های تهران، جام حذفی تهران): (۲) ۱۳۶۱، ۱۳۶۶

قهرمانی به تفکیک سال

تمام قهرمانی‌های باشگاه پرسپولیس در طی ۵۷ سال حضور در سطح اول فوتبال ایران

جایزه‌ها

منابع

پیوند به بیرون

کانون هوادارن پرسپولیس

منبع مطلب : fa.wikipedia.org

مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

این پرسپولیس قهرمان آسیا شد/عکس

این پرسپولیس قهرمان آسیا شد/عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 پرسپولیس با هدایت علی پروین مملو از ستاره بود. درخشان، انصاری فرد، محمدخانی، پنجعلی، محرمی و... ستاره های سرخپوشان بودند که با هدایت علی پروین به مقام قهرمانی در جام در جام باشگاه های آسیا رسیدند. تصویری از پرسپولیس آسیایی در آخرین تمرین پیش از بازی برگشت نیمه نهایی جام در جام باشگاههای آسیا مقابل الهلال عربستان که 1-0 بسود پرسپولیس خاتمه یافت را مشاهده می کنید.

 پرسپولیس در دیدار فینال جام در جام آسیا که ۲۶ مهر ۱۳۷۰ در ورشگاه آزادی برگزار شد، با تک گل محمدحسن انصاری فرد مقابل المحرق بحرین به برتری رسید و قهرمانی را با ۱۰۰ هزار هواداراش جشن گرفت.

منبع: فدراسیون تاریخ و آمار فوتبال ایران

بیشتر بخوانید: وقتی علی کریمی و دشمنش رفیق شدند/عکس

256 251

منبع مطلب : www.khabaronline.ir

مدیر محترم سایت www.khabaronline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
اندروید
اندروید

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب