ایا سردرد و چشم درد از علائم کروناست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
اثرات کووید 19 بر چشم چیست؟ قرمزی چشم و .... علائمی از کرونا | موسسه حمایت از بیماران
اثرات کرونا روی چشم مانند قرمزی ملتحمه یکی از عوارض نادر بیماری کووید ۱۹ یا همان کرونای جدید است.
اثرات کووید ۱۹ بر چشم
کروناویروس جدید پشتِ پرده همهگیری یا همان بیماری تنفسی کووید ۱۹ قرار دارد. شایعترین علائم این بیماری تب، سرفه و مشکلات تنفسی است. بهندرت نیز میتواند باعث عفونت چشم (التهاب ملتحمه) شود.
علائم
براساس دادههای در دسترس، پزشکان بر این باورند که ۱ تا ۳ درصد از مبتلایان به کووید ۱۹ دچار التهاب ملتحمه یا قرمزی چشم میشوند. این اتفاق زمانی میافتد که ویروس بافتی به نام ملتحمه را که قسمت سفید چشم یا قسمت داخلی پلک شما را پوشانده است، آلوده میکند.
علائم ملتحمه عبارتند از:
اگر مبتلا به التهاب ملتحمه هستید، لزوماً به معنای اثرات کووید ۱۹ بر چشم شما نیست. علل رایجتری نیز وجود دارد، مانند ویروسها، باکتریها، مواد شیمیایی و مواد حساسیتزا که میتوانند چشم شما را تحریک کنند.
بسیاری از انواع التهاب ملتحمه در حدود ۱ تا ۲ هفته با درمانِ بدون نسخه از بین میروند.
اما اگر شما علاوه بر التهاب ملتحمه تب، سرفه یا تنگی نفس نیز دارید، از پزشک خود بپرسید که چه کاری باید انجام دهید.
عفونت چگونه گسترش مییابد؟
ویروس کرونای جدید، با نام SARS-CoV-2 شناخته میشود. این ویروس در درجه اول از طریق قطرات سرفه یا عطسه منتقل میشود. این ذرات بیشتر از طریق بینی یا دهان و همچنین چشم شما وارد بدن میشوند.
در صورت لمس کردن سطوح آلوده نیز، احتمال ابتلا به ویروس وجود دارد. اما به نظر نمیرسد که این اصلیترین شیوه انتشار ویروس باشد.
اگر مبتلا به التهاب ملتحمه در اثر بیماری کووید ۱۹ هستید، در صورت لمس کردن چشمان خود ممکن است دیگران را به SARS-CoV-2 آلوده کرده و در نهایت بدون شستن یا ضدعفونی کردن دستان خود، افراد یا سطوح را لمس کنید.
از دست زدن به صورت، بهخصوص غشاهای مخاطی در دهان، بینی و چشم خودداری کنید.
بسیاری از پزشکان، از جمله چشمپزشکان و دیگر متخصصان چشم، در طول همهگیری این بیماری فقط ویزیتهای اورژانسی و فوری را انجام میدهند. این امر برای محافظت از شما و متخصصان مراقبتهای بهداشتی است.
در صورت مشاهده علائم چشمی، به خصوص اگر به بیماریهای زیر مبتلا هستید:
و اگر علائم کووید ۱۹ را دارید یا با شخصی که به این بیماری مبتلا بوده است در تماس بودهاید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک شما ممکن است ویزیت مجازی از طریق رایانه یا تلفن هوشمند را به شما پیشنهاد دهد.
چگونه از چشمان خود محافظت کنیم
مانند همه، حتماً دستان خود را بشویید و هر وقت ممکن بود در خانه بمانید. اگر تصمیم دارید از خانه خارج شوید فاصله مناسب را با دیگران رعایت کنید.
همچنین ممکن است ایده خوبی باشد که:
عینک بزنید. اگر از لنزهای چشمی استفاده میکنید، از این به بعد از عینک استفاده کنید. این کار باعث میشود که چشمان شما از تماس دستتان در امان باشد و احتمال لمس چشم توسط دست کمتر شود.
همچنین عینک به محافظت از چشمان شما در برابر قطرات تنفسی نیز کمک میکند.
اگر عینک ندارید، عینک آفتابی را امتحان کنید، و اگر مراقب یک بیمار هستید، از عینک ایمنی استفاده کنید.
چشمان خود را نمالید. از بین بردن این عادت سخت است. قطرههای مرطوبکننده چشم ممکن است به رفع خارش کمک کنند.
قبل و بعد از ریختن قطره در چشم، دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. اگر نیاز است که چشمان خود را لمس کنید، به جای استفاده از انگشتان از دستمال استفاده کنید.
منبع:
منبع مطلب : www.moheb.com
مدیر محترم سایت www.moheb.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
ویدیو: علائم ویروس کرونا روز به روز چگونه است؟
1. ویدیو علائم ویروس کرونا
2. خلاصه ویدیو علائم ویروس کرونا
3. متن ویدیو علائم ویروس کرونا
در ابتدا ممکن است فکر کنید که یک سرماخوردگی است. ممکن است همینطور هم باشد، اما ویروس کرونا تشدید می شود. اینها چیزهایی است که لازم است در مورد این ویروس بدانید:
طبق مطالعه مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کووید 19، از تاریخ 1 اسفند 98، ۸۰ درصد از موارد تایید شده آزمایشگاهی کووید-19 خفیف تا متوسط بودند، ۱۶ درصد شدید بودند و ۶ درصد بحرانی بودند. لازم است بدانید که یک مورد خفیف کووید ۱۹ همانند یک مورد خفیف سرماخوردگی نیست و همچنان نشانه های آن شدید است.
چیزی کمتر از نیاز به دریافت اکسیژن خارجی، شما را در طبقه بندی خفیف تا متوسط قرار میدهد. موارد شدید نیازمند اکسیژن خارجی هستند. موارد بحرانی به صورت آسیب به اندام های تنفسی و یا ایجاد آسیب در چندین اندام بدن توصیف میشوند.
نشانه ها و علایم، درمان و جدول زمانی داشتن بیماری بسته به اینکه بیماران در کدام طبقه بندی قرار می گیرند متفاوت خواهد بود. در ادامه ریز اتفاقاتی که روزانه برای بیماران کرونایی مختلف بر حسب میزان وخامت رخ میدهد را بررسی می کنیم.
بعد از قرار گرفتن در معرض این ویروس جدید، ممکن است 2 تا 14 روز طول بکشد تا اولین نشانه بیماری کووید ۱۹ نمود پیدا کند. این زمانی است که ممکن است بیماری مانند آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی احساس شود. بسیاری از بیماران در همان مراحل اولیه از خود تب بروز می دهند. تحقیق مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی می گوید که ۸۸ درصد افرادی که کووید-۱۹ داشتند، از خودشان تب نشان دادند.
یک مطالعه دیگر در چین نشان داد که با وجود اینکه فقط ۴۴ درصد از بیمارانی که در هنگام پذیرش در بیمارستان تب داشتند، ۸۹ درصد از آنها در نهایت از خودشان تب نشان دادند. البته بعضی از موارد هم وجود داشت که بیماران علایم ناراحتی دستگاه گوارش را از خود نشان دادند؛ در این بیماران اسهال و حالت تهوع و استفراغ و ناراحتی شکمی ممکن است چند روز قبل از علائم تنفسی خود را نشان دهد.
البته این علایم رایج نیست. چون بیماری کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است. به این معنی که برای بیشتر بیماران ویروس از ریه ها شروع می شود و به همانجا هم ختم می شود. در روزهای اولیه عفونت، ویروس به سلول های ریوی حمله می کند. می تواند به طور خاص به سیلیوم ها آسیب بزند؛ مواد مو شکل که به اطراف حرکت می کنند تا راههای هوایی را از مخاط و مواد مزاحم پاکسازی کنند. وقتی سلول ها عفونی می شوند می میرند و ریزش می کنند، با این کار مواد مزاحم موجود در راه های هوایی را افزایش میدهند و جلوی توانایی بدن برای دور نگه داشتن مواد مزاحم از ریه ها را میگیرند. التهاب موجب آسیب و آسیب موجب التهاب بیشتر میشود و این چرخه می تواند تا زمانی که هیچ بافت سالمی باقی نمانده باشد ادامه پیدا کند.
این التهاب ممکن است دلیل اینکه چرا رایج ترین نشانه این بیماری سرفه خشک است را توضیح دهد. در مورد نفس تنگی و تولید خلط هم همینطور است. دیگر علائم ویروس کرونا که میتواند در این زمان ظاهر شود خستگی، گلو درد، سردرد، درد مفصل یا ماهیچه، لرز و ریزش بینی هستند. در روز پنجم بیماران دارای شرایط قبلی ممکن است احساس کنند که مشکل تنفسی دارند. معمولا ۷ روز طول میکشد تا یک نفر به بیمارستان برود.
موارد خفیف معمولا تا این زمان خوب می شوند. اما در موارد متوسط تا بحرانی در این زمان ذاتالریه ایجاد شده که ممکن است شدت آن از غیرتهدیدآمیز تا بحرانی متفاوت باشد. زمان بهبود برای این بیماران می تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. برای بعضی از موارد شدید و بحرانی علائم ویروس کرونا می تواند تا سندروم اختلال حاد تنفسی یا ARDS پیشرفت کند.
ARDS بیماری است که در آن مایعات در ریه ها بالا می آیند. و سیلی از سلول های ایمنی که برای هدف گرفتن عفونت آمدهاند را به سمت ریه ها سرازیر کند. آنها معمولا در مناطق عفونی جمع می شوند. اما گاهی بدن بیش از حد سلول ایمنی دارد. به این معنی که سلولهای ایمنی شروع به کشتن هر چیزی که در سر راهشان وجود داشته باشد می کنند که شامل سلول های سالم هم می شود.
ARDS معمولاً کشنده است. ARDS در موارد بحرانی می تواند منجر به اختلالات تنفسی شود و نیازمند کمک های حیاتی پیشرفته باشد و این زمانی است که بیماران به احتمال خیلی زیاد نیاز دارند که به ICU بروند.
درمان شامل اکسیژن مکمل و تصفیه هوای مکانیکی می شود. هدف این است که اکسیژن بیشتری به راههای تنفسی وارد شود، چون ریه ها نمی توانند این کار را انجام دهند. اگر این درمان جواب ندهد به این معنی است که ریه ها دارای مقدار زیادی مایع هستند و اصلاً نمی توانند اکسیژنی را به راه های خونی برسانند. این دلیل بسیاری از مرگ های ناشی از بیماری کووید ۱۹ است.
حتی اگر بیماری از این مرحله جان سالم به در ببرد میتواند منجر به آسیب دائمی ریه شود. آسیب های وارد شده به ریه به شکل اثر موم عسلی باقی میمونه. این ضایعات در افرادی که تحت تاثیر ویروس کرونای جدید قرار گرفتند هم دیده شده است. مطالعات جدید نشان داده است که بیشتر افرادی که از این بیماری می میرند طی ۱۴ تا ۱۹ روز دچار مرگ می شوند و به طور معمول افرادی که بهبود می یابند بعد از دو و نیم هفته از بیمارستان مرخص می شوند. اما در موارد خیلی بحرانی بهبود می تواند تا ماه ها طول بکشد.
زمانی که یک بیمار دوره بهبود خودش را طی می کند ممکن است که همچنان بیماری اش مسری باشد. این افراد باید با پزشک شان و مقامات سلامت عمومی در تماس باشند تا مشخص شود که چه زمانی دیگر یک خطر محسوب نمی شوند.
تا الان هیچ واکسنی برای این ویروس پیدا نشده است. پس بهترین روش برای جلوگیری از بیمار شدن، جلوگیری از در معرض قرار گرفتن است. کووید ۱۹ به راحتی از طریق سرفه و عطسه کردن از شخصی به شخص دیگر سرایت کند.
پس دست هایتان را مرتب بشویید و از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند جلوگیری کنید. سطوحی که از آنها روزانه استفاده میکنید را تمیز و ضدعفونی کنید. کووید ۱۹ باید جدی گرفته شود. اما در بسیاری از موارد قابل بهبود است. پس در خانه بمانید و وحشت نکنید و اگر شک دارید به کرونا مبتلا شده اید، در تست هوشمند کرونا ما به صورت رایگان شرکت کنید و احتمال ابتلا را بسنجید.
منبع مطلب : www.darmankade.com
مدیر محترم سایت www.darmankade.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
آیا سردرد میتواند علامت کرونا باشد؟
به گزارش همشهری آنلاین بیماری کووید-۱۹را نمیتوان بر اساس یک علامت تشخیص داد. به همین علت فقط آزمایشویروس کرونامیتواند به طور قطعی مشخص کند که آیا شما دچار عفونت یا این ویروس هستید یا نه.
مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا ۱۱ علامت را برای عفونت با ویروس جدید کرونا برشمردهاند:
- تب یا لرز
- سرفه
- تنگی نفس یا اشکال در تنفس
- خستگی
- بدن درد یا درد عضلات
- سردرد
- از دست رفتن جدید حس بویایی یا چشایی
- گلودرد
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- تهوع یا استفراغ
- تهوع یا استفراغ
- اسهال
اما باز مشکل این است که بسیاری از بیماریهای دیگر میتوانند این علائم را به وجود آورند. برای مثال، آنفلوانزا میتواند باعث تب یا لرز، سرفه، تنگی نفس، خستگی و بدن درد میشود. بنابراین اگر دچار این علائم شدید، باید فکر کنید آنفلوانزاگرفتهاید و نه کووید-۱۹؟
پاسخ منفی است.
در عوض عاقلانهتر این است که در صورت دچار بودن به این علائم فرض را برای بگذارید که دچار کرونا هستید، مگر خلاف آن ثابت شود. نباید وحشت کنید، اما باید کارهایی را انجام دهید که سلامت خودتان و دیگران را حفاظت کنید:
- اگر دچار هریک از علائم بالا شدید، کاملا خودتان را از دیگران جدا کنید.
- - با دکترتان تماس بگیرید و علائمتان را به او بگویید و ازاو به خواهید در صورت لزوم شما را برای انجام آزمایش ویروس کرونا ارجاع دهد.
- اگر برای آزمایش دادن باید به مکانی عمومی بروید، ماسک بزنید و فاصلهگیری جسمی را با دیگران رعایت کنید.
اما اگر فقط یک علامت مثلا سردرد، تهوع یا اسهال داشته باشید، چه باید بکنید؟
در این مورد میتوانید رویکرد انتظار و مراقبت را در پیش بگیرید. سردرد گذرایی که در طول یک ساعت برطرف میشود احتمالا علامت کووید-۱۹ نیست. یک مورد اسهال بدون علائم دیگر ممکن است مربوط به چیزهایی باشید که خورده یا نوشیدهاید.
اما حتی در چنین مواردی دور نگهداشتن خودتان از دیگر افراد، از جمله افراد خانوار خودتان فکر خوبی است.
اگر معلوم شد که این علامت مربوط به ویروس کرونا نیست، شما ما مدتی دور نگهداشتن خود از دیگران چیزی را از دست نمیدهید.
اما اگر ثابت شود که واقعا کووید-۱۹ دارید، با دور نگهداشتن خودتان از دیگر افراد خانوارتان مانع انتشار ویروس به آنها شدهاید.
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir
مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.