کره بادام زمینی با چی بخوریم

کره بادام زمینی با چی بخوریم



کره بادام زمینی با چی بخوریم را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

کره بادام زمینی رو با چی بخوریم؟

کره بادام زمینی رو با چی بخوریم چاق یا لاغر بشیم؟

کره بادام زمینی رو با چی بخوریم چاق یا لاغر بشیم؟

کره بادام ‌زمینی نوعی کره گیاهی است که محبوبیت زیادی در بین بدنسازان و طرفداران تناسب اندام دارد. اما آیا واقعاً این ماده‌ای که چاق‌کننده به نظر می‌رسد، می‌تواند تأثیر خوبی در تمرینات بدنسازی و لاغری هم داشته باشد؟

جالب است بدانید بیش از یک‌سوم بادام ‌زمینی‌ های دنیا صرف تهیه کره بادام ‌زمینی می‌شود. اما متأسفانه مصرف این ماده مغذی در ایران به دلیل عدم آگاهی از فواید این خوراکیِ مفید و مقوی بسیار کم است.

البته اگر ورزشکار باشید به احتمال زیاد بارها نام کره بادام‌ زمینی را از هم‌باشگاهی‌هایتان شنیده‌اید. اما آیا از خواص فوق‌العاده آن هم اطلاعی دارید؟ اگر می‌خواهید از زیروبمِ این ماده مغذی و مؤثر در لاغری و بدنسازی سر دربیاورید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب از فیتامین را حتماً بخوانید.

بادام‌ زمینی از چه موقع کره بادام‌ زمینی شد؟

کره بادام ‌زمینی برای اولین‌بار به شکل تجاری در سال ۱۳۶۳ در ایالات متحده آمریکا چشم به جهان گشود! با وجود این سن کم، مصرف کره بادام‌‌ زمینی در آمریکا به قدری زیاد است که می‌توانید با میزان کره بادام ‌زمینی یک‌ساله این مردم، زمینِ کلِّ درّه گرند کانیون (۴۴۶ کیلومتر) را کره بمالید!

جالب‌تر از همه این‌که جیمی کارتر و توماس جفرسون، دو رئیس جمهور آمریکا، پیش از ریاست جمهوری‌شان به کشت بادام زمینی مشغول بودند. این محصول خوشمزه در دو نوع کرمی و کرانچی عرضه می‌شود و زنان و کودکان بیشتر طرفدار نوع کرمی آن هستند. در حالی‌که مردان، از نوع کرانچی بیشتر استقبال می‌کنند.

کره بادام‌ زمینی

چند مواد مغذی در کره بادام ‌زمینی وجود دارد؟

این کره رو با چی بخوریم؟

کره بادام زمینی خوشمزه‌تر از این است که فقط با نان بخوریم! کره بادام زمینی رو می‌توانیم برای صبحانه، میان وعده، وعده بعد از تمرین یا دسر استفاده کنیم. در ادامه چند پیشنهاد برای مصرف کره بادام زمینی براتون میاریم:

کره بادام زمینی با نان تست!

کره روی نان تست (یا هر نان دلخواه دیگری) بمالید و از طعم خوبش لذت ببرید. می‌تونید یک لیوان چای یا قهوه هم بعدش بنوشید.

کره بادام زمینی با میوه‌های دلخواه!

یک راه خوشمزه دیگر مصرف کره با میوه‌هایی مثل موز، سیب یا گلابی است. کره رو روی میوه دلخواهتون بمالید و نوش جان کنید.

کره بادام زمینی با کیک و شیرینی!

اگر تا به حال این یکی رو امتحان نکردید پیشنهاد می‌کنیم حتما یک بار امتحانش کنید چون واقعا طعم خوبی خواهد داشت. راهش خیلی ساده است فقط باید کره بادام زمینی را روی کیک یا شیرینی دلخواه خود بمالید یا بین لایه‌های کیک قرار بدید. 

کره بادام زمینی

آیا کره بادام‌زمینی باعث کاهش وزن می‌شود؟

اگر بخواهیم با وجود ۱۸۰ تا ۲۱۰ کالری‌ که کره بادام زمینی در هر وعده دارد، آن را غذایی رژیمی بنامیم شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما حقیقت این است که کره بادام ‌زمینی واقعاً ماده‌ای رژیمی است!

این کره گیاهی به علت داشتنِ ترکیبی از فیبر (۲ گرم در هر وعده) و پروتئین (۸ گرم در هر وعده) باعث می‌شود تا مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید، در نتیجه کمتر غذا بخورید.

جالب‌تر از همه این‌که مصرف کره بادام زمینی باعث می‌شود تا اشتهای کاذبتان سرکوب شده و دیگر غذا خوردنتان را کنترل کنید.

آیا کره بادام‌زمینی باعث افزایش وزن می‌شود؟

مگر می‌شود که یک ماده غذایی هم به لاغری کمک کند و هم به چاقی؟! بله کره بادام‌ زمینی شامل این ویژگی است. هما‌ن‌طورکه مصرف کم بادام‌زمینی باعث احساس سیری و در نهایت کاهش وزن می‌شود، مصرف زیاد این ماده هم موجب افزایش کالریِ دریافتی می‌شود.

مصرف کره بادام‌زمینی چه تأثیری در بدنسازی دارد؟

ورزشکاران به‌ویژه بدنسازان، به‌خاطر انرژی‌زا بودنِ کره بادام‌زمینی و تأمین انرژیِ بدن برای مدت طولانی، علاقه زیادی به مصرف این ماده خوشمزه دارند.

فرقی نمی‌کند که ورزشکار حرفه‌ای باشید یا فقط آخر هفته تمرین کنید، در هر صورت، مصرف کره بادام ‌زمینی باعث تسریع ریکاوری بعد از ورزش، بهبود عملکرد تمرینی و عضله‌سازی خواهد شد. مصرف دو قاشق غذاخوری از این کره گیاهی به دلیل وجود پروتئین بالا برای ترمیم و ساخت عضلات لازم است.

کره بادام زمینی

کره بادام‌زمینی چه فواید دیگری برای بدن دارد؟

همان‌طورکه گفتیم در یک قاشق کره بادام‌زمینی به قدری مواد معدنی و مغذی وجود دارد که اگر برایتان محتویات آن را بگوییم شگفت‌زده خواهید شد!

مصرف کره بادام‌زمینی به دلیل وجود چربی غیراشباع، از تشکیل سنگ صفرا پیشگیری می‌کند.

این ماده مغذی و مفید می‌تواند با سرطان پروستات، روده بزرگ (به‌خصوص در زنان) و سرطان سینه مبارزه کند و احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

کره بادام زمینی یکی از منابع فوق‌العاده منیزیم (۱۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم) است. یعنی مصرف ۱۰۰ گرم کره بادام ‌زمینی حدوداً ۴۲ درصد از نیاز روزانه‌تان به منیزیم را برآورده می‌کند.

منیزیم نقش مهمی در سلامت عضلات، استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین باعث می‌شود تا میزان قند و فشار خونتان تنظیم شود، چون اگر میزان پروتئین روزانه‌تان تأمین شود، روزانه ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی مهم در بدنتان اتفاق می‌افتد که برایتان نقش نجات‌دهنده را خواهد داشت.

سنگ کلیه یکی از بیماری‌هایی است که در کشورهای توسعه‌یافته به وفور اتفاق می‌افتد و علت اصلی بروز آن، وزن بالا، رژیم غذایی نامناسب، داروهای کاهنده کلسترول خون و قرص‌های ضد بارداری است.

در مطالعه‌ای که برروی رابطه بین احتمال بروز سنگ کلیه و مصرف کره بادام زمینی انجام شد، نتایج نشان ‌داد، زنانی که بیش از دو سال به صورت منظم کره بادام زمینی خورده بودند، در مقایسه با دیگر زنان، کمتر به بیماری سنگ کلیه گرفتار شده بودند.

کره بادام زمینی حاوی فیبر، چربی، و پروتئین است که این مواد به تنظیم سطح انسولین خون کمک می‌کند و در نهایت باعث افزایش انرژی و بالارفتنِ کارایی‌تان در طول روز می‌شود. گنجاندنِ این ماده مغذی در وعده صبحانه کار فوق‌العاده‌ای است.

جالب است بدانید که مصرف روزانه کره بادام ‌زمینی، احتمال بروز سکته قلبی، دیابت و دیگر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

نتیجه تحقیق دیگری که در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید، نشان داد که مصرف حدوداً دو قاشق غذاخوری از این ماده مغذی به مدت ۵ روز در هفته، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داد.

نکته مهم: مصرف هر ماده غذایی‌ای بدونِ رعایت تعادل، می‌تواند باعث آسیب به بدن شود، به‌ویژه در افرادی‌که مستعد آسیب هستند.

بهترین نوع کره بادام‌زمینی کدام است؟

برای راحتیِ بیشتر می‌توانید به جای کره بادام ‌زمینی از پودر پروتئین بادام‌زمینی استفاده کنید. کره بادام ‌زمینیِ تولید شده در بسیاری از شرکت‌ها دارای مواد افزودنیِ زیادی مثل شکر، نمک، و طعم‌دهند است. پس حتماً هنگام خرید به برچسب تغذیه محصول دقت کنید.

اگر هنگام بازکردن در قوطی، روغن بادام‌زمینی از کره آن جدا شده باشد، یعنی فاقد مواد افزودنی است و برای کاهش وزن گزینه خوبی است.

کره بادام‌زمینی برای چه افرادی مضر است؟

گروهی از مواد غذایی، حساسیت‌زا هستند و بادام‌زمینی هم به دلیل وجود ترکیبات حساسیت‌زا جزء این دسته است. این ماده مغذی در کودکان و بعضی افراد مستعد، موجب بروز حساسیت می‌شود.

از علائم آلرژی به مواد غذایی می‌توان به دل‌درد، سرفه، کهیر، خارش، استفراغ، احساس فشار در قفسه سینه و گلو، تنگیِ نفس، تپش قلب، کبودی لب اشاره کرد، که با بروز این نشانه‌ها باید به مراکز درمانی مراجعه کرد. مصرف کره بادام زمینی برای خانم‌های باردار و شیرده و کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی‌شود.

healthline

منبع مطلب : fitamin.ir

مدیر محترم سایت fitamin.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص و نحوه مصرف و مضرات

کره بادام زمینی دارای خواص بی شماری است و جزء خوراکی هایی محسوب می شود که می تواند فرد را چاق و یا از طرف وی را لاغر نماید!

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در این مطلب همه آنچه را که باید از کره بادام زمینی و خواص آن بدانید را برای شما بازگو نماید، پس پیشنهاد می کنیم این مطلب خوشمزه را از دست ندهید.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

کره بادام زمینی

کره بادام زمینی برای اولین بار در سال ۱۸۸۲ و توسط مارسلوس گیلمور ادسونِ (Marcellus Gilmore Edson) کانادایی تولید شد و بیش از ۱۳۱ سال است که به محبوب‌ترین خوراکی دنیا، به‌ویژه در آمریکا بدل شده است.

کره بادام زمینی سرشار از مواد مغذی و بسیار لذیذ است. این ماده‌ی غذایی با هر نوع خوراکی از میوه و شکلات گرفته تا ژله و کرفس، قابل‌مصرف است.

وجود میزان زیاد چربی‌های غیراشباعِ تک‌ زنجیره و مواد مغذی دیگر، کره بادام زمینی را به یکی از خوراکی ها و میان وعده های مناسب برای کاهش وزن تبدیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: کره بادام زمینی کلید مبارزه با چاقی

همانند بسیاری از کره‌های مغزهای گیاهی، کره بادام‌زمینی نیز حاوی چربی و کالری بسیار بالایی است (حدود 90 کالری و 16 گرم چربی در هر 2قاشق غذاخوری). خبر خوب این است که با خوردن 2 قاشق کره بادام‌زمینی علاوه بر دریافت 190 کالری، مقدار بسیاری زیادی مواد مغذی نیز دریافت می‌کنید. مغزها و کره‌های آن‌ها منبع بسیار خوبی برای پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی هستند.

در سال 2003 سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا ادعای فواید سلامتی برای کره بادام‌زمینی و برخی مغزهای گیاهی را تأیید کرد و اعلام کرد شواهد علمی نشان می‌دهد که خوردن بیشتر مغزهای گیاهی به مقدار 42 گرم در روز ( به‌عنوان بخشی از برنامه غذایی کم کلسترول و کم‌چربی اشباع‌شده) می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

بادام‌زمینی از نظر تغذیه‌ای همانند مغزها است. حدود نیمی از وزن آن چربی است و بقیه وزنش تقریباً به‌طور مساوی پروتئین و کربوهیدرات (همراه با فیبر) است. حدود نیمی از کل چربی بادام‌زمینی چربی‌های تک پیوندی اشباع‌نشده هستند.

این همان چربی است که با سطح سالم‌تر لیپیدهای خون مرتبط است. یک‌سوم چربی آن را چربی‌های چند غیراشباع (Polyunsaturated) تشکیل می‌دهد که کاملاً در بادام‌زمینی از اسیدهای چرب امگا-6 تشکیل‌شده است.

حدود14% چربی آن، به‌طور طبیعی اشباع‌شده است.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

خواص کره بادام زمینی

بیشتر تحقیقات نشان می‌دهد فواید سلامتی مغزها شامل کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی یا عوامل زمینه‌ساز آن‌هاست اما شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است مغزها به کاهش بیماری‌های دیگری نیز کمک کنند مثلاً کره بادام‌زمینی منبع ماده شیمیایی گیاهی ریزوراترول (resveratrol) است (ماده‌ای که در پوست انگور نیز وجود دارد). مطالعه اخیر در آلمان نشان داد که این ماده تأثیر پیشگیری‌کننده برای سرطان کولورکتال (روده) دارد.

کاهش خطر مرگ

براساس مطالعات دانشگاه وندربیلت (Vanderbilt University) که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، مصرف روزانه‌ی آجیل خطر مرگ را کاهش می‌دهد، زیرا وجود مقادیر بالای مواد مغذی در آجیل‌ها سبب افزایش سلامتی و حفاظت از بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: فواید کره بادام زمینی

جنیفر مک‌ دنیل (Jennifer McDaniel) می‌گوید: «آجیل‌ها دارای اسیدهای چرب غیراشباع (تک و چند زنجیره) و غنی از آنتی اکسیدان ها هستند و موادی مغذی مانند پتاسیم دارند که به حفظ فشار خون کمک می‌کند، همچنین غنی از فیبر و دارای فیسترول هستند که برای سلامت قلب بسیار مفید است. اسیدهای چرب غیراشباع (تک و چند زنجیره) با کاهش میزان کلسترول بد (LDL) و سطح تری‌گلیسرید، موجب کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سندرم مرتبط با سوخت‌و‌ساز می‌شود.

ایجاد احساس سیری

اسید چرب تک‌ زنجیره و پروتئینِ موجود در کره بادام زمینی سبب ایجاد احساس سیری می‌شود. مصرف کره بادام زمینی همراه با نان تست یا بدون آن به‌ عنوان صبحانه‌، برای ناهار یا به‌ همراه سیب به‌ عنوان میان‌وعده می‌تواند باعث جلوگیری از پرخوری شما می‌شود. اما همیشه در مصرف کره بادام زمینی میانه‌روی کنید. بهترین مقدار مصرف کره بادام زمینی دو قاشق غذاخوری است.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

کاهش خطر ابتلا به دیابت

مصرف کره بادام زمینی می‌تواند خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهد. براساس مطالعه‌ای که توسط جکوبسون (Jacobson) در مجله‌ی انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، مصرف ۳۱ گرم آجیل یا کره بادام زمینی (در حدود ۲ قاشق غذاخوری)، حداقل ۵ روز در هفته می‌تواند خطر گسترش دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

تقویت انرژی

پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب موجود در کره بادام زمینی کمک می‌کنند تا انرژی لازم را از شروع روز تا نیمه‌ی شب حفظ کنید. همچنین در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثرند و از افت ناگهانی آن جلوگیری می‌کنند.

کاهش وزن

اگر می‌خواهید یک رژیم کم کالری بگیرید، مصرف آجیل می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. کره بادام زمینی،‌ پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیل‌ها دارد و این مقدار در دو قاشق غذاخوری چیزی در حدود ۸ گرم است.

همچنین به دلیل داشتن چربی و فیبر بالا می‌تواند به‌ عنوان میان‌وعده، برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه دارد.

درنتیجه میزان کالری دریافتی درطول روز کاهش پیدا می‌کند. مصرف ۲۰۰ کالری از کره بادام زمینی در مقایسه با مصرف ۲۰۰ کالری نان پرتزل ‌(pretzels)، بیشتر قادر به سیر نگه داشتن شماست.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

براساس مطالعاتی که در نشریه‌ی بین‌المللی «چاقی و اختلالات سوخت‌وساز مرتبط با آن» منتشر شده است، بادام زمینی می‌تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدن شود. براساس این تحقیق زمانی که افراد به‌طور روزانه ۵۰۰ کالری کره بادام زمینی را به مدت ۱۹ هفته مصرف می‌کنند، میزان سوخت‌و‌ساز آنها تا ۱۱ درصد افزایش می‌یابد.

اگر به‌دنبال یک رژیم چاقی سریع هستید، به شما مصرف کره بادام زمینی را پیشنهاد می‌کنیم. مک‌ دنیل می‌گوید: «خواص موجود در کره‌ی آجیل‌ها درصورتی که با مواد دیگری مانند نان سفید یا کراکر و ژله یا شکلات مصرف شوند از بین می‌رود. همچنین کره بادام زمینیِ فرآوری‌شده دارای مواد افزودنی ناسالم و مقدار زیادی نمک است.

چربی کاهش یافته‌ی کره بادام زمینیِ فرآوری‌شده معمولا قند را بالا می‌برد. همچنین از مصرف کره بادام زمینی که در فهرست ترکیبات آن از روغن هیدروژنه (چربی ترانس) استفاده شده است خودداری کنید، زیرا سبب گرفتگی عروق می‌شود.

معمولا این نوع از کره‌ی آجیل‌ها به‌ دلیل کالری بالا، به افرادی که می‌خواهند وزن خود را بالا ببرند توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: با خوردن بادام زمینی این بیماری‌ها را درمان کنید

این مواد در هر قاشق غذاخوری ۱۰۰ کالری انرژی دارند و نمی‌توان مقدار زیادی از آنها را مصرف کرد. همچنین کره بادام زمینی دارای شکر اضافی است تا طعم بهتری داشته باشد. ترکیب قند و چربی، ذخیره‌سازی چربی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حفظ سلامت ماهیچه و اعصاب

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری است که عملکرد بیش‌ از ۳۰۰ فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می‌کند. کره بادام زمینی سرشار از منیزیم است و این میزان در حدود ۱۲ درصد از منیزیمِ موردنیاز بدن در هر وعده‌ی مصرفی است.

این موضوع به این معناست که کره بادام زمینی می‌تواند به تنظیم دمای بدن، سم زدایی بدن، تولید انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک کند.

علت ایجاد التهاب

کره بادام زمینی سرشار از چربی امگا ۶ است که تولید واسطه‌های التهابی را تحریک می‌کند. بادام زمینی فاقد چربی امگا ۳ است که به‌طور طبیعی با التهاب مقابله می‌کند. بنابراین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما سرشار از چربی امگا ۳ باشد.

برای تأمین این چربی می‌توانید از روغن ماهی‌هایی مثل ماهی سالمون، تخم کتان و دانه‌ی چیا استفاده کنید.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

افزایش بهره‌ی هوشی

مطالعات نشان می‌دهند که چربیِ غیراشباعِ تک‌ زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک می‌کند. ویژگی آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آجیل به کاهش استرس (یا آسیب اکسیدانی) مغز کمک می‌کند.

افزایش آرامش و خونسردی

مصرف کره بادام زمینی در افزایش آرامش و افزایش خونسردی مؤثر است و کمک می‌کند تا بر استرس‌تان غلبه کنید. کره بادام زمینی دارای بتاسیتوسترول است که نوعی استرول گیاهی است. به‌ همین دلیل به ورزشکاران توصیه می‌شود تا از کره بادام زمینی استفاده کنند. بتا‌سیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول کمک می‌کند و در زمان‌های استرس کلسترول را در تعادل با سایر هورمون‌ها نگه می‌دارد. بتاسیتوسترول همچنین می‌تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.

احتمال مصرف کپک

جکوبسون معمولا مصرف محصولات بادام زمینی را توصیه نمی‌کند، زیرا این مواد معمولا توسط قارچ‌ها و کپک‌ها موردتهاجم قرار می‌گیرند.

قارچی به‌نام آلفاتوکسین سبب تأخیر رشد در کودکان می‌شود و می‌تواند در درازمدت خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

بهترین راه برای جلوگیری از مصرف این قارچ‌ها این است که از کره‌ی سایر آجیل‌ها مثل بادام درختی یا بادام هندی استفاده کنید.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

حساسیت به بادام زمینی

مصرف کره بادام زمینی در زمان بارداری کمک می‌کند تا احتمال حساسیت کودک به بادام زمینی کاهش پیدا کند. اگر خودتان به بادام زمینی حساسیت ندارید، مصرف یک قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی می‌تواند حساسیت غذایی را از بین ببرد.

مطالعات جدید نشان می‌دهند که کودکانِ مادرانی که هیچگونه آلرژی ندارند و به مدت پنج بار در هفته از بادام زمینی یا آجیل‌های دیگر استفاده می‌کنند، به‌ میزان کمتری دچار آلرژی می‌شوند. فرانک گریر (Frank R. Greer) پزشک اطفال دانشگاه وینکسون می‌گوید: «این مواد غذایی با وجود حساسیت‌زا بودن، فوایدی هم دارند؛ بنابراین نیازی نیست که مادران از مصرف آنها خودداری کنند».

تأثیر بر دستگاه تولید مثل

بعضی از کشاورزان از آفت‌کش‌های قوی برای سم‌پاشی محصولات‌شان‌ استفاده می‌کنند. مشکل این‌ است که بادام زمینی پوسته‌ی بسیار نازکی دارد و مواد شیمیایی به‌راحتی به آن نفوذ می‌کنند. مواجهه با آفت‌کش‌ها سبب نقص‌های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان می‌شود. برای پیشگیری از نقص‌های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان، از محصولات ارگانیک استفاده کنید.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

مواد نامناسب و آسیب سلولی

جکوبسون می‌گوید:

«در بسیاری از کره‌های بادام زمینیِ فرآوری‌شده، به منظور افزایش غلظت مواد از روغن‌های گیاهی هیدروژنه به عنوان امولسیون استفاده می‌کنند. مشکل این است که روغن‌های هیدروژنه چربی‌های مضری دارند که جایگزین چربی‌های سالم غشای سلولی می‌شوند و سبب التهاب خواهند شد.

بیشتر بخوانید: صورت خود را با این روش‌ها چاق کنید!

درنتیجه هورمون‌ها به‌سختی با سلول ارتباط برقرار می‌کنند. غشای سلولی برای درخشندگی پوست و ایجاد روند سوخت‌و‌ساز در کاهش وزن ضروری است. درنتیجه بهتر است از مواد طبیعی استفاده کنید».

مبارزه با مواد سمی و حفظ سلامت استخوان

چربی‌های غیر اشباعِ تک و چند زنجیره‌ی بادام زمینی به جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین ای (E) و ویتامین کا (K) کمک می‌کنند. ویتامین E از بدن دربرابر مواد سمی همچون آلاینده‌های موجود در هوا محافظت می‌کند و در تسکین سندرم پیش‌ از قاعدگی مؤثر است.

همچنین با اختلالات چشمی مانند آب مرواید (کاتاراکت)، بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و دیابت مبارزه می‌کند. ویتامین K برای انعقاد طبیعی خون ضروری است و به انتقال کلسیم در بدن کمک می‌کند که برای سلامت استخوان مفید است.

خاموش کردن ژن‌های مرتبط با چربی

براساس مطالب گفته‌شده بادام زمینی دارای چربی‌های غیراشباع تک‌ زنجیره است که به لاغری کمک می‌کنند، فیبرهایی دارد که سبب احساس سیری می‌شوند و پروتئین‌هایی دارد که سوخت‌و‌ساز بدن را تقویت می‌کنند.

اما بادام زمینی تأثیری مخفی در کاهش وزن بدن دارد؛ جنیستین ترکیبی است که به‌طور مستقیم روی ژن‌های مرتبط با چاقی تأثیر می‌گذارد و سبب خاموش شدن این ژن می‌شود و توانایی بدن را برای ذخیره‌ی چربی کاهش می‌دهد (لوبیا و عدس هم مواد مؤثر مشابهی دارند، هرچند که به خوش‌طعمی بادام زمینی نیستند).

دشمن سنگ کیسه صفرا

تحقیقات بی‌شماری نشان داده اند مصرف مرتب کره بادام‌زمینی می‌تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دلیل این خاصیت بادام زمینی نیز وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم است. مطالعه 20ساله روی بیش از 80 هزار زن نشان می‌دهد زنانی که حداقل دو قاشق غذاخوری بادام‌زمینی یا کره بادام‌زمینی در هفته مصرف می‌کنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا می‌شوند.

شاید باور نکنید، اما این راه ساده و آسانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

نکاتی برای خرید کره بادام زمینی

هنگام خرید کره بادام‌زمینی به دنبال محصولات طبیعی که چربی یا شکر افزوده ندارند یا مقدار آن بسیار کم است باشید. برخی شرکت‌ها روغن‌های هیدروژنه بخشی نیز به نوع معمول کره بادام‌زمینی اضافه می‌کنند و بسته به مقداری که افزوده می‌شود، ممکن است چربی‌های ترنس نیز در آن وجود داشته باشند.

ببینید: این بادام زمینی ها خوردنی نیستند!

از نظر سدیم حتی طبیعی ترین برندهای کره بادام زمینی، مقداری نمک برای طعم به آن می‌افزایند. اگرچه با مقدار کم آن نیز می‌توان طعم خوبی ایجاد کرد و حدود 120 میلی‌گرم سدیم در هر دو قاشق غذاخوری معمولاً مطلوب است.

کَره ای که هم خاصیت لاغری دارد و هم خاصیت چاقی!/ همه چیز درباره کره بادام زمینی + خواص ، نحوه مصرف و مضرات

با وجود تمامی فواید یاد شده، بادام‌زمینی جزء مواد غذایی آلرژی‌زا (حساسیت زا) است. حساسیت به بادام‌زمینی می‌تواند شدید باشد، طوری که مصرف مقدار کمی از‌ آن می‌تواند به شوک آنافیلاکسی منجر شود. در نتیجه افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف هر گونه غذای حاوی بادام‌زمینی خودداری کنند، حتی خوردن کره بادام‌زمینی هم به دلیل داشتن ذرات پروتئین درست نیست.

بیشتر بدانید: این افراد نباید کره بادام زمینی بخورند

بنابراین در دو سال اول زندگی نباید از بادام زمینی و فرآورده‌های آن برای تأمین انرژی کودک استفاده کرد، ولی بعد از آن در صورت نداشتن حساسیت، می‌توان آن را در برنامه غذایی گنجاند.

از سوی دیگر، گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می‌کند از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات‌ها از جمله بادام زمینی و کره‌ ی آن خودداری کنند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ‌ها را بالا می برند.

یادتان نرود که کره بادام‌زمینی طبیعی را می‌توان برای یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال‌ نگه داشت.

انتهای پیام/

منبع مطلب : www.yjc.ir

مدیر محترم سایت www.yjc.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب