آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است



آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

مطـــالعـــات اجتــماعــی - پاسخ فعالیت 3 درس 1

الف) پرس و جو کنید که آیا تاکنون در اکتشافات فضایی ، اثری از حیلت در نقاط دیگر فضا یافت شده است.

به گزارشمشرق،بخش علمی سایت ‌ام.‌اس‌.ان اخیراً گزارشی تصویری را با عنوان "10 نشانه برای وجود حیات در فضا" منتشر کرد.

1ـ سیگنال‌هایی از منبع مرموز : دانشمندان در سال 2004، منطقه‌ای را در آسمان مورد بررسی قرار دادند که همواره سیگنال‌های رادیویی مرموزی را ساطع می‌کرد. این سیگنال‌ها که توسط برخی واحدهای رادیویی در زمین دریافت شدند، می‌توانستند نشانه‌ای از یک حیات فرازمینی باشند که تلاش می‌کند تا با زمینی‌ها ارتباط برقرار کند.

2ـ خواهران زمین : دانشمندان از سال 2001 تاکنون بررسی مجدد یک تئوری را آغاز کرده‌اند که اثبات می‌کند کهکشان راه شیری به غیر از کره زمین میزبان صدها هزار سیاره دیگری است که می‌توانند از "حیات" میزبانی کنند.

3ـ باکتری‌های مشتری : طی مطالعاتی که در سال 2001 بر روی سیاره مشتری انجام شد این احتمال قوی بوجود آمد که حلقه قرمز رنگ دور مشتری می‌تواند در نتیجه نورهای مادون قرمزی باشد که باکتری‌های موجود در مشتری پس از یخ زدن از خود ساطع کرده‌اند.

4ـ گوگرد و آتشفشانی های فعال قمر مشتری : در سال 2003، آثاری از گوگرد و یک آتشفشان فعال در قمر اروپای سیاره مشتری بدست آمد. این مسئله نیز احتمال وجود حیات در فضا را تقویت کرد.

5ـ حیات در سیاره ناهید : اتمسفر سیاره ناهید نیز می‌تواند پذیرای گونه‌هایی از حیات باشد. این فرضیه با مطالعاتی که در سال 2002 بر روی اتمسفر سیاره ناهید انجام شد به دست آمد. محققان در اتمسفر ناهید، کربونیل سولفاید کشف کرده بودند.

6ـ میکروب مریخی : دانشمندان روسی در سال 2002، میکروبی را کشف کردند که می‌تواند به طرز شگفت آوری در مقابل تابش های رادیواکتیویته زنده بماند و سال‌ها نیز به حیات خود ادامه دهد. شواهدی وجود دارد که منشا این میکروب، سیاره مریخ است.

7ـ کشف فسیل در شهابسنگ مریخی : محققان در سال 1996، نشانه‌هایی از فسیل نانوباکتری‌ها را در یک شهابسنگ مریخی پیدا کردند. این شهابسنگ در قطب جنوب فرود آمده بود.

8ـ این سیگنال‌های منظم ناشناس : در سال 1977، محققان دانشگاه اهایو در آمریکا، پالس‌هایی عجیب را از فضا دریافت کردند که معنای آنها نامفهوم بود اما مطالعات نشان می‌داد که این پالس‌ها و سیگنال‌ها منظم هستند. پالس‌های اشاره شده از فاصله 220 میلیون سال نوری به زمین رسیده بودند و این امکان وجود داشت که آنها از طریق یک فرستنده قوی بیگانه ارسال شده باشند.

9ـ کشف گاز متان در مریخ : گروه‌هایی از محققین در سال 2004، توانستند در اتمسفر سیاره مریخ، گاز متان کشف کنند. گاز متان یا گاز مرداب، در کره زمین از حیات نشات می گیرد و اساساً نشانه‌ای بر وجود حیات به شمار می‌رود.

10ـ کشف حیات شیمیایی متابولیک در مریخ : تیم هدایت کننده سیاره‌پیمای وایکینگ در سال 1976 ادعا کرد که مدارکی شیمیایی از وجود حیات در سیاره مریخ را کشف کرده است. این کشف نشان می‌داد که مواد متابولیکی در خاک مریخ وجود دارند که می‌توانند گازهای رادیواکتیو ایجاد کنند.

همچنین ایسنا گزارش می کند : یك گیاه كدو سبز در ایستگاه فضایی بین‌المللی نه تنها به ایجاد قلمرو جدیدی در علم پرداخته، بلكه قلب همراهان انسان خود را نیز ربوده است.

 پتیت ، فضانورد ایستگاه، از زبان كدو سبز نوشت: من گیج شده‌ام. این 16 دوره كوتاه روز و شب در هر 24 ساعت باعث پرواززدگی من شده است. فعالیت فتوسنتز من به شكل ناگهان متوقف می‌شود. تكرار این دوره، من را به لرزش می‌اندازد.

این گیاه درون یك بسته زیپ‌كیپ برای حفظ رطوبت آن نگهداری و با یك تركیب مواد مغذی خاص تغذیه می‌شود. پرورش این گیاه به شیوه هواكشت بوده و به میزان كمی از آب و خاك نیاز دارد.  این گیاه علاوه بر مزایای علمی آن، حیات بیشتری به این سكونتگاه كوچك و استریل مداری آورده است.  این در حالیست كه كدو سبز اكنون از همنشینی دو همنوع جدید گیاه آفتابگردان و كلم بروكلی برخوردار شده است.

ب)به نظر شما چرا در کاوش های فضایی به تحقیق درباره ی سیاره مریخ (بهرام) بسیار توجه می شود.

سیاره دیگر کمربند حیات مریخ است که تاکنون بیش از گزینه های دیگر کاوش شده‌است. در چند صد میلیون سال اول منظومه خورشیدی، مریخ نسبت به زمین شرایط بهتری برای پیدایش حیات داشته که به دلیل سریعتر سرد شدن مریخ بوده‌است. همین زمینه شرایط پیدایش باکتری‌ها را زیر پوسته مریخ ایجاد کرد. یعنی شرایط سطحی مریخ بسیار زودتر از زمین برای پیدایش زیست آماده شده‌است. یافته‌های اخیر مریخ ‌نوردهای ناسا وجود آب در گذشته مریخ- احتمالاً حدود یک میلیارد سال قبل- را نیز تایید کرده‌اند. هرچند میزان آن و مدت زمان بقای آن همچنان مبهم است. علاوه بر این شواهدی دال بر وجود جوی ضخیم از ۲co در سال‌های آغازین این سیاره وجود دارد. شاید در همین دوره زیست در زیر سطح مریخ یا حتی بر سطح آن فرصت رشد یافته باشد اما به دلیل میدان مغناطیسی و گرانش ضعیف مریخ (حدود ۳۸ درصد جو زمین) باد خورشیدی جو آن را بیش از پیش پراکنده ساخت و سبب بخار شدن یا فرورفتن آب‌های سطحی به زیر سطح مریخ و یخ زدن آنها شده‌است. اخیراً نیز مدار گردهای مریخ نشانه‌های امیدوار کننده‌ای را از وجود منابع یخ - آب زیر سطح مریخ یافته‌اند. بنابراین امکان زندگی بر روی مریخ کنونی بسیار کم است اما غیرممکن نیست. احتمالاً گرمای درونی آن به اندازه‌ای هست که لایه زیرین یخ را گرم کند و محیطی نسبتاً مساعد را برای میکروب‌های جان سخت مریخی ایجاد کنند. این باکتری‌ها در صورت وجود در سوخت و سازشان تولیدکننده متان هستند. جالب این است که شواهد اخیر مدارگرد مریخ نشانه‌هایی قطعی از وجود متان در جو مریخ دارد که یا بر اثر واپاشی‌های حاصل از زندگی باکتری‌ها به وجود می‌آیند یا بر اثر فعالیت‌های پیوسته آتشفشانی در جو پخش می‌شوند. این که آیا در دوره ابتدایی مریخ حیات شکل گرفته‌است یا حتی هنوز هم باکتری‌هایی زیر لایه‌های سطحی آن- جایی که احتمالاً آب مایع وجود دارد - زنده مانده‌اند هنوز بی پاسخ مانده‌است و جواب قطعی آن طی کاوش‌های آینده حاصل می‌شود. شهاب سنگ مریخی ALH۸۴۰۰۱ که ۱۳۰۰۰ سال پیش در قطب جنوب سقوط کرده‌است. در بزرگنمایی ۱۰۰ هزار برابر با میکروسکوپ الکترونی، ساختارهای کرم مانندی دیده می‌شود که دانشمندان آنها را مشابه سنگواره‌های زیست ابتدایی می‌دانند. اما هیچ چیز هنوز قطعی نیست. 

*مطلب از الهه هاشم نژاد

منبع مطلب : motaleat-ejtemaee.mihanblog.com

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

همینک در مجله آنلاین زندگی با بررسی کامل عنوان آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

از گذشته ها تا به امروز بشر در مورد وجود حیات در جایی دیگر به غیر از زمین و زندگی فرازمینی فیلم ها ، سریال ها ، نقاشی ها و … ساخته است .

این موضوع همیشه در میان عامه مردم محبوبیت بسیار بالایی داشته است .

چیزی که در این مورد باید بگوییم این است که هیچ مدرکی به طور قطع در مورد اثبات وجود حیات در جایی دیگر وجود ندارد .

برای بقای انسان در زمین ، سه عامل هوا ، آب و غذا بسیار مهم و ضروری است .

دانشمندان زیادی در مورد احتمال وجود این سه عامل در جاهای دیگر به جز زمین ، تحقیقاتی را به انجام رسانده اند .

به گفته محققان در منظومه خورشیدی غیر از زمین ، احتمال پیدایش حیات در بهرام ( مریخ ) ، یکی از ماه های مشتری و یکی از ماه های کیوان به نام تیتان میتواند پدید بیاید .

کمربند زیست خورشید شامل ۳ سیاره ناهید ( زهره ) ، زمین و بهرام است .

کمربند زیستی در سامانه خورشیدی یعنی جایی که سیاره ای با جو مناسب دارای آب به صورت مایع است و احتمال شکل گیری حیات تنها در این کمر بند وجود دارد .

وجود حیات فراتر از منظومه شمسی یک موضوع بسیار بحث برانگیز است .

عده ای از مردم معتقدند که با توجه به گستردگی جهان ، باید سیاره دیگری مانند زمین وجود داشته باشد که بتوان در آن زندگی کرد .

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

کاوشگر وایکینگ ارسال شده به سیاره مریخ در سال ۱۹۷۶ واکنش های شیمیایی را تشخیص داده است که کاملا به فعالیت های روزانه موجودات زنده بر روی زمین شباهت دارد .

ناسا بر نمونه های جمع آوری شده توسط کاوشگرها تحقیقات و بررسی هایی را انجام داد اما نتایج دقیق را به دست نیاورد .

در سال ۱۹۶۱ ستاره شناس آمریکایی فرانک دریک ، معادله ای ارائه داد که وجود حیات در سیاره های دیگر را پیشنهاد میدهد .

این معادله شامل ۷ عامل از جمله سن ، شکل گیری ستاره ها یا تعداد سیارات مشابه زمین و … میباشد .

در سال ۲۰۰۱ تئوری به روز شده دیگری بر اساس مجموعه پیچیده ای از معادلات ، وجود شرایط حیات پایدار را در سیاره های بسیاری پیشنهاد داده است .

اروپا ، قمر مشتری ، امواج مادون قرمز تابش میکند که به نوعی به دلیل وجود یک موجود زنده ، مثل باکتری است .

به همین خاطر این موضوع مورد بررسی و مشاهده بسیار دقیق توسط ناسا قرار گرفت اما نتایج دقیقی به دست نیامد .

با این حال همه وقایع ذکر شده علایق و تلاش های تازه ای را در محققان سراسر جهان به منظور حل و فصل ادعاهای حیات در سیارات دیگر به وجود آورده است .

تحقیق درمورد احتمال وجود زندگی فرازمینی در سیاره ای دیگر

این مطلب به دسته دانستنی ها اختصاص دارد .

منبع مطلب : farsiha.ir

درسـ جو

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

از آنجا که مواد شیمیایی ارگانیک همه جا پراکنده هستند، این احتمال وجود دارد که در چنین جهان بزرگی سیارات دیگری مانند زمین وجود داشته باشند و امکان حیات در آنها فراهم باشد. اما هیچکس نمیداند که چه چیزی سبب آغاز حیات روی کره زمین شده است.

در منظومه خورشیدی غیر از زمین تنها سه گزینه وجود دارد که احتمال پیدایش حیات بر روی آن‌ها بررسی می‌شود. می‌توانیم با اطمینان بگوییم زیست در بهرام (مریخ)، یکی از ماه‌های مشتری – اروپا و یکی از ماه‌های کیوان به نام تیتان می‌تواند پدید بیاید. کمربند زیست خورشید شامل سه سیاره ناهید (زهره)، زمین و بهرام است.

(کمربند زیستی در سامانه خورشیدی یعنی جایی که سیاره‌ای با جو مناسب دارای آب به صورت مایع است و احتمال شکل‌گیری حیات تنها در این کمربند وجود دارد) سیاره زهره از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به زمین دارد. جرم آن‌ها با هم برابر است و ضمناً ترکیبات اتمسفری اولیه دو سیاره شباهت زیادی با هم داشته‌اند اما سیاره زهره کمی نزدیک تر از زمین به خورشید است و این باعث عدم پایداری آب مایع در آن سیاره می‌شود.

همچنین گاز کربنیکی که در جو آن قرار دارد باعث ایجاد خاصیت گلخانه‌ای شدید شده و دمای آن را تا ۵۰۰ سانتی گراد می‌رساند؛ بنابراین می‌بینید که از شرایط ابتدایی حیات یعنی آب مایع و جو مناسب برخوردار نیست.

کمربند زیست خورشید شامل ۳ سیاره ناهید ( زهره ) ، زمین و بهرام است .

کمربند زیستی در سامانه خورشیدی یعنی جایی که سیاره ای با جو مناسب دارای آب به صورت مایع است و احتمال شکل گیری حیات تنها در این کمر بند وجود دارد .

وجود حیات فراتر از منظومه شمسی یک موضوع بسیار بحث برانگیز است .

عده ای از مردم معتقدند که با توجه به گستردگی جهان ، باید سیاره دیگری مانند زمین وجود داشته باشد که بتوان در آن زندگی کرد .

آیا تاکنون در اکتشافات فضایی اثری از حیات در نقاط دیگر فضا یافت شده است

منبع مطلب : darsjo.blog.ir

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب