آموزشگاه شهدای کرمانشاه را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
همه چیز درباره پادگان شهدای کرمانشاه
قبل تر در این پست : (لینک) در مورد نحوه ی گرفتن امریه ی وزارت آموزش و پرورش و اقدام برای سرباز معلم توضیح داده بودم. حال می خواهم بعد از پایان دوره ی آموزشی در پادگان شهدای کرمانشاه تجربیات و هر چیزی که به خاطر میارم و باهاش سر و کار داشتیم رو با شما دوستان به اشتراک بذارم. اول از همه باید بگم که با وجود این که من پادگان های دیگه ی سپاه یا ارتش رو خودم تجربه نکردم اما به خیال خودم اینجا یعنی پادگان شهدای کرمانشاه از همه لحاظ خوب بود.
تغذیه :
خب از اونجا که دغدغه ی اکثرتون همین غذا و خوراکی هاست باید بگم در اینم مورد هم خیلی نگران نباشید. کیفیت غذا ها در حد قابل قبول هست و می تونید برای صبحانه روی کره مربا، پنیر و خرما، حلوا شکری، پنیر و گوجه و تخم مرغ و سیب زمینی آب پز حساب باز کنید. برای نهار هم انواع غذاها مثل قورمه سبزی، قیمه، عدس پلو، استامبولی، سبزی پلو ماهی و غیره موجوده. برای شام هم خوراک گوشت، لوبیا، سیب زمینی آب پز و پوره و صد البته آش وجود داره. این در مورد کیفیت بود. در مورد کمیت هم مقدار غذاهاش برای یک فرد با وزن حدود ۶۰ کیلو که خودم باشم کاملا کافی و مناسب بود البته توزیع عادلانه ی غذا بستگی به افراد گروه ۱۲ نفره تون داره که چقدر به هم احترام میذارید و بها می دین. گروه ما که همیشه سر یه لقمه بیشتر دعوا بود.
مکان و آب و هوا :
از لحاظ آب و هوا تا اونجایی که من حس کردم شهر کرمانشاه تو فصل تابستون از تهران هم گرم تر بود و گرما خیلی اذیت می کرد. گاها دمای هوا به ۴۰ درجه هم می رسید. البته شب ها هوا خنک می شد و اوائل صبح ها به حدی سرد که باید چند دست لباس می پوشیدیم. مکان پادگان شهدای کرمانشاه هم کیلومتر ۱۷ جاده ی کامیاران هست و از کرمانشاه ۱۵۰۰ تومن می گیرن و تا پادگان شهدای کرمانشاه می رسوننتون. (موقعیت پادگان نسبت به شهر کرمانشاه رو می تونید توی تصویر زیر ببینید.) پادگان به وسیله ی کوه ها و تپه های سنگی احاطه شده و منظره ای رو به وجود آورده. دریاچه و رودخانه ای هست که اواسط تابستون خشک می شه و بوی لجن همه جا رو فرا می گیره. باید بگم که اونجا به شدت با قورباغه ها اخت می شین. در مورد حمام و دستشویی ها باید بگم که وضعیت تمیزی و نظافت اونجا که به عهده ی خودتون هم هست نزدیک به عالی هست.
پرسنل و کادر رسمی و فراگیران :
برخورد کادر رسمی پادگان شهدای کرمانشاه منطقی و معمولی هست یعنی اینکه انتظار نداشته باشید که فرماندتون قربون صدقتون بره ولی خب برخورد هاشون دوستانه و خوب هم هست البته اگر بچه های هم گردانیتون ظرفیتش رو داشته باشند. البته این پادگان آموزشی مختص افراد تحصیلکرده و با مدرک کارشناسی به بالا هست پس معقوله اگر بگم فراگیر ها هم مثل خودتون خوبن اما خب از اونجا که بر خلاف میلم باید بگم که ارزش مدرک کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد پایین اومده باید منتظر یه سری جک و جونور (!) هم باشین. اذیت شدنتون توسط این موجودات خارق العاده که همسن شما هستن اینطوریه که شب نمیذارن بخوابید یا شوخی های بد می کنند و دیگه باقی کارهاشون رو خودتون بهتر می دونید ولی اصلا نگران نباشید چون این هم یکجور تجربه است که باعث می شه شما یاد بگیرید با افرادی از این دست چجوری باید برخورد و نشست و برخورد داشته باشید.
برنامه سین و زمان بندی :
تمام زندگی شما در پادگان شهدای کرمانشاه طبق زمان بندی برنامه سین خواهد بود از بیداری تا ساعت صبحانه و کلاس ها و نهار و شام وخاموشی. استراحت بین کلاس ها خیلی کوتا تا نهایتا ۲۰ دقیقه هست پس باید خیلی زود کار ها رو راست و ریست کنید. صبح ها با آنکارد تختتون شروع می کنید و سر کلاس ها حاضر می شید تا ظهر ساعت ۱ و بعد از اون هم تا ساعت ۳:۲۰ استراحت می کنین البته در این بازه ی زمانی حق خوابیدن روی تخت و آنکاردتون ندارید و باید روی زمین دراز بکشید.
کلاس ها:
عرض کنم که کلاس هاتون توی پادگان شهدای کرمانشاه این ها هستن : رزم انفرادی، حفاظت اطلاعات، بهداشت رزمی، تخریب، میدان و موانع، سلاح و میدان تیر، صف جمع و عقیدتی که هرکدوم رو توضیح میدم.
رزم انفرادی : بدترین کلاستون هست که همون روز های اول یک کوله پشتی به شما میدن و قانونا باید اون رو هر جلسه همراه داشته باشید اما معمولا مربی اجازه می ده که نیارید اما اگر ازتون بد ببینه براتون اجباری می کنه و باید با یک کوله پشتی بیاید سر کلاس هاش. در حالت عادی در کلاس های رزم انفرادی شما باید با اسلحه، جلیقه، فانسقه، قمقمه و کلاه آهنی حاضر بشید ولی اگر مشکل خاصی توی کلاس ها ایجاد کنید کوله پشتی هم به این ها اضافه می شه.
حفاظت اطلاعات : دو سه جلسه ای بیشتر نیست و اهمیت چندانی هم نداره.
بهداشت رزمی : در مورد کمک های اولیه و روش های جلوگیری از خونریزی هست اما برای ما که صرف صحبت های دیگه شد و این کلاس که یکم به درد بخور جلوه می کرد هم کم کاری شد.
تخریب : در مورد نارنجک، مین و انفجار و مواد منفجره هست که در نوع خودش جالب هست.
سلاح : چند جلسه ای کلاس تئوری در مورد سلاح و نحوه ی به دست گرفتن و نشانه روی و شلیک فشنگ گازی هست و بعدش هم می برنتون میدون تیر ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر.
میدان و موانع : شما رو می برن جایی که باید از نردبانی به ارتفاع یه ساختمون دو سه طبقه بالا برید و از اونطرفش بیاید پایین. از دیوار های کوتاه بپرید و سینه خیز برید و … اگر کثیف شدن رو دوست داشته باشید و ترس از ارتفاع هم نداشته باشید این کلاس هم خوبه.
صف جمع : که همون رژه است و باید با یه اسلحه زیر آفتاب سوزان پاهای مبارک رو بالا بیارید. متاسفانه چون رژه یک حرکت جمعی هست خراب کردن چند نفر باعث زایل شدن زحمت همه می شه پس سعی کنید این افراد رو پیدا کنید و به صف های آخر و دور از دید انتقال بدید.
عقیدتی : از این جور کلاس ها زیاد دارید. خوراک خواب و پیچش هستش البته اگر راهش رو بلد باشید. تو این کلاس ها وضو و تیمم و نماز و روزه و احکام و حتی نماز میت و چیزهایی از این دست گفته می شه و امتحان عقیدتی هم به صورت جدا در دو مرحله برگزار می شه پس سعی کنید یه چیز هایی رو بلد باشیدکه دردسر نشه براتون بخواید دوباره امتحان بدید. البته من خودم تا قبل از رفتن فکر می کردم اینقدری ساده هستن این چیزها که یک لیسانسه مطمئنا همه رو بلده اما اشتباه می کردم.
مرخصی :
خب رسیدیم به این بحث شیرین. مرخصی های توی شهری می دن و طولانی مدت. توی شهری در حد چند ساعت هست که بتونید یه چیزی بخرید یا استراحتی کنید و برگردید اما طولانی مدت مثل میان دوره که ۴ پنج روزی هست و هرکس خواست می تونه یه سری به خونه بزنه. همون روز اول هم معمولا لباس ها و پوتین و مواد شوینده و سایر تجهیزات رو بهتون میدن و یه چند روزی هم اون موقع مرخصی میدن. در کل خیلی به فکر مرخصی نباشید چون نه کرمانشاه جای اونچنان خاصی داره و نه فرصت مرخصی ها کافی هست. فقط مرخصی های چند روزه رو برگردید خونه. به ما مثلا دو روز مرخصی دادن که خب چون خیلی فایده نداشت برگردیم جاتون خالی به همدان رفتیم.
چه وسائلی اونجا بهم میدن :
اگر سرباز معلم یا امریه باشی : یه بسته پودر + واکس و فرچه + یه زیر پیرهن + یه دست لباس سرباز و پوتین + یه ملحفه + یه پتو + کتاب آموزشی و قرآن و جانماز
اگر نباشی : همه ی موارد بالا از هر کدوم تا ۳ تا + شورت و دمپایی و مسواک و … به غیر امریه ای ها تقریباً همه چی می دن اما به سرباز معلم ها خیر.
وضعیت پست دادن اونجا چطوره؟
توی پادگان شهدای کرمانشاه پست دادن ماهی سه چهار بار بیشتر نیست! اما من خودم پست های دیگرانم به جاشون وایمسادم چون کلاس هاش عذاب آور تره. نگهبانی یه جا می ایستی میری تو احوال خودت. اما سر کلاس رزم انفرادی باید با یه کلاه و یه کوله و یه اسلحه شروع کنی به سینه خیز رفتن! نهایت کار نگهبان تلفن جواب دادن و صدا کردن سربازیه که خونوادش زنگ زدن. شاید پست های شبونه اش که نصف شبه یکم سخت باشه که اونم زیاد نمی خوره بهتون. البته اگر مسئول آمارتون که از بین بچه های خودتون انتخاب میشه مثل مال ما عاشق باشه ممکنه به بعضیا ۸ بار بخوره به بعضی ها هم هیچی.
ارشد یعنی چی؟
بچه هایی که مسئولیت بهشون میدنو میگن ارشد که با یه لقب دهن پر کن حسابی ازشون کار می کشن. باید زودتر از خواب پاشه همه رو بیدار کنه و پیش همه بده بشه. سعی کنید هیچ مسئولیتی نگیرید اونجا.
اردو چی هست؟
یک هفته مانده به پایان دوره آموزشی در پادگان شهدای کرمانشاه به مدت ۴ روز و ۳ شب می برنتون اردو. یک چادر کثیف که بوی گازوئیل میده به ۱۲ نفر میدن و باید زیر آفتاب سوزان داخلش بنشینید و شب ها هم بخوابید. قبلش باید یه گودال اطراف این چادر بکنید و حساب کنید ساعت ۱۲ ظهر در مرداد ماه یعنی اوج گرما باید شروع کنید به بیل و کلنگ زدن. فقط اونم نیست زمین اونجا پر از خار هست و باید اونارم در بیارید و یه گودال هم به عمق یک متر به عنوان سنگر بِکنید. چادر که بر پا شد وقتی میرید توش باور نمیکنید که چقدر گرمه و می بینید که بیرون چادر باشید بهتره. رو این حساب من میرفتم به جایی که سایه بود مینشستم و دور از چادر بودم. میرسیم به شب ها که باید ۱۲ نفر تو یه چادر کوچیک بخوابید. پای فرد مقابل تخت سینه ی من بود چون راه دیگه ای نبود جا نیست. ولی اینم راه حل داره گوش کنید اگر می خواهید راحت بخوابید دو تا پتویی که بهتون دادن یکیشو ببرید بیرون چادر و زیرتون پهن کنید اون یکی هم بندازید روتون. توی اون بیابون هوای خنک و عالی بگیرید بخوابید و لذّت تماشای ستاره ها از همه چی تو اون شرایط بغرنج بهتره. من که این کارو کردم و کل اردو راحت شبا می خوابیدم. در حالیکه بقیه از بی خوابی داشتن دیوونه میشدن.
درآخر هم اگر سوال بیشتری در مورد این پادگان شهدای کرمانشاه داشتید خیلی راحت می تونید در همین قسمت نظرات پایین صفحه بپرسید. البته فکر می کنم توضیحاتم در مورد چند و چون اونجا کافی باشه ولی باز هم اگر جایی به نظرتون از قلم افتاده خوشحال می شم بتونم کمکی کنم. پس نظر بدید و قول می دم خیلی زود جوابتون رو بدم.
آموزشگاه شهدا
سلام
اینجا در مورد پست نگهبانی طی دوره آموزشی براتون توضیحاتی رو ارئه میکنم
نگهبانی تو این دوره زیاد مهم نیست چون وقت زیادی نمیبره و اصل نگهبانی برای یگان خدمتی و مرز هستش که هم سختتره و هم بیشتر و گرنه تاحالا کسی از 2 ساعت نگهبانی تو 24 ساعت نمرده.
البته اینم بگم که چون فراگیران در طول روز خسته میشن و شب رو کامل باید بخوابن،یه مقدار براشون سخته که بخوان مثلا ساعت 3 بامداد بیدار بشن و 2 ساعت پست بدن.
پست ها زیاد منظم نیست و بستگی به فرمانده و بچه هایی که لوحه رو میچینن داره،ممکنه در هفته یک پست شبانه و یک پست روزانه داشته باشید که این پست ها جلوی آسایشگاه بوده و اینطور نیست که برید بالای برجک پست بدید و خطری هم شما رو تهدید نمیکنه.
کرمانشاه یه مقدار بادخیز هستش و گرم بودنی زیاد گرمه و سرد بودنی زیاد سرده،پس در هر فصل لباس مناسب ببرید.من در اردیبهشت ماه وقتی پست میدادم با اینکه کاپشن نظامی پوشیده بودم اما باز هم شبها خیلی سرد بود!
من حدود دوسال پیش یعنی 96/2/1 رفتم به شهدا و آموزش دیدم و احساس میکنم مطالب قدیمی شده و آپ دیت نیاز داره
پس این وبلاگ یاری شمارو می طلبه
ممنون از اینکه شما هم در مسیر کمک به دوستانتون قدم بر میدارید.
سپاس.
سوالات و نظرات خودتون رو بنویسید تا هم خودتون اطلاعات کسب کنید و هم دوستان دیگه
با تشکر.
محمد اصلی بیگی
پادگان شهدای کرمانشاه سپاه (خلاصه ای کامل برای سربازان)
شاید شما برگه اعزام به خدمت خود را گرفته اید و از شانس خوبتون آموزشی رو باید در پادگان آموزشی شهدا کرمانشاه سپری کنید. شک نکنید که این از شانس خوب شما هست. حتی اگر راهتون هم دور باشه ، سیستان و قشم و … باز باید خوشحال باشید ????
بخاطر اینکه حالی داده باشم به سربازان آینده گروه تلگرام زدم راحت بحث کنید ولی قبلش حتما و حتما مطلب رو بخونید ????
برای عضویت داخل گروه تلگرام راهنمای پادگان شهدا کلیک کنید
عکس مربوط به چندین سال پیش می باشد
لازم به ذکر است که بنده اعزام ۱ شهریور ۹۸ می باشم و این تجارب طبق آن زمان هست ، اگر کسی اعزامی سال ۹۸ بوده و می تونه در آپدیت این مطلب کمک کنه خوشحال میشیم با ما تماس بگیره!
قبلیا بش میگفتن هتل شهدا ما هم میگیم هتل شهدا ، هتل که نه ولی مسافرخونه تمیز رو میشه بهش گفت ????
روز اول که میرید برا معرفی (هر فرد در مرکز استان خودش) برای شما بلیط میگیرن خودشون و همون روز یا فرداش یا همون لحظه اعزام به کرمانشاه میشین تهرانی ها معمولا یک روز بعدش اعزام میشن مثلا اگر معرفی شما ۱ ابان در نظام وظیفه میدان سپاه باشه بلیط فردا رو برای شما میگیرن
خلاصه عازم کرمانشاه میشین ۱۰-۱۵ کیلومتر از کرمانشاه میزنید بیرون به سمت جاده سنندج و یا کامیاران به آموزشگاه رزم مقدماتی شهدا کرمانشاه می رسید
وارد میشید با یک منظقه بسیار بزرگ مواجه میشین فکرتون پیش خونست همش ولی زیاد درگیر نباشید چون جای بدی نیومدید
روز اول شما رو تقسیم میکنن ۴-۵ گردان داره و هر گردان شامل ۶ گروهان ۱۲۰ نفره هست ولی معمولا گردان ۱-۲ فقط تکمیل هست و گردان ۳-۴ برای کارت سبزی ها و … هست
فرمانده گروهانتون رو بهتون معرفی میکنن و تا اخر دوره شما با اون فرمانده طرف هستین و اکثر اموزشها رو اون به شما میده. من خودم گردان ۱ گروهان ۱ بودم و به جرات میتونم بگم یکی از بهترین فرماندهان برای ما شانسی انتخاب شده بود حالا اگر شد بعدا اسمشو اینجا میذارم! یک فرمانده جوان ، باحال ، بامعرفت،خوش اخلاق که به تنبیه بدنی اعتقادی نداشت زیاد و به جاش باهامون حرف میزد که الحق والانصاف خیلی بهتر جواب میداد و واقعا اونایی که کلشون داغ بود یه خورده حسابی سر عقل میومدن
۱-۲ روز بعد برنامه سین بهتون میدن که شروعش معمولا نیم ساعت قبل اذان صبح هست مثلا اگر ۵ اذان صبح باشه ۴ و نیم باید پاشین (بله خدمته دیگه خونه خاله که نیست) تختتون رو آنکارد میکنید (یعنی کشیدن ملحفه روی تشک و بالش به صورت خیلی تمیز نه همینجوری الکی) بعد میرین وضو ونماز بعدشم صبحانه و بعد اون ساعت ۷ صبح صبحگاه گردانی (شنبه ها صبحگاه مشترک تمام گردان ها در یک میدان مخصوص هست)
بعد ساعت ۷و نیم کلاساتون شروع میشه از کلاس نماز گرفته تا رزم و اعتقادات و اطفا حریق و… همینجور کلاس دارید تا نیم ساعت قبل اذان ظهر بعدش نماز و غذا تا ساعت ۳ ، ۳ هم تا ۶ باز کلاس دارین و بعدش دیگه تموم ساعت ۷ این حدودا (بسته به فصل و ساعت) بهتون غذا میدن بعدش نماز و بعد میاین ساعت ۱۰ (بازم بسته به فصل ، پاییز و زمستون زودتر) خاموشی این از برنامه سین
میدون تیر هم میرین۳-۴ جلسه حسابی خوبه و خوش میگذره فقط راهش کمی طولانیه نزدیک ۳ کیلومتر ????
۴ روز آخر به اردو هست محل اردو معمولا نرسیده به میدون تیر و یا پشت میدون تیر هست ، توی این چهار روز سختی زیاد هست ولی به عشق تموم شدن آموزشی همش رو تحمل می کنید ، حتما از کیسه خواب استفاده کنید چون کیسه خواب واقعا گرم هست
در مورد برگ تکمیلی (کارت سبز) داخل نظرات سوال زیاد میشه ترجیح دادم اینجا بنویسم
دوستان عزیز طبق نظر یکی از دوستان که منظقی هم بود : کسایی که برگه سبز دارن اگر تو سپاه استان پذیرش گرفته باشن آموزشی شون کم میشه ولی اگه تو نیرو زمینی پذیرش گرفته باشن قبولش نمیکنن
خوب نکات خلاصه و گذرا:
حموم در هفته ۳ بار میتونید برید اونم در تایم خاص ولی یکساعت قبل اذان صبح تا اذان برا همه بازه و حسابیییی هم خلوته
غذا داخل قابلمه به هر گروه ۱۰-۱۲ نفره داخل قابلمه میدن ، غذاها مرغ ، ماهی ، عدس پلو، عدسی ، خوراک لوبیا ، پوره سیب زمینی ، قیمه ، قرمه ، و صبونه ها هم تخم مرغ آب پز و کره ، کره و عسل ، کره مربا ، حلواشکری ، عدسی میدن خداییش اکثر غذاهاش خوبن
مرخصی بهتون میدن نگران نباشین ولی بجز مرخصی میاندوره که معمولا اخر ماه اول میدن یعنی اگر اعزام شما ۱ ابان باشه میان دوره ۲۹-۳۰ هست که ۴ الی ۵ روزه بقیه مرخصی ها ۲۴ ساعته و تو شهری هست
نتونستین خونه برین حتما توشهری برین و با رفقا یه کباب دنده طاق بستان بزنید حسابی میچسبه
هفته اولش سخت میگیرن و کمی هم سخته ولی بعدش خوبه
فرماندهانش فوق العاده خوبن ، با ادب ، فهمیده و تحصیلکرده (روز اول و هفته اول قضاوتشون نکنید لطفا)
اونجا چون باید همش با لباس نظامی باشد پس ۳ تا زیر شلوار و تیشرت و … نبرین با خودتون ، لباس ، پوتین ،جوراب،شرت،زیرپیراهن ، تاید،صابون،مسواک و خمیر دندون،قند و چای ، حوله خودشون بهتون میدن ، پس لوازم اضافه نبرید چون بعدا دردسره جا دادنش بعد خودتون میفهمید
خوراکی های مقوی ببرین با خودتون چون وسط کلاسا ضعف می کنید و گشنتون میشه (پسه ، گردو ، بادوم ، کشمش ، کلا مغزی جات با خودتون ببرین
اونجا ۲۵۰۰ نفر سرباز هست با ۱ بوفه با دو پنجره که حسابی باید بمونی سر صف ، اونجا دلستر خوردین یاد ما هم باشین ???? برین سربازی روزی حداقل یک لیوان رو میخورید
اگر چای خور خفن هستید به فلاسک خیلی کوچیک در حد ۲-۳ لیوان با خودتون ببرید
قاشق چنگال ، لیوان نشکن، بشقاب ملامین با خودتون ببرین چون شستن و بردن سینی غذا اونجا دردسره ، بشقاب خیلییی راحت تره
سوالی بود حتما کامنت بذارید جواب خواهم داد
رفتین آموزشی و برگشتین انشاا… حتما به سایت سری بزنید و از خاطراتتون بنویسید داخل نظرات
بخاطر اینکه حالی داده باشم به سربازان آینده گروه تلگرام زدم راحت بحث کنید ????
برای عضویت داخل گروه تلگرام راهنمای پادگان شهدا کلیک کنید
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.