رتبه بندی صندوق های سرمایه گذاری



رتبه بندی صندوق های سرمایه گذاری را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت و سهامی و مختلط | لیست کامل | رده Rade

صندوق سرمایه‌گذاری چیست؟

صندوق سرمایه‌گذاری یا Mutual Fund مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است که فرصت سرمایه گذاری واسطه‌ای را برای شما بوجود می‌آورد. اغلب افرادی که قصد سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و با حداقل ریسک در بورس را دارند، جامعه هدف صندوق‌ها محسوب می‌شوند و درواقع صندوق‌های سرمایه‌گذاری که زیر نظر سازمان بورس و برخی بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری فعالیت می‌کنند، نقش واسطه مالی را برای این افراد ایفا می‌کنند تا سرمایه‌گذاری کم ریسک‌تر و حرفه‌ای‌تری داشته باشند. در حال حاضر سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری در بازار ایران به بیش از ۱۱۵۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

شما برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیاز به دانش حرفه‌ای بورس نخواهدی داشت. علاوه بر این زمان زیادی هم از شما نخواهد گرفت و درگیر کارهای اداری و مالی چندانی نیستید، چرا که بیشتر موارد توسط مدیر و متولی صندوق انجام می‌شود.

با حداقل مبلغ نیر می‌توانید در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنید و در کمترین مدت می‌توانید واحد سرمایه‌گذاری خود را نقد کنید.

بیشتر بخوانید: صندوق ETF چیست؟

انواع صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری را به‌واسطه نوع سرمایه‌گذاری و ترکیب دارایی‌ها که دارند و اهدافی که دنبال می‌کنند می‌توان دسته‌بندی کرد. صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، صندوق سرمایه‌گذاری سهامی، صندوق سرمایه‌گذاری مختلط، صندوق قابل معامله، صندوق‌های نیکوکاری، صندوق مبتنی بر طلا، صندوق‌های بازار گردان ازجمله آن‌ها هستند که در بین آن‌ها صندوق‌های درآمد ثابت، سهامی و مختلط در اولویت سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران هستند.

صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری با کمترین ریسک ممکن هستید، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت بهترین انتخاب برای شماست. بیشترین حجم دارایی این صندوق‌ها (بعضاً تا 90 درصد) در قالب سپرده‌های بانکی، گواهی سپرده بانکی اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌شود. ضمن اینکه بخش اندکی از دارایی صندوق نیز در بورس سرمایه می‌شود. سود غالبا تضمین‌شده این صندوق‌ها در مقاطع عمدتاً در مقاطع یک‌ماهه و بعضاً در مقاطع سه‌ماهه پرداخت می‌شود. مشتریانی که به هر دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن (حداقل یک ماه) نیاز به دریافت سرمایه خود باشند، به‌راحتی می‌توانند با ابطال واحدهای خود، سرمایه‌شان را به‌صورت نقدی دریافت کنند.

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی

با توجه به اینکه حداکثر دارایی‌های این صندوق (حداقل 70 درصد) به‌صورت سهام در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود، امکان تضمین حداقل سود برای مشتریان وجود ندارد و به همین دلیل ریسک سرمایه‌گذاری در آن بالاست. این صندوق بیشتر مدنظر آن دسته از سرمایه‌گذارانی است که اهل ریسک هستند و تمایل دارند باواسطه قرار دادن صندوق سرمایه‌گذاری و استفاده از تجربیات کارشناسان و مدیران صندوق در بورس فعالیت داشته باشند. اگرچه ریسک صندوق های سرمایه گذاری بورسی نسبت به صندوق با درآمد ثابت بیشتر است و تضمین حداقل سود وجود ندارد اما این شانس برای سرمایه‌گذاران وجود دارد که بازدهی و سود بیشتری را نصیب خودشان کنند.

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط

اگر برای سرمایه‌گذاری حد وسطی از ریسک‌پذیری را دارید، صندوق مختلط بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در این صندوق، حداقل 40 درصد از میزان دارایی‌ها به‌صورت سپرده بانکی و اوراق مشارکت و مابقی دارایی‌ها در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود. با توجه به سرمایه‌گذاری بخشی از دارایی‌ها در بورس، سود تضمین‌شده در این صندوق وجود ندارد اما احتمال سوددهی بیشتر نسبت به صندوق درآمد ثابت وجود دارد.

چطور در صندوق‌های سرمایه‌گذاری واحد بخریم؟

برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری باید به تعداد حداقل سرمایه‌گذاری که در هرکدام از صندوق‌ها متفاوت است، واحد (Unit) سرمایه‌گذاری توسط متقاضی خریداری شود که قیمت آن در زمان پذیره‌نویسی حدود 100 هزار تومان و پس از آن برابر با ارزش روز واحدهای سرمایه‌گذاری است. جهت انجام امور احراز هویت شما باید همراه با مدارک شناسایی خود به دفاتر کارگزاری یا شعب منتخب صندوق مراجعه و بعد از انجام پر کردن فرم‌های لازم، به‌صورت اینترنتی تعداد واحد لازم را با توجه به میزان مبلغی که برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته‌اید، خریداری کنید. نکته مهم اینکه قیمت صدور (خرید) واحدهای سرمایه‌گذاری شما بر اساس NAV اولین روز کاری پس از ارائه درخواستتان محاسبه می‌شود و مبلغ واریزی شما علی‌الحساب است.

چطور صدور (خرید) بهتری انجام دهیم؟

قطعاً برای افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارند این سؤال پیش‌آمده که چطور می‌توانند، بهترین انتخاب را در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری داشته باشند. بدون شک بررسی عملکرد هفتگی، ماهانه، سه‌ماهه و سالانه صندوق‌ها می‌تواند کمک بزرگی برای مقایسه صندوق‌ها باشد. بررسی روند نوسانات صندوق‌ها از طریق نمودارهای NAV که در سایت اکثر صندوق‌ها قابل‌دسترسی است و همچنین مقایسه میزان ترکیب دارایی صندوق‌ها می‌تواند نقشه راه خوبی برای یک انتخاب خوب و کم ریسک تر باشد.

منظور از ضامن نقد شوندگی چیست؟

اینکه هر زمان شما برای نقد شدن واحدهای خریداری‌شده اراده کنید و در کمترین زمان ممکن پول خود را از صندوق خارج کنید، یکی از مزیت‌های مهم صندوق‌های سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. درواقع هنگام فروش واحدهای سرمایه‌گذاری خود، شما در جایگاه فروشنده و ضامن نقد شوندگی صندوق در جایگاه خریدار قرار می‌گیرد و در زمان تعیین‌شده در قرارداد (24 تا 72 ساعت کاری) سرمایه شما تبدیل به پول نقد می‌شود. ضمن اینکه در برخی صندوق‌ها پرداخت حداقل سود تضمین‌شده نیز، دارای ضمانت است. در حال حاضر در خصوص اینکه بانک‌ها می‌توانند ضامن نقد شوندگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری باشند یا خیر، قوانین و مقررات اجرایی یکسانی وجود ندارد و درحالی‌که بسیاری از صندوق‌ها اعلام می‌کنند که امکان ضمانت از سوی بانک‌ها وجود ندارد، برخی صندوق‌ها همچنان ضامن نقد شوندگی خودشان را بانک‌های عامل مربوطه اعلام می‌کنند.

ارزش خالص دارایی‌ها (NAV) چیست؟

مبلغی که برای خریدوفروش (صدور و ابطال) هر واحد صندوق لازم است اصطلاحاً NAV صندوق گفته می‌شود که همان ارزش خالص دارایی‌های صندوق است.

NAV یا همان ارزش کل دارایی‌های یک صندوق پس از کسر بدهی‌های آن بر تعداد واحدهای صندوق تقسیم می‌شود. یعنی اگر بدهی‌های صندوق را از کل دارایی‌های آن کم کنیم و عدد حاصل را بر تعداد واحدهای منتشرشده آن صندوق تقسیم کنیم، عددی که به دست می‌آید تعیین‌کننده قیمت هر واحد (unit) صندوق است. ارزش خالص دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری در پایان هرروز محاسبه و از تقسیم مابه‌التفاوت دارایی‌ها و بدهی‌ها بر تعداد واحدهای منتشره، ارزش هر واحد سرمایه‌گذاری مشخص می‌شود که بر اساس این قیمت شخص می‌تواند اوراق جدید خریداری و یا اوراق قبلی خود را ابطال کند.

هزینه ابطال چیست؟

دارنده واحد (unit) هر زمان که بخواهد می‌تواند برای ابطال واحدها و نقد کردن سرمایه خود اقدام کند. هزینه ابطال، نحوه پرداخت و بازه زمانی تعیین‌شده برای پرداخت سرمایه شما بر مبنای اساسنامه و امیدنامه صندوق خواهد بود. در برخی صندوق‌ها ابطال واحدها هیچ هزینه‌ای برای مشتری ندارد اما برخی صندوق‌ها هزینه‌ای بابت ابطال واحدها از مشتریان دریافت می‌کنند که مبلغ ثابت آن 2000 تومان بابت هر گواهی سرمایه‌گذاری است. ضمن اینکه هزینه متغیر ابطال نیز بر اساس زمان‌بندی ابطال (فاصله صدور و ابطال و مدت‌زمان سرمایه‌گذاری) تحت عنوان تعجیل در خروج در امید نامه صندوق‌ها تعیین و دریافت می‌شود. هزینه ابطال متغیر سرمایه‌گذارانی که مدت سرمایه‌گذاری آن‌ها کمتر از 90 روز است بین 1 تا 5 درصد نسبت به قیمت ابطال دریافت خواهد شد.

اگر شما تصمیم به ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری خودی در صندوق سرمایه‌گذاری را گرفته باشید، قیمت واحدهای شما بر مبنای قیمت ابطال روز بعد از ارائه درخواست ابطال، محاسبه می‌شود. به‌طور مثال اگر شما روز شنبه درخواست ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری خود را به صندوق اعلام کنید، قیمت واحدهای شما برای ابطال به قیمت روز یکشنبه واحد محاسبه خواهد شد.

منشاء سود صندوق سرمایه‌گذاری کجاست؟

با خرید واحدهای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف سودها مختلفی به سرمایه شما تعلق می‌گیرد. سود حاصل از محل افزایش ارزش خالص دارایی‌ها ((NAV، دریافت سود تقسیمی سالانه صندوق و دریافت سود سرمایه‌ای حاصل از خریدوفروش اوراق بهادار توسط صندوق با توجه به مندرجات امید نامه و اساس‌نامه آن‌ها در مقاطع تعیین‌شده پرداخت خواهد شد. بسیاری از صندوق‌ها نیز این شرایط را برای مشتریان خود به وجود آورده‌اند تا به‌جای دریافت سود نقدی و با تبدیل سود به واحدهای جدید، میزان سرمایه خود را افزایش دهند.

امیدنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری چیست؟

بامطالعه امیدنامه صندوق، می‌توانید در جریان سیاست کاری و برنامه‌ریزی صورت گرفته برای آینده پول سرمایه‌گذاری شده شما در صندوق‌های سرمایه قرار بگیرید. در امید نامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانید اطلاعاتی چون: انواع کارمزدها (مدیریت، فروش، ابطال) واحدها و سهام، مهم‌ترین ریسک‌هایی که سرمایه‌گذاران در طی سرمایه‌گذاری در این صندوق با آن روبه‌رو خواهند شد، اسامی مدیران و میزان سرمایه‌گذاری حقوق و دستمزد آن‌ها، ضامنین، نحوه پرداخت سود و… پیدا کنید.

در کدام صندوق سرمایه‌گذاری کنیم؟

دقت کنید که صندوق‌ها انواع مختلفی دارند و صندوقی مناسب است که بانک اصل پول را تضمین کرده باشد. صندوق‌ها ممکن است حداقلی از سود را تضمین کرده باشند. اگر تضمین حداقل سود برای صندوق وجود نداشته باشد در شرایط خاص که بازدهی صندوق کاهش پیدا کند سود شما هم می‌تواند کم شود و بانک و صندوق سرمایه‌گذاری تعهدی در این مورد ندارند.

صندوق‌ها معمولاً پیش‌بینی سودی دارند که همان عددی است که معمولاً در بانک به شما اعلام می‌شود. اما سود قطعی صندوق می‌تواند با این عدد تفاوت داشته باشد.

میانگین بازدهی صندوق

اطلاع خیلی مفیدی که پیش از سرمایه‌گذاری در هر صندوق، میانگین بازدهی صندوق در طول چند ماه گذشته است. دو صندوق دو بانک مختلف ممکن است پیش‌بینی سود یکسانی داشته باشند اما با تحقیق در مورد عملکرد چند ماه گذشتهٔ آن‌ها می‌توانید ببینید که در کدام‌یک سود بیشتری می‌توانید کسب کنید. اطلاعات به‌روز مربوط به میانگین سود صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها و دیگر آمار مربوط به آن‌ها را می‌توانید در بخش صندوق سرمایه‌گذاری رده مشاهده کنید.

هزینه و مدت ابطال

اگر می‌خواهید در صندوق سرمایه‌گذاری بانکی پول بگذارید حتماً در مورد مدت‌زمان و هزینه ابطال اطلاعات کافی کسب کنید. برخی صندوق‌ها برای ابطال سرمایه‌گذاری ممکن است هزینه‌ای در نظر بگیرند. این هزینه ممکن است رقمی ثابت به ازای هر واحد سرمایه‌گذاری 100 هزارتومانی باشد و یا ممکن است که پول شما برای مدتی مثلاً یک ماه در حسابی مسدود شود. مطمئن شوید که حالت برداشت بدون جریمه و هزینه ابطال به چه صورت است. در مورد مدت ابطال و اینکه دقیقاً چند روز بعد پول در حسابتان است هم اطمینان حاصل کنید. دقت کنید که تعداد روزی که به شما اعلام می‌شود روز کاری است و روزهای تعطیل و آخر هفته‌ها را در نظر نگیرید.

دوره بازپرداخت سود

دوره بازپرداخت سود هم از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید. درحالی‌که بیشتر صندوق‌ها به‌صورت ماهانه سود پرداخت می‌کنند ممکن است صندوقی سودش را هر سه ماه پرداخت کند. به‌علاوه ممکن است بتوانید بین دوره‌های مختلف پرداخت سود هم انتخابی داشته باشید. طبیعی است که صورت وجود چنین شرایطی با انتخاب دوره‌های طولانی‌تر، سود بیشتری برای شما در نظر گرفته می‌شود.

روز پرداخت سود هم لزوماً اول ماه نیست. بنابراین اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد در این مورد هم حتماً سؤال کنید.

توصیه‌هایی برای خرید واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری

۱. افراد مختلف بسته به میزان سرمایه، درجهٔ ریسک‌پذیری و روحیات فردی، استراتژی‌های سرمایه‌گذاری متفاوتی در پیش می‌گیرند، اما معمولا برای مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری، سعی می‌کنند همه تخم‌مرغ‌ها را داخل یک سبد نگذراند. شما هم اگر می‌خواهید ریسک‌تان کمتر شود، سعی کنید تمام سرمایه‌تان را به یک صندوق اختصاص ندهید.

۲. اگر ریسک‌پذیر هستید و می‌خواهید بخشی از سرمایه‌تان را وارد صندوق‌های سهامی (یا مختلط) کنید، سعی کنید در بازه‌هایی اقدام به این کار کنید که شاخص بورس دارد روند اصلاحی‌اش را تمام می‌کند (دوره‌ای که قیمت سهام افت کرده و به نظر نمی‌رسد افت بیشتری در کار باشد).

۳. سرمایه‌گذاری در این نوع صندوق‌ها بهتر است با دید بلندمدت (مثلاً بیشتر از یک سال) باشد تا احتمالاً سود شیرینی نصیب سرمایه‌گذار کند. بنابراین بهتر است آن بخشی از سرمایه‌تان را وارد این صندوق‌ها کنید که در کوتاه‌مدت (مثلاً در سال جاری) نیازی به آن ندارید.

۴. بهتر است مقدار سرمایه‌ای که می‌خواهید در یک صندوق سهامی یا مختلط بگذارید، به چند بخش تقسیم کنید و در فاصله‌های زمانی مختلف اقدام به سرمایه‌گذاری کنید. در انتهای روند اصلاحی ممکن است روند قیمت واحدهای صندوق نزولی باشد و اگر در چند مرحله خرید کنید، میانگین خرید پایین‌تری خواهید داشت.

پاسخ به سوالات متداول صندوق‌های سرمایه گذاری

منبع مطلب : www.rade.ir

مدیر محترم سایت www.rade.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

رتبه بندی 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در بهار 99

رتبه بندی 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در بهار 99

در این گزارش بهترین و پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در بهار 99 معرفی شده‌ و 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در این فصل رتبه بندی شده است.

بهار 99، فصل تکرار نشدنی صندوق ها

با تمام شدن سال 98 و در حالی که شاخص کل بازدهی 185 درصدی کسب کرده بود، بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی معتقد بودند که بازار سرمایه در طی این یک سال رشد خود را انجام داده است و سال 99 وضعیت بازار سرمایه متعادل تر خواهد شد.

معامله گران در چنین بازاری که اکثر سهم های بورسی با پتانسیل رشد بالایی همراه هستند، تلاش می کنند با انتخاب بهترین سهم ها، عملکرد بهتری از میانگین رشد بازار کسب کنند. در اینجا سوال اصلی از معامله گران بازار سرمایه این است که در فصل بهار سال 99 که شاخص کل بورس 147 درصد رشد داشته است، آیا حساب معاملاتی آنها هم حداقل به همین میزان افزایش داشته است یا خیر؟

حقیقت آن است که وقتی به عملکرد جمعی معامله گران نگاه می کنیم طیف گسترده ای از فعالان بازار سرمایه را می بینیم که هر کدام به اندازه توانایی و شناخت خود تواسته اند از این بازار کسب سود کنند. برخی ها با بررسی های مختلف و قبول ریسک و سرمایه گذاری در بازاری که سال گذشته اش را با 187 درصد رشد به پایان رسانده است، سهم های خوبی را شکار کرده و عملکردی بهتر از بازدهی شاخص کل بدست آوردند. در طرف مقابل (که بیشتر معامله گران از این طیف هستند) مشاهده می شود که برآیند عملکرد حساب معاملاتی ایشان نتوانسته است به رکورد شاخص کل دست پیدا کند. در واقع اکثر افراد با انجام معاملات متعدد و انتخاب سهم ها مختلف از صنایع گوناگون، حتی به اندازه میانگین رشد بازار بورس هم بازدهی نداشته اند. اینجاست که بار دیگر بحث ورود علمی و با دستاویز سواد مالی به میان می آید و نقش صندوق های سرمایه گذاری بیش از پیش نمایان می شود. بسیار دیده ایم زمانی که بازدهی های صندوق های سرمایه گذاری به افراد عرضه می شود، عموما این سوال برایشان مطرح می شود که: اگر واقعا بازدهی این صندوق های سرمایه گذاری اینقدر خوب است، پس چرا بیشتر مردم ایران از این طریق وارد بازار سرمایه نمی شوند و پول های خود را در معرض ریسک های مختلف قرار می دهند؟

پاسخ این سوال ساده است. متاسفانه باید گفت که صندوق های سرمایه گذاری به عنوان یک ابزار نوین مالی به عموم مردم به صورت درست و صحیحی معرفی نشده است و حتی فعالان بازار سرمایه نیز شناخت دقیقی از آن ندارند.

چیزی که مشخص است این است که اگر قرار باشد بازار سرمایه کشور عمق بیشتری پیدا کند و اطمینان مردم به سرمایه گذاری در بازار بورس و سهام افزایش یابد، چاره ای جز معرفی و انتخاب انواع مختلف صندوق سرمایه گذاری وجود ندارد.

اخیرا دولت تصمیم گرفته است تا با عرضه سهام خود در بعضی از شرکت ها در قالب صندوق سرمایه گذاری ETF دولتی، مردم را با این ابزار آشنا کند و این مهم می تواند گام بلند و موثری در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار سرمایه باشد.

پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در بهار 99

در این گزارش برترین صندوق های سرمایه گذاری بر اساس آخرین اطلاعات منتهی به تاریخ 31 خرداد ماه سال 1399 مشخص شده اند.

سه نوع اصلی از صندوق های سرمایه گذاری در قالب صندوق های سهامی، مختلط و با درآمد ثابت در این گزارش مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد. معرفی 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در هر نوع می تواند سرمایه گذاران را با بهترین های بازار سرمایه آشنا کند. گفتنی ست که این رتبه بندی بر اساس بازدهی های فصلی صندوق های سرمایه گذاری در بهار سال 1399 تهیه شده است و به این معنی نیست که در آینده نیز چنین بازدهی هایی تکرار خواهد شد. صندوق های سرمایه گذاری تابع نوسانات بازار سرمایه هستند و سیگنال هیچ مسئولیتی در قبال انتخاب صندوق از طرف سرمایه گذاران ندارد.

10 صندوق سرمایه گذاری برتر درآمد ثابت در بهار 99

عملکرد بهترین صندوق های درآمد ثابت در بهار سال 99 به شرح زیر است:

بازدهی فصلی 10 صندوق برتر از نوع درآمد ثابت، از سود سپرده در سیستم بانکی در مدت یکسال هم بیشتر بوده است!

صندوق های با درآمد به دلیل ساختار مطمئن و کم ریسکی که دارند کمترین تاثیر را از رشد بازار سرمایه می گیرند. به همین دلیل تفاوت معناداری بین بازدهی این صندوق ها با سایر صندوق های سرمایه گذاری دیده می شود.

همانطور که از جدول بالا مشخص است برترین صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت به طور میانگین در بهار سال 99 حدودا 26 درصد بازدهی داشته اند. صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیشترین دارایی های تحت مدیریت خود را در اوراق بدهی با درآمد ثابت و سپرده های بانکی سرمایه گذاری می کنند. همچنین به این صندوق ها مجوز داده شده است تا حداکثر 30 درصد از دارایی هایشان را در سهام بورسی سرمایه گذاری کنند.

10 صندوق سرمایه گذاری برتر سهامی در بهار 99

عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی در بهار سال 99 به شرح زیر است:

بازیگران موفق صندوق های سهامی طی بهار 99 توانستند بازدهی خیره کننده ای را به ثبت برسانند. بازدهی فصلی صندوق های سهامی در بهار 99 رکورد جدیدی در تاریخ عملکرد صندوق ها بود.

تمامی صندوق های برتر در بهار 99 بازده بهتری نسبت به شاخص کل ثبت کردند. صندوق مشترک شاخصی کارآفرین که با هدف بازتاب شاخص کل بورس تشکیل شده است با ثبت بازدهی 160 درصدی در نوع خود جالب است.

صندوق مشترک نقش جهان که از صندوق های با سابقه و قدیمی بازار سرمایه است در صدر جدول برترین صندوق های سهامی بهار 99 قرار گرفت. صندوق مشترک نقش جهان در سه ماهه ابتدایی سال 99 بازدهی 198 درصدی کسب کرد.

پیش از این کارشناسان سیگنال به بررسی عملکرد صندوق مشترک نقش جهان پرداختند و طی گزارشی به تجزیه و تحلیل پرتفوی این صندوق اشاره کردند.

کنار عناوین شناخته شده و معروف در صندوق های سهامی اسامی صندوق های جدیدتری که تا پیش از این عملکرد متوسطی داشتند، خودنمایی می کند.

صندوق های مشترک سبحان، افق ملت، مشترک یکم آبان و سپهر کاریزما از جمله صندوق هایی بودند که بازدهی بالای 150 درصدی در بهار 99 بدست آورند و در لیست 10 صندوق برتر جای گرفتند.

نکته جالب درباره لیست 10 صندوق برتر فصل بهار 99 قرار گرفتن دو صندوق سهامی ETF در این بین است. جالب است که صندوق های ETF طی یکسال اخیر تاکنون نتوانسته بودند در لیست 10 صندوق برتر فصلی قرار بگیرند. صندوق های افق ملت و سپهر کاریزما دو صندوق ETF برتر بودند. نکته جالب توجه دیگر در لیست 10 صندوق برتر این فصل آن است که صندوق های مشترک کاریزما و سپهر کاریزما، هر دو تحت مدیریت شرکت سبدگردان کاریزما هستند.

10 صندوق سرمایه گذاری برتر مختلط در بهار 99

عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری مختلط در بهار سال 99 به شرح زیر است:

صندوق مشترک نواندیشان که از نظر اندازه سرمایه تحت مدیریت خود جزو صندوق های کوچک می باشد با بازدهی 108.47 درصد، در صدر جدول برترین های مختلط در بهار 99 ایستاد.

صندوق تجربه ایرانیان نیز که بالاترین حجم دارایی را در بین صندوق های مختلط در اختیار دارد، با 98.84 درصد بازدهی، در رده دوم قرار گرفت.

منبع مطلب : isignal.ir

مدیر محترم سایت isignal.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب