پماد کلوبتازول برای چیست

پماد کلوبتازول برای چیست



پماد کلوبتازول برای چیست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

پماد کلوبتازول: موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض - مجله شفا

پماد کلوبتازول: موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض - مجله شفا

پماد کلوبتازول (Clobetasol) یک داروی کلوتیکواستروئیدی موضعی است به عنوان یک داروی قوی کورتون موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. این پماد برای درمان کوتاه مدت تجویز می شود و بر روی سطح های خاصی از پوست استفاده می شود و در شرایطی تجویز می شود که بیمارها به سایر داروها جواب نداده است.

پماد کلوبتازول در برخی موارد و به تجویز پزشک برای پوست صورت، سینه و گردن نیز تجویز می شود و همچنین از لوسیون کلوبتازول برای ریزش مو یا شوره سر به دلیل درماتیت نیز تجویز می شود.

پماد کلوبتازول برای چی خوبه: پماد کلوبتازول به طور کلی برای درمان درماتیت مورد استفاده قرار می گیرد و این درماتیت یا التهاب پوستی می تواند روی پوست یا پوست سر را درگیر کند.

پماد کلوبتازول در کبد متابولیزه می شود و عمدتا از راه ادرار و صفرا دفع می شود. پماد کلوبتازول در اشکال پماد موضعی 0.05 % و کرم موضعی 0.05 % می باشد.

موارد مصرف پماد کلوبتازول

پماد کلوبتازول برای درمان التهاب های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین برای پسوریازیس، خارش پوست و التهاب پوستی  استفاده می شود.در برخی موارد از کلوبتازول برای درمان خارش واژن، گردن و سینه نیز تجویز می شود.

پماد کلوبتازول یک کورتون بسیار قوی است که به طور کلی برای درمان درماتیت از آن استفاده می شود که این درماتیت منشا مختلفی دارد و می تواند پوست صورت، بدن و یا سر را درگیر کند.

منع مصرف پماد کلوبتازول

نحوه مصرف پماد کلوبتازول

پماد کلوبتازول برای مشکلات خارش و تورم پوست نباید بیشتر از 2 هفته استفاده کرد، همچنین از این دارو نباید بیشتر از 50 گرم در هفته استفاده کرد.برای مصرف پماد کلوبتازول باید به برخی نکات توجه کنید:

مقدار مصرف پماد کلوبتازول

مقدار مصرف پماد کلوبتازول می بایست بر اساس تشخیص توسط پزشک تجویز شود و نباید سرخود از آن استفاده شود.این پماد نباید بیش از 2 هفته از آن استفاده شود، مگر با تشخیص و تجویز پزشک باشد.

قبل از استفاده از پماد کلوبتازول ابتدا دست های خود را تمیز بشویید و پماد کلوبتازول را 2 بار در روز این دارو را در مناطق آسیب دیده پوست خود بمالید. پماد کلوبتازول بیش از 50 گرم در هفته نباید مصرف شود.

عوارض جانبی پماد کلوبتازول

پماد کلوبتازول ممکن است در برخی از افراد عوارضی را به همراه داشته باشد که ممکن است خفیف باشد و در طی چند ساعت یا چند روز از بین برود. اگر عوارض جدی بود با پزشک خود تماس بگیرید.عوارض جانبی کلوبتازول شامل موارد زیر است:

تداخل دارویی کلوبتازول

کلوبتازول با داروهای کورتیکو استروئیدها تداخل دارد و نباید همزمان با این دارو مصرف شود.

مصرف پماد کلوبتازول در دوران بارداری

پماد کلوبتازول در گروه C بارداری قرار دارد و مصرف این دارو در بارداری نباید مصرف کرد، اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف پماد کلوبتازول در شیردهی

کلوبتازول به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است به نوزاد شیرده آسیب جدی برساند.قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنید و ممکن است مجبور باشید شیردهی را متوقف کنید.

منبع مطلب : www.shafamag.com

مدیر محترم سایت www.shafamag.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

کلوبتازول

کلوبتازول

کلوبتازول (به انگلیسی: Clobetasol)

رده درمانی: داروهای کورتیکواستروئید

اشکال دارویی: پماد

مکانیسم اثر: جایگزینی کورتیکواستروئیدها

موارد مصرف[ویرایش]

حساسیت تماسی پوست، درمان کوتاه مدت التهاب و خارش پوست ناشی از نیش حشرات، سوختگیهای خفیف مانند آفتاب سوختگی، درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی، درماتیت سبوره ای، درماتوز التهابی، اگزما، پسوریازیس و ....

عوارض جانبی[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

منبع مطلب : fa.wikipedia.org

مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

پماد کلوبتازول

پماد کلوبتازول

موارد مصرف پماد کلوبتازول

کلوبتازول یک استروئید قوی است که سبب کاهش برخی مواد شیمیایی در بدن میشود؛ این مواد میتوانند منجر به بروز التهاب شوند.

پماد کلوبتازول (جهت استفاده در پوست) برای درمان التهاب و خارش ناشی از برخی بیماری های پوستی مانند اگزما، پسوزیاریس (صدفک) و واکنش های آلرژیک مورد استفاده قرار میگیرد.

همچنین ممکن است پماد کلوبتازول برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرد که در این راهنمای دارویی به آن ها اشاره نشده است.

پیش از مصرف پماد کلوبتازول

راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را مطالعه نمایید. همچنین درصورت داشتن هرگونه شرایط پزشکی، حساسیت ها و استفاده از داروهای دیگر به پزشک اطلاع دهید.

درصورت داشتن حساسیت نسبت به پماد کلوبتازول نباید از این دارو استفاده کنید.

برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف پماد کلوبتازول، درصورت داشتن هرگونه عفونت پوستی پزشک را در جریان بگذارید.

استروئید ها میتوانند سبب افزایش غلظت گلوکز (قند) در خون و ادرار شوند. اگر به دیابت مبتلا هستید به پزشک اطلاع دهید.

اینکه پماد کلوبتازول میتواند به جنین آسیب برساند یا خیر تاکنون مشخص نشده است. درصورتی که در طول مصرف این دارو باردار شدید یا قصد بارداری داشتید با پزشک مشورت کنید.

اینکه پماد کلوبتازول میتواند وارد شیر مادر شده و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند تاکنون مشخص نشده است. درصورتی که به نوزاد خود شیر میدهید بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده نکنید.

پماد کلوبتازول نباید توسط کودکانی که کمتر از 12 سال دارند مورد استفاده قرار گیرد. احتمال جذب بیش از اندازه استروئید های موضعی از طریق پوست در کودکان بالا تر است. جذب استروئید میتواند سبب بروز عوارض جانبی ناخواسته در کودکان شود. همچنین درصورت مصرف طولانی مدت احتمال کند شدن روند رشد کودک وجود خواهد داشت. اگر در طول مصرف پماد کلوبتازول متوجه شدید روند رشد کودک از حالت طبیعی خارج شده است به پزشک اطلاع دهید.

نحوه مصرف پماد کلوبتازول

دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید. داروهای موضعی استروئیدی میتوانند از طریق پوست جذب بدن شده و سبب عوارض جانبی شوند.

قبل و پس از مصرف پماد کلوبتازول  دستان خود را بشویید.

مقداری از دارو را در محل مورد نظر قرار داده و به آرامی مالش دهید. از مصرف این دارو بصورت وسیع خودداری کنید.

بدون توصیه پزشک از پوشاندن ناحیه تحت درمان اجتناب کنید.

اگر برای درمان آسیب های پوستی ناشی از بستن پوشک از این دارو استفاده میکنید نباید از شلوار ها یا پوشک های تنگ استفاده کنید. پوشاندن پوست میتواند سبب افزایش جذب دارو از طریق پوست شده و منجر به بروز عوارض جانبی ناخواسته شود.

جهت حصول بهترین نتایج در درمان، دارو را باید بصورت مرتب مصرف نمایید.

اگر تا 2 هفته پس از شروع مصرف دارو علایم بیماری بهبود نیافت و یا نشانه هایی از عفونت های قارچی، باکتریایی یا ویروسی روی پوست نمایان شد به پزشک اطلاع دهید.

درصورت مصرف پماد کلوبتازول برای مدت طولانی، ممکن است نیاز به انجام آزمایش های مکرر پزشکی باشد.

این دارو را در دمای اتاق و بدور از رطوبت و گرما نگهداری کرده و آن را از منجمد شدن محافظت کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو: به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.

درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز) دارو فورا به اورژانس مراجعه کنید. دور از انتظار است که مصرف بیش از اندازه پماد کلوبتازول سبب بروز عوارض خطرناک شود. با این همه مصرف طولانی مدت داروهایی با میزان استروئید بالا میتواند سبب بروز این علایم شود:

هشدار ها و موارد احتیاط

بدون تشخیص و تجویز پزشک نباید از پماد کلوبتازول استفاده کنید.

بدون توصیه پزشک از مصرف پماد کلوبتازول روی پوست صورت، زیر بغل و کشاله ران خودداری کنید.

حین مصرف، مراقب باشید دارو وارد چشم ها نشود. درصورت تماس، چشم هایتان را با آب شستشو دهید. از قرار دادن پماد کلوبتازول روی پوست ترک خورده، عفونی و یا دارای زخم باز اجتناب کنید.

عوارض جانبی پماد کلوبتازول

در صورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لب ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت بروز هر یک از موارد زیر مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک اطلاع دهید:

داروهای موضعی حاوی استروئید میتوانند از طریق پوست جذب شده و سبب بروز برخی عوارض جانبی شوند از جمله:

عوارض جانبی شایع میتواند شامل موارد زیر باشد:

این لیست همه عوارض جانبی پماد کلوبتازول را در بر نمی گیرد، بروز هرگونه عوارض جانبی غیر منتظره را به پزشک خود اطلاع دهید.

تداخلات دارویی

دور از انتظار است که داروهای خوراکی یا تزریقی با پماد کلوبتازول تداخل ایجاد کنند. با این حال درصورت استفاده از هرگونه دارو اعم از دارو های گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین ها، پزشک را در جریان بگذارید.

پرسش سوال

اگر هنوز سوالی در رابطه با پماد کلوبتازول دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم: فرهاد نامدار
نوشته شده در 09 شهریور 1397
مرجع : www.drugs.com

منبع مطلب : www.darooy.ir

مدیر محترم سایت www.darooy.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب