فرم مرکز مشاوره و راهنمایی دانشجویی را از سایت پست روزانه دریافت کنید.
مرکز مشاوره دانشجویی - دانشگاه علوم پزشکی ایران - دانشکده پرستاری و مامایی
خدمات دفتر مشاوره:
روزهای یکشنبه هر هفته خانم صدیقه زارع (روانشناس بالینی) از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۴:۳۰ واقع در نیم طبقه سوم اتاق ۳۰۹ پاسخگو می باشند.
روزهای سه شنبه هر هفته خانم قمر نقدی (روانشناس تربیتی) از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۴:۳۰ واقع در نیم طبقه سوم اتاق ۳۰۹ پاسخگو می باشند.
جهت استفاده از دیگر خدمات اداره مشاوره می توانید ضمن تماس با دفتر مرکزی اداره مذکور از این خدمات بهره مند شوید.
شماره تماس: ۸۸۶۲۲۶۴۳
آدرس دفتر مرکزی: دانشگاه علوم پزشکی ایران، جنب ساختمان معاونت دانشجویی فرهنگی، اداره مشاوره و راهنمایی دانشجویان
منبع مطلب : fnm.iums.ac.ir
مدیر محترم سایت fnm.iums.ac.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران > مدیریت ها > مرکز مشاوره و راهنمایی دانشجویان
معرفی مرکز مشاوره و راهنمایی دانشجویان
ورود به دانشگاه زمان مناسبی برای تغییر ،رشد و گذر از مشکلات است که هم میتواند مهیج و هم چالش برانگیز باشد ،بنابراین در کنار جنبه های مثبت و خوشایند ورود به دانشگاه ، برای سازگاری بیشتر با تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی ، یادگیری مهارتهای زندگی دانشجویی از جمله مدیریت هیجان،مدیریت روابط بین فردی ،مدیریت زمان ،مدیریت استرس ،تفکر نقاد ،تفکر خلاق ،جرات مندی و.... و نیزمهارتهای مطالعه و زندگی خوابگاهی وضروری به نظر میرسد.
کارشناسان حرفه ای مرکز مشاوره با توجه به تخصص و توانمندیهای موجود در تلاشند دوره دانشجویی شیرین ترین لحظات شما باشد.از این رو تیمی از روانپزشکان، روانشناسان، مشاوران و مددکاران برای کاهش و رفع مشکلاتی نظیر استرس، مشکلات خانوادگی، ارتباطی، و... و درمان اختلالاتی نظیر اختلالات اضطرابی، افسردگی، وسواس و ... در سراسر دوران دانشجویی با خدمات رایگان همراه شما هستند. علاوه بر خدمات رواندرمانی، دارو درمانی و مشاوره (ازدواج و تحصیل و...) سایر خدمات این مرکز عبارتند از:
آموزش: تدریس مهارت های زندگی، مسئولیت هماهنگی و اجرای دوره رشد فردی در دانشکده پزشکی ،برگزاری سخنرانی و کارگاه های اموزشی در حیطه های مختلف جهت دانشجویان و کارکنان و ... .تهیه و انتقال مطالب آموزشی در قالب بروشور، مجله، تلگرام و سایت مرکز و ...
مددکاری: مشاوره تحصیلی و پیگیری موارد افت تحصیلی، پیگیری موارد اورژانس و ارجاعی از واحد آموزش در واحدهای ستادی و خوابگاه ها و دانشکده ها ، حمایت های درمانی یا اقتصادی و ...
پژوهش: انجام طرح های غربالگری و پژوهش در حیطه های مورد نیاز در حوزه سلامت روان دانشجویان
جان کلام را با این بیت شعر به پایان می رسانیم
من از مفصل این نکته مجملی گفتم تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
مشتاقانه دستان یاری جوی شما را در انواع نگرانیها، مشکلات و پرسش ها می فشاریم و در محیطی امن و با رعایت کامل رازداری در خدمتتان هستیم
منبع مطلب : vsca.tums.ac.ir
مدیر محترم سایت vsca.tums.ac.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
مرکز مشاوره و توانمندسازی دانشجویان
مرکز مشاوره و توانمندسازی دانشجویان
هدف ازمشاوره تامین بهداشت روانی و فراهم سازی مقدمات رشد و تکامل شناختی،عاطفی ورفتاری مراجعین می باشد. هر جامعه ای در دوران گذر خویش از عصری به عصر دیگر دچار مشکلات و نابسامانی هایی می شود که این مشکلات ونابسامانی ها مستقیماً روی روان افرادآن جامعه اثرات منفی می گذارد.برای اینکه این چرخه همچنان ادامه نیابد، جامعه نیاز به روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی آگاه و فرهیخته دارد تا به یاری افراد و جامعه برخیزند. این متخصصان در مراکز مشاوره با پایبندی به اصل راز داری به مراجعین کمک می کنند تا خود بتوانند به بهترین راه حل دست یابند.در اداره مشاوره و راهنمایی دانشجویی نیز روانشناسان بالینی وعمومی،مشاورین خانواده حقوقی،مذهبی، مددکاراجتماعی، آماده دیدار و یاری دانشجویان جهت حل مشکلات وایجاد بسترهای مناسب برای رشد فردی واجتماعی می باشند.
تامین بهداشت روانی محیط های دانشجوئی به منظور رشد ، تحول و تکامل شناختی ، عاطفی و رفتاری دانشجویان جهت رسیدن به استاندارهای مورد نظر بهداشت روانی با تاکید بر پیشگیری سطح اول و تعدیل نارسائی ها ، ناهنجاریها و اختلالات احتمالی با ایجاد انگیزه برای تلاش و شکوفائی استعدادهای فردی از مهم ترین اهداف این اداره می باشد.
این اداره با توجه به ابعاد روحی و معنوی انسان و نیازهای روانی، عاطفی، اجتماعی و اقتصادی دانشجویان و همکاران بستری برای توانمند سازی به منظور پیشگیری از ایجاد رفتارهای آسیب زننده به بهداشت و سلامت و ارتقاء سطح سلامت روان دانشجویان گسترده است تا توان ایجاد روابط بین فردی مؤثر ، انجام تصمیم در صحیح ، حل تعارض ها و کشمکشها بدون توسل به اعمالی که به دیگران و خود صدمه می زند . داشته باشید .
در واقع هدف اصلی اداره مشاوره و راهنمایی دانشجویی فضاسازی مناسب درمحیط های دانشجویی از لحاظ بهداشت روانی و جلوگیری از اتلاف نیروهای قابل بهره گیری با ایجاد انگیزه و شکوفائی استعدادها برای پرورش دانشجویان خلاق و کارآمد جهت کمک به تامین نیروی انسانی متخصص و سالم جامعه .
این مرکز از سال 1374 به دستور وزارت بهداشت شروع به فعالیت نموده و برای درمان و ارتقاء رشد روانی، اجتماعی و افزایش رفاه دانشجویان یک ضرورت مهم به حساب می آید. این اداره با فعالیت های مختلف و متنوع با همکاری متخصصانی از رشته ها و حوزه های مختلف (روانپزشکی، روانشناختی و مددکاری) انجام وظیفه می کند. مرکز مشاوره دانشگاه از سال 1387 همواره جزو مراکز برتر و نمونه کشوری بوده است.
برای آشنایی با فعالیتهای مرکز مشاوره بهتر است ابتدا با بخشهایی که به لحاظ ساختاری در این مرکز وجود دارد آشنا شوید:
۱-بخش آموزش، پیشگیری و انتشارات
از آنجا که همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است، مرکز مشاوره نیز رسالت و مأموریت اصلی خود را در این حوزه قرار داده است. فعالیتهایی که در این حوزه انجام میگیرد، عبارتند از:
- برگزاری کارگاههای آموزشی عمومی ویژۀ دانشجویان: که در هر ترم برگزار میشود. این کارگاهها که با همکاری مدرسان مجرب و توانمند مرکز برگزار می شود، شامل موضوعات متنوع متناسب با نیازهای دانشجویان است، از جمله مهارتهای زندگی، آموزشهای پیش از ازدواج، مهارتهای تحصیلی، توانمندسازی فردی- اجتماعی، کارگاه پیشگیری از اعتیاد و غیره
- برگزاری کارگاههای آموزشی ویژۀ اعضای محترم هیأت علمی و کارکنان دانشگاه: اساتید و کارکنان دانشگاه به دلیل آنکه در ارتباط مستقیم با دانشجویان هستند، از موقعیت بینظیری برای ایفای نقش یاریرسانی، راهنمایی و ارجاع دانشجویان برخوردارند، از این رو به منظور بستر سازی در تحقق این نقش، کارگاههای آموزشی با هدف «آشنایی با مسایل روانشناختی دانشجویان و شیوههای مداخلۀ مؤثر» ویژۀ اعضای محترم هیأت علمی و کارکنان دانشگاه برگزار می شود.
- برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی ویژۀ طرحهای پیشگیری در استان: ویژۀ تربیت کادر متخصص در حوزۀ پیشگیری از آسیبهای روانی- اجتماعی
- برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ به مناسبتهای مختلف
- برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی ویژۀ کارشناسان مرکز، کارشناسان مراکز مشاورۀ دانشگاههای منطقۀ نه، دبیرخانه شورای هماهنگی استان خراسان رضوی، کارشناسان و روان شناسان سایر نهادها و سازمانهای دیگر.
- کتابخانه: این کتابخانه حدود 2200 جلد کتاب خودیار در زمینههای مختلف روانشناسی دارا است.
- انتشارات: موارد انتشاراتی در مرکز مشاوره شامل بروشور ها و جزوه های آموزشی، فرمهای درمانی و پژوهشی است که به وسیلۀ روان شناسان مرکز تهیه می شود و بهطور مستمر بر اساس جدیدترین اطلاعات علمی بهروز می شود.
- سمعی و بصری: در این قسمت از نوار ها و سیدیهای آموزشی با موضوعات مختلف، بهعنوان مکمل کار¬های آموزشی و درمانی استفاده میشود.
۲- بخش مشاوره و درمان
این بخش با همکاری ۴۵ مشاور هرساله بالغ بر ۸۰۰۰ جلسۀ مشاوره و روان درمانی فردی و گروهی را به دانشجویان ارائه میدهد. هدف بخش مشاوره و درمان، آشنایی دانشجویان با مشکلات روانشناختی است تا با مشاهدۀ علایم در خود یا دیگری، برای درمان مراجعه کنند و از عوارض مختلف این مشکلات بکاهند.
این بخش شامل قسمتهای زیر است:
1- پذیرش:
یکی از قسمتهایی که دانشجویان در بدو ورود با آن در ارتباط هستند، بخش پذیرش مرکز است. هر دانشجو از طریق پورتال دانشجویی خود میتواند از قسمت امور دانشجویی، فرم پذیرش مشاوره را به صورت الکترونیکی تکمیل کند و با کد دریافتی برای تعیین وقت مشاوره، به صورت حضوری به پذیرش مراجعه کند.
مهمترین مسئولیت این بخش، ارجاع مراجعان با توجه به علت مراجعه، به متخصصان همان حوزه است.
2- خدمات رواندرمانی و مشاوره:
همکاران روانشناس و مشاور، با توجه به رشتۀ تحصیلی و سابقۀ فعالیت در سه کارگروه تخصصی به ارایۀ خدمات رواندرمانی و مشاورۀ فردی به دانشجویان میپردازند.
* کارگروه بالینی و سلامت: تعدادی از دانشجویان، به دلایل مختلف دارای مشکلات روانشناختی مانند اضطراب افسردگی، وسواس وغیره میشوند. یکی از فعالیتهای این کارگروه شناسایی و درمان زودهنگام چنین مشکلاتی است.
درابتدای ورود، وضعیت سلامت روان دانشجویان ارزیابی میشود و افرادی که در معرض ابتلا به مشکلات هستند، تحت مشاوره و درمان قرار میگیرند.
* کارگروه تحصیلی: بررسی مشکلات دانشجویان که مرتبط با موضوعات تحصیلی و درسی، از جمله بیعلاقگی نسبت به دروس، کسب مهارتهای مطالعه مناسب در دانشگاه، تمایل به تغییر رشته، افت تحصیلی و غیره است.
* کارگروه مشاورۀ پیش از ازدواج، ازدواج و خانواده: یکی از تصمیمگیریهای مهم زندگی در دوران جوانی، انتخاب همسر است. ازدواج مانند هر تصمیم دیگری نیاز به تفکر و ارزیابی دارد. مشاوران این حوزه به افزایش دانستهها، پختگی و استقلال فردی دانشجویان کمک می¬کند و باعث تحکیم خانوادۀ آنان میشود.
3- مشاورۀ خوابگاه :
مشاوران در سطح خوابگاههای پردیس ۳،۲،۱،۴،۵، ۶ و فجر۱،۳،۴،۵ مشغول به فعالیت هستند. هدف مشاورۀ خوابگاه ارتقای سطح بهداشت روان، در بین دانشجویان خوابگاهی، حضور به موقع در موارد بحرانی، شناسایی افراد آسیبدیده، درمان به موقع و پیشگیری از افت تحصیلی و جلوگیری از مشروطی است.
4- خدمات روانپزشکی:
یکی از اعضای مهم تیم درمان، روانپزشک است که با استفاده از دارو-درمانی به حل مشکلات روانشناختی دانشجویان کمک میکند.
5- خدمات روانسنجی:
متخصصان روانسنجی در مراکز مشاوره با استفاده از آزمونهای مختلف روانشناختی، به فرآیند تشخیص و درمان کمک میکنند.
6- مداخله در بحران :
نگرانیهای تحصیلی و شغلی، ابهام در روابط با جنس مخالف، دوری از خانواده و مواجهه با شرایط و مسایلی که نیاز به سازگاری دارند را میتوان از جمله استرسهایی دانست که دانشجویان تجربه می کنند. گاهی اوقات فرد در این مواقع احساس درماندگی و ناامیدی میکند و به دنبال راهی برای رهایی از یک مسأله یا بحران است که وی را به شدت رنج میدهد. در صورت عدم وجود مهارتهای لازم برای مدیریت آنها منجر به مشکلات عاطفی و بحران روحی میشوند که نیازمند مداخله های فوریتی و کمکهای آنی مشاوران مرکز هستند. مسؤولیت اصلی بخش مداخله در بحران، شناسایی و همراهی این دانشجویان، جهت برطرف کردن مشکلات عاطفی و روحی آنان، در فضایی امن و آرام است.
7- خدمات مددکاری:
خدمات تخصصی مددکاری: در بسیاری از موارد علاوه بر مشاوره و رواندرمانی و روانپزشکی، دانشجویان نیازمند کمکهای تخصصی دیگری هستند بهخصوص هنگامی که موارد قانونی، حقوقی، مالی و ارتباط و هماهنگی با اشخاص و سازمانهای دیگر مطرح میشود. در این موارد مددکار اجتماعی به بررسی و پیگیری مشکل دانشجو و نحوۀ کمک به او میپردازد. به عنوان مثال ارتباط با خانواده، اساتید، مسؤولان دانشگاه یا سازمانها و مؤسسات بیرون از دانشگاه و نحوۀ کمک گرفتن از آنها، برای حل مشکل دانشجو، از جمله این فعالیتها است.
خدمات حمایتی و معیشتی مددکاری: در این بخش با توجه به امکانات مرکز مشاوره و جذب حمایتهای خیرین داخل و خارج دانشگاه تسهیلات زیر به دانشجویان نیازمند ارایه می شود:
• خدمات معیشتی از قبیل تهیۀ کتاب، پوشاک، هزینۀ خوابگاه، شارژ کارت غذا، کمکهزینه تحصیلی، وام و غیره
• خدمات درمانی و پزشکی، دندان¬پزشکی و دارو
• ارجاع جهت کار دانشجویی به بخشهای مختلف دانشگاه
۳- بخش پژوهش
از مهمترین مسؤولیت های بخش پژوهش مرکز مشاوره، ارزیابی اثربخشی دورههای آموزشی- درمانی و انجام پژوهشهای مرتبط با سلامت روانی دانشجویان از جمله طرح پایش سلامت دانشجویان جدیدالورود درآغاز سال تحصیلی است.
چگونه میتوان با مرکز مشاوره ارتباط برقرار کرد؟
از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ بعدازظهر از طریق:
الف: تماس تلفنی: با شمارههای 38806919- 38806914
ب: حضوری: مراجعه به ساختمان اصلی مرکز مشاوره واقع در خیابان ادب - پشت خوابگاه پردیس 1 و دفاتر مشاوره در خوابگاههای پردیس و فجر
ج: سایت:moshaver.um.ac.ir
د: پست الکترونیک: \n این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
ه- پورتال دانشجویی
در پایان: توجه داشته باشید که طرح مسایل و مشکلات نزد مشاوران و روان شناسان متخصص و فراگیری مهارتهای زندگی میتواند از حاد شدن و پیچیدهتر شدن آنها پیشگیری کند.
منبع مطلب : aeen.um.ac.ir
مدیر محترم سایت aeen.um.ac.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.