روز شنبه و یکشنبه روز پیروزی ملت ایران



روز شنبه و یکشنبه روز پیروزی ملت ایران را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.
دریافت 1 MB
دانلود ویدیوی بالا

روحانی: پیروزی ملت ایران در روزهای شنبه و یکشنبه آینده را از الان تبریک می‌گویم | آقای آمریکا ما منفی ۲۵ نیستیم؛ این رقم منفی شماست

روحانی: پیروزی ملت ایران در روزهای شنبه و یکشنبه آینده را از الان تبریک می‌گویم | آقای آمریکا ما منفی ۲۵ نیستیم؛ این رقم منفی شماست

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حجت الاسلام حسن روحانی طی سخنانی در جلسه امروز ۲۶ شهریور ماه هیات دولت با بیان اینکه روزهای بسیار سختی در سال ۵۹ ملت ما پیش روی خود دید، اظهار کرد: مردم ما توانستند در برابر مدرن‌ترین سلاح‌های دشمن به پیروزی برسند و این در حالی بود که ما برای خرید سلاح بسیار در مضیقه بودیم و کسی به ما سلاحی نمی‌داد.

وی افزود: امروز هم باید به همان مسیر صبر و مقاومت تمسک بجوییم، همانطور که در سه سال گذشته چنین کردیم. آمریکایی‌ها به دنبال این بودند که ما را به فروپاشی اقتصادی بکشانند و تصور می‌کردند که تا خرداد و تیر ما را به فروپاشی اقتصادی و در مرداد ماه ما را به فروپاشی اجتماعی بکشانند و تا بهمن ماه به فروپاشی امنیتی برسانند. چنین فکر کودکانه‌ای در ذهن کاخ سفید بود.

رییس جمهور با یادآوری تلاش‌های شکست‌خورده آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، اظهار کرد: آمریکا که بسیار روشن آمده و از برجام خارج شده، هرچه فحش عالم بوده نثار برجام کرده، بقیه کشورها را به خروج از آن تشویق کرده و به دنبال تهدید کشورهایی رفته که با ایران ارتباط اقتصادی داشتند و حال می‌خواهد از مکانیسم درون برجام استفاده کند و دیدیم که یک قدم هم نتوانست بردارد.

روحانی تصریح کرد: در دنیا دو سه تا کشور هستند که به آمریکا چسبیده‌اند، یکی رژیم نامشروع صهیونیستی است، و جز آن یکی دو کشور کوچک. جز این کسی آمریکا را همراهی نکرده و از الان پیروزی ملت ایران در روزهای شنبه و یکشنبه هفته بعد تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به سخنان ترامپ درباره رشد منفی ۲۴ درصدی اقتصاد ایران، ادامه داد: ما رشد اقتصادی‌مان در طول سه ماه اخیر طبق اعلام بانک مرکزی منهای شش‌دهم است و ما در کشاورزی و صنعت رشد مثبت داشتیم. پارسال هم برخلاف اینکه پایانش به کرونا خورد اما رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت یک‌ویک دهم بوده است و امیدواریم که امسال هم بتوانیم به رشد مثبت اقتصادی برسیم‌.

رییس جمهور تصریح کرد: پس رشد اقتصادی ما منفی ۲۴ درصد نیست آقای آمریکا! رشد ما منفی شش‌دهم درصد است. لااقل درباره رقم رشد اقتصادی ما راست بگویید. همانطور که درباره مکانیسم ماشه باید راستش را بگویید.

روحانی اظهار کرد: ما در تولید شرایط قابل قبولی داریم و در صادرات هم مشکلاتی داشتیم و الان شرایط بهتری را تجربه می‌کنیم، اما در مورد واردات ما باید مسائل آن را حل کنیم تا تاجری کالا را وارد کشور نکند و در گمرک نگه دارد تا قیمت آن در بازار بالا رود، گمرک نباید چنین اجازه‌ای دهد. اما ما در امر توزیع مشکل داریم و البته گفتیم که باید وزیر بازرگانی مستقل داشته‌ باشیم که نشد و این که نشد ملت ضرر کرد. ما اگر وزیر مستقل داشتیم وضعیت بازار به مراتب بهتر از این بود.

وی یادآور شد: ما باید یک پایش مستمر از زمانی که کالا تولید می‌شود تا وقتی وارد بازار می‌شود را داشته باشیم و بدانیم که گندم کی از مرزعه خارج شد، کی به سیلو رفت و کی عرضه شد. باید درباره کالاهای کارخانه‌ها هم بدانیم اگر در انبار است، کجاست. اگر برای توزیع در کامیون است، کجاست.

رییس جمهوری با بیان اینکه ما کالا تولید کرده‌ایم و مازاد نیاز هم داریم و به دنبال صادرات هستیم اما همزمان کالا در بازار به درستی یافت نمی‌شود، اظهار کرد: امروز ما اعتراف می‌کنیم که مردم عزیز ایران! در تامین مواد غذایی از لحاظ اصل این مواد، موجودی داریم و در بازار وجود دارد اما قیمت ناعادلانه است، غیرمنصفانه، غلط و نادرست است. چرا مردم در فشار قرار می‌گیرند؟ ما باید پایش و نظارت داشته باشیم و باید تعزیرات حکومتی با تمام توان در بازار باشد و قوه قضاییه هم آماده است. ما در توزیع مشکل داریم و کالاهای ما وجود دارند اما در بازار به درستی عرضه نمی‌شوند. ما وزیر به مجلس معرفی می‌کنیم و رای کافی نمی‌آورد. البته این حق مجلس است و من نمی‌خواهم ایرادی بگیرم اما شرایط ما شرایط خاصی است.

وی ادامه داد: برخی می‌گویند ما در شرایط تحریم هستیم، این حرف دقیق نیست ما در دولت قبلی هم مدتی در تحریم بودیم اما الان در جنگ اقتصادی هستیم و با تروریسم اقتصادی مواجهیم. می‌بینید که چطور کشتی‌های ما را در دریاها دنبال می‌کنند.

روحانی همچنین یادآور شد: ما در منطقه‌ای هستیم که ملت‌های مسلمان دارد اما حاکمان آنها نه دین را می‌شناسند، نه دِین را. برخی از آنان با اسرائیل وارد رابطه شدند و می‌خواهند به آنها در منطقه پایگاه بدهند، مسئولیت چنین کارهایی و عواقب آن اگر که انجام شود با همان کشورهاست.

رییس جمهور گفت: ما در حد توان خود در زمینه حقوق کارمندان و بازنشستگان و کارگران داریم تلاش می‌کنیم و کسی فکر نکند و نگوید که قیمت‌ها در بازار بالا رفت و اینان به فکر ما نبودند. کسی فکر نکند دولت دست روی دست گذشته است. ما در حال تلاش هستیم که مشکلات مردم کم شود هر چند که مردم هم در شرایط سختی هستند.

وی ادامه داد: ما حرکت خوبی در زمینه تولید پیش می‌بریم و ان شاءالله همه دست به دست هم دهیم و در زمینه توزیع هم شاهد توزیع عادلانه باشیم و البته قوه قضائیه هم اعلام آمادگی کرده است و در کنارش سازمان تعزیرات حکومتی هم وجود دارد و باید پایش مستمر ما در این زمینه به خوبی انجام شود.

روحانی در پایان گفت: نگذاریم که آمریکا از وجود چنین مشکلاتی خوشحال شود، بلکه کمک کنیم تا با رفع این موارد هم مردم مشکلات کمتری داشته باشند و هم آمریکا همواره مانند همین حالا از وضعیت کشور ناراحت و عصبانی باشد.

منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir

مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

آخرین تلاش ترامپ علیه ایران به در بسته خورد/ شنبه و یکشنبه روز پیروزی ملت

آخرین تلاش ترامپ علیه ایران به در بسته خورد/ شنبه و یکشنبه روز پیروزی ملت

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ «آمریکا نمی‌تواند نه برای برجام و نه دیگر سازوکارهای چندجانبه‌ای که از آن خارج شده است،  جایگزینی معرفی کند» این موضع جمهوری اسلامی ایران است که معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه در نشست شورای حکام  بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرده است. محسن بهاروند با یادآوری اینکه آمریکا به رهبری دونالد ترامپ با خروج از توافقنامه بین‌المللی برجام، دیگر نمی‌تواند برای سایر اعضا و ایران تعیین تکلیف کند، عنوان کرد: «ایران بارها تمایل خود را برای اجرای کامل و موثر توافق نشان داده است و ما باید کمی واقع بین باشیم.»

این دیپلمات با اشاره به اینکه ایالات متحده از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌های حداکثری علیه کشور من اعمال کرده است، تاکید کرد: «ایران به تعهدات خود در توافق پایبند بوده اما در عین حال برخورداری از حقوق مندرج در آن تقریباً غیرممکن است.»

به گفته بهاروند؛  ایران در چارچوب توافق از حقوق جبران کننده خود استفاده می‌کند. با این حال، ما آماده هستیم تا اقدامات جبرانی را به محض اینکه بتوانیم از حقوق مندرج در توافق بطور آزادانه برخوردار شویم، برگردانیم.»

اعلام این مواضع از سوی ایران در حالی است که اخیرا وزرای خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه درباره حفظ برجام و رد ادعای آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران توافق کردند.

در واقع بیانیه تروئیکای اروپا درباره برجام در واکنش به تلاش های ترامپ و پمپئو برای راه‌اندازی مکانیسم ماشه علیه ایران بود که در نتیجه با پاسخ منفی، متحدان اروپایی ترامپ روبرو شده و از دستور کار شورای امنیت نیز خارج شد، آن هم با وجود دلیلی روشن یعنی خروج ترامپ از برجام. برجامی که نتیجه مذاکره چندین ساله ایران با کشورهای 1+5 بوده که اکنون با خروج آمریکا به کشورهای 1+4 تغییر پیدا کرده است.

ترامپ که تا حدود زیادی به موفقیت در راه‌اندازی مکانیسم ماشه علیه ایران به ویژه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر امیدوار بود با پاسخ منفی اروپایی‌ها و شورای امنیت روبرو شد، پاسخی که به تعبیر حسن روحانی، شکستی مفتضحانه‌ای را برای آمریکا در عرصه بین‌المللی رقم زد.

رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته با تاکید بر اینکه، روز شنبه و یکشنبه هفته آینده، روز پیروزی ملت ایران و روز شکست مفتضحانه آمریکاست، گفت: «مکانیزم ماشه مربوط به اعضای برجام است نه کشوری که نه تنها از آن خارج شده بلکه دیگران را تشویق به خروج از آن کرده و هر کشوری را هم که قطعنامه شورای امنیت را اجرا کرده، تنبیه می‌کند.»

به گفته روحانی؛ پروسه مکانیزم ماشه، پروسه‌ای یک ماهه‌ است که پایان شهریورماه این پروسه تمام می‌شود و آمریکا خوشبختانه نتوانست این پروسه را حتی آغاز کند.

حسن روحانی همچنین با اشاره به شکست مفتضحانه آمریکایی‌ها در تمدید تحریم تسلیحاتی کشورمان و در ادامه تلاش از پیش شکست خورده برای فعال کردن مکانیسم ماشه، افزود: «این شکست آمریکا، از پیروزی‌ها و موفقیت‌های بزرگ تاریخی ایران است.»

«حسن هانی زاده»، یک تحلیلگر مسائل سیاسی، در این باره به خبرنگار سیاسی برنا گفته است: «آمریکا پس از خروج از برجام تلاش کرد تا قطعنامه 2231 را که ناظر بر تحریم تسلیحاتی ایران است، را تمدید کند اما شورای امنیت با اکثریت آرا این طرح آمریکا را شکست داد و از طرف دیگر طرح فعال‌سازی مکانیسم ماشه نیز با شکست مواجه شد. لذا آمریکایى‌ها از طریق بازگشت به برجام و اعمال تحریم های جدید تاکتیک جدیدی را دنبال می کنند که به وسیله آن بتوانند، تحریم‌های تسلیحاتی را علیه ایران اعمال کنند.»

حسن هانی زاده درباره طرح ادعاى بازگشت به برجام از طرف برخی مقامات آمریکایی نیز تصریح کرد: «به نظر می‌رسد که بازگشت آمریکا به برجام به دلیل به بن بست رسیدن این کشور در اعمال تحریم‌های جدید، علیه ایران است زیرا به موجب توافقنامه برجام زمانی که یکی از کشورهای امضاکننده از آن خارج شود دیگر نمی‌تواند، علیه ایران اعمال تحریم کند.»

در واقع زمزمه‌های بازگشت آمریکا به برجام از سوی برخی مقامات آمریکایی در حالی مطرح شد که آمریکا با وجود اعمال نفوذ فراوان، نتوانسته در راه‌اندازی مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران سودی برده و موفق شود.

در این ارتباط علی اکبر فرازی، دیپلمات بازنشسته کشورمان، با اشاره به بدعهدی آمریکایی‌ها در ارتباط با خروج از برجام  در گفت و گو با برنا تصریح کرد: «در واقع  این آمریکا بود که به صورت یک جانبه کنار کشید و با لطایف الحیل همچنان تلاش کرد با فعال کردن مکانیسم ماشه به برجام بازگردد که در این باره هم پاسخ سریع و قاطعی از جامعه بین‌الملل دریافت کرد؛ آن هم اینکه چون آمریکا از برجام با میل و خواست خودش خارج شده دیگر نمی‌تواند، خواستار اجرای بندی از بندهای قطعنامه بشود یا نشود.»

همچنین به گفته  مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل، آمریکا که نتوانسته با توجیهات فریبکارانه، استدلال‌های شبه حقوقی و تفاسیر دلبخواهانه از قطعنامه ۲۲۳۱ و حتی فشار سیاسی و ارعاب کشورها، اعضای شورا را وادار به تمکین از خود سازد، اکنون ادعا می‌کند که تحریم های شورای امنیت در ۳۰ شهریور برخواهد گشت.»

در این راستا مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در یادداشتی به نامه شکست خورده خود به شورای امنیت اشاره کرد و گفته است که در 20 اوت یعنی 30 مردادماه، از اختیار ایالات متحده برای بازگرداندن همه تحریم‌ها علیه ایران که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده بودند استفاده کردم.»

ادعای پمپئو درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، در حالی مطرح شده که بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را رد کرده‌اند.

گفتنی است؛ دولت ترامپ، روز ۳۰ مردادماه، با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را، از خواست خود برای بازگرداندن، همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

آمریکا در این نامه، ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده. در واقع  چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود.

به هر روی، با خروج ترامپ از برجام در اردیبهشت 97، نام آمریکا از این توافقنامه خط خورده و طبق گفته اعضای شورای امنیت، نمی‌تواند از حقوق تصریح‌شده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند.

به همین دلیل، تلاش آمریکا از همان روز اول، نه تنها از سوی متحدان اروپایی‌اش بلکه به گزارش خبرگزاری رویترز، در یکم شهریورماه با نگارش نامه‌هایی از سوی 13 عضو شورای امنیت با محتوای مخالفت با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران نیز، با شکست مواجه شده است.

در حالی که ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال بازگرداندن همه قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران است که پس از رسیدن به توافقی در قالب برجام، میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.6

منبع مطلب : www.borna.news

مدیر محترم سایت www.borna.news لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب