خوراکی های خوشمزه برای شب یلدا



خوراکی های خوشمزه برای شب یلدا را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

غذاها و خوراکی های خوشمزه مخصوص شب یلدا + طرز تهیه و عکس

غذاها و خوراکی های خوشمزه مخصوص شب یلدا + طرز تهیه و عکس

شب یلدا یکی از شب‌های ماندگار در فرهنگ ایرانیان است. این شب که ریشه‌ای عمیق در جان و دل مردم داره سال‌هاست که با جشن و دورهمی‌هایی صمیمی خاطره ساز میشه. در این مطلب قصد داریم شما رو با طرز تهیه انواع غذاها و خوراکی های مناسب برای شب یلدا آشنا کنیم، پس لطفا با ما همراه باشین.

باسلوق هندوانه مخصوص شب یلدا

باسلوق هندوانه

باسلوق یکی از شیرینی های نرم خوشمزه و پرطرفداری است که سوغات برخی از شهرهاست. باسلوق هندوانه یکی از انواع باسلوق است که برای شب یلدا گزینه مناسبی است.

طرز تهیه باسلوق هندوانه ویژه یلدا

مواد لازم برای تهیه باسلوق هندوانه

نشاسته گل 1 پ

شکر 1 پ

گلاب 1 پ

آب 1 پ

کره 20 گرم

پودر نارگیل مقدار لازم

ابتدا نشاسته رو درون یک قبلمه تفلون بریزین و روی اونو آب بریزین تا در آب حل بشه کامل. سپس شکر و گلاب رو به نشاسته اضافه کنین و قابلمه رو روی حرارت ملایم گاز قرار بدین. سپس این مایه رو به مدت 1 ساعت باید هم بزنین اگه در حین هم زدن تیکه های سفت دیدین اونو با قاشق چوبی له کنین. بعد از گذشت این مدت زمان مایه باسلوق باید به شکل خمیری دربیاد و از کف قابلمه جدا بشه. حالا مایه خمیری رو به سه قسمت نابرابر تقسیم کنین و رنگ خوراکی بریزین داخلش. قسمت بزرگتر قرمز باشه قسمت کوچکتر سبز باشه و قسمت کوچیکتر از بقیه رو سفید رنگ کنین. حالا یک مقدار فویل آلومینوم رو ببرید و روی سطح صافی پهن کنین و روی اونو به مقدار زیاد پودر نارگیل بپاشین تا خمیرتون به فویل نچسبه. ابتدا خمیر سبز رو روی فویل پهن کنین برای پهن کردن خمیر دستهاتون رو چرب کنین و با وردنه خمیر رو پهن کنین. خمیر سفید هم جدا باز کنین و روی خمیر سبز قرار بدین. سپس خمیر قرمز رو هم به شکل استوانه یا به شکل یک موز دربیارین و وسط خمیر سفید بزارین. حالا باسلوق رو با فویلش ببندین و حسابی لوله کنین و برای 5 ساعت درون یخچال قرار بدین. بعد از گذشت این مدل فویل رو باز کنین و باسلوق رو از لای فویل دربیارین و به آرومی برش بزنین. دقت کنین چاقو و دستهاتون هنگام برش زدن باید چرب باشه وگرنه باسلوق به دست میچسبه. سپس دایره های باسلوق که برش زده بودین رو از وسط هم نصف کنین تا شبیه به قاچ هندوانه بشه. برای دونه های سیاه هندوانه هم میتونین از شکلات های ریز استفاده کنین.

خورشت ناردون غذای خوشمزه برای شب یلدا

مرغ ناردونی

خورشت ناردون یکی از غذاهای خوشمزه و بی نظیری هست که مخصوص شمال کشور هست. این خورشت به علت اناری که داره میتونه به عنوان یک غذای مناسب برای شب یلدا مورد استفاده قرار بگیره.

طرز تهیه خورشت ناردون ویژه شب چله

مواد لازم خورشت ناردون

ران مرغ 3 تکه-حدوداً 600 گرم (سایر قسمت های مرغ، همچنین مرغ کامل قابل استفاده است)

پیاز 1 عدد بزرگ

سیر تازه 2 حبه

آب انار یک و نیم پیمانه

رب انار 2 قاشق غذاخوری

انار دانه شده نصف پیمانه

نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم

ابتدا مرغ هارو با نمک و زردچوبه و فلفل و کمی روغن زیتون مزه دار میکنیم و درون طرفی قرار میدیم و به مدت 1 ساعت داخل یخچال میزاریم. میتونیم از پودر گشنیز و پاپریکا هم برای مزه دار کردنش استفاده کنیم. بعد از گذشت این زمان مرغ هارو سرخ میکنیم بعد از سرخ شدن مرغ هارو درمیاریم و پیازهای خلالی شده رو درون همون روغن سرخ میکینم تا طلایی بشه سپس سیر رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم. سپس رب انار رو اضافه میکنیم و زود هم میزنیم تا نسوزه و بعدش آب انار رو میریزم و خوب هم میزنیم. حالا مرغ هارو به قابلمه اضافه میکنیم و در قابلمه رو میزاریم تا جوش بیاد. اجازه بدیم تا 1 ساعت مرغ درون چاشنی بپزه تا خوب مزه دار بشه و یک ربع آخر پخت درب قابلمه رو برمیداریم و دونه های انار رو اضافه میکنیم. در این لحظه نباید در قابلمه رو ببندیدن چون دونه های انار سفید میشن و زیباییشون رو از دست میدن. در پایان که سس خورشت غلیظ شد آماده خوردن میشه. برای ملایم کردن طعم چاشنی غذا میتونین اگه رب انارتون خیلی ترش یا خیلی شیرین بود از کمی آبغوره یا آب نارنج و یا شکر استفاده کنین.

دسر پاناکوتای انار مخصوص شب یلدا

پاناکوتای انار

پاناکوتا یه دسر ایتالیاییه و در زبان ایتالیایی پاناکوتا به معنای خامه پخته شده هستش. این دسر بسیار خوشگل و خوش طعم هست و گزینه مناسبی برای شب یلداست.

مواد لازم برای تهیه پاناکوتای انار

۴۰۰ گرم خامه صبحونه

۱ و ۱/۲ لیوان شیر

۱/۲ لیوان شکر

۲۰ گرم ژلاتین

۱/۲ قاشق چایخوری وانیل

ژله انار به مقدار لازم

انار به مقدار لازم

اول شیر و خامه رو درون یک قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم میزاریم و هم میزنیم. سپس پودر ژلاتین و شکر رو هم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حل بشن. فقط دقت کنین تا مایه تون نجوشه و حرارت حتما ملایم باشه. بعد از حل شدن ژلاتین مای پاناکوتا آمادست. در آخر هم وانیل رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. حالا مایه پاناکوتا رو درون ظرف مورد نظر میریزیم و برای مدن 2 ساعت درون یخچال قرار میدیم بعد از بسته شدن مایه پاناکوتا دونه های انار رو روی پاناکوتا میریزیم و سپس زله اناری رو هم طبق دستور روی بستش درست میکینم و روی انار ها و پاناکوتا میریزیم و برای مدت 2 ساعت درون یخچال قرار میدیم. در نهایت دسر پاناکوتای اناری ما آمادست.

آش انار مخصوص شب چله

آش انار

آش انار یکی از آش های خوشمزه مخصوص فصل سرد سال و همچنین مناسب برای شب یلداست.

مواد لازم برای تهیه آش انار

نخود: 1 پیمانه

لوبیا چیتی: 1 پیمانه

آب انار: 2 لیتر

برنج: نصف پیمانه

سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،شوید، اسفناج):1 کیلوگرم

انار: 2 پیمانه

نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم

پیاز داغ: نصف پیمانه

سیر داغ (سرخ شده): یک چهارم پیمانه

گوشت چرخ کرده:250 گرم

پیاز: 1 عدد

کاری: 1 قاشق چای خوری

آب: 3 لیوان

برای تهیه آش بهتره نخود و لوبیا رو از روز قبل خیس کنین و چندین بار آبش رو عوض کنین و بعد بپزین. ابتدا در قابلمه پیاز رو سرخ کنین و بعد سیر رو سرخ کنین و ادویه هارو بزنین و سپس آب و آب انار رو اضافه کنین و صبر کنین تا به جوش بیاد. سپس برنج و سبزی خرد شده و نخود و لوبیای پخته شده رو اضافه کنین و بزارین تا خوب بپزه. بعد از نرم شدن حبوبات انار رو اضافه کنین به آش. سپس کوفته قلقلی هارو در آش بریزین و بزارین تا کمی بجوشه اما زیاد هم نزنین تا گوشت ها خرد نشن. برای تهیه گوشت قلقلی هم میتونین یک پیاز رنده کنین و به گوشت چرخ کرده اضافه کنین سپس نمک و فلفل و زردچوبه بزنین و خوب مخلوط کنین و در روغن سرخ کنین. در نهایت آش شما آماده سرو هست. میتونین برای تزیین آش از دونه های انار و پیاز داغ استفاده کنین.

انار پلو غذای مناسب برای شب چله

انارپلو

انار پلو شیرازی یکی از غذاهای مجلسی شهر شیراز، که به دلیل داشتن انار که از نمادهای یلداست، یه غذای کاملا یلداییه. البته قزوینی های عزیز هم انار پلو رو برای شام چله تهیه می کنن. طرز تهیه انار پلوی قزوینی هیچ تفاوتی با انار پلو مخصوص شیرازی نداره. پس دستور پخت انار پلو یکسانه. و توی هر دو دستور از مرغ استفاده میشه. اما شما می تونید انار پلو با گوشت هم تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه انارپلو

برنج 2 پیمانه

انار دانه شده 1 پیمانه

سینه مرغ 2 عدد

گشنیز تازه خرد شده 1 پیمانه

پیاز 2 عدد

خلال پسته 1/2 پیمانه

زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری

نمک به مقدار لازم

اول سینه مرغ رو با یک پیاز و کمی نمک و زردچوبه و کمی آب بزارین بپزه. سپس سینه مرغ پخته شده رو ریش ریش کنین. سپس برنج رو با کمی آب و روغن و نمک بزارین بجوشه و سپس آبکشی کنین. برای تهیه مایه انار یک عدد پیاز رو در کمی روغن سرخ کنین سپس سینه های مرغ ریش ریش شده، گشنیز تازه خرد شده، خلال پسته، دانه های انار و مقداری نمک اضافه کنید و چند دقیقه باهم تفت بدید و از روی حرارت بردارید. در آخر قابلمه رو روی حرارت گاز بزارین و در کف قابلمه کمی روغن بریزین و سپس کمی برنج آبکش شده رو درون قابلمه بریزین و روی اون کمی مایه انار بریزینو تا آخر همینجوری ادامه بدین لایه لایه. در نهایت حرارت رو زیاد کنین تا برنج بخار بده سپس حرارت رو کم کنین و اجازه بدین تا برنج 1 ساعت دم بکشه. در نهایت انار پلوی شما آمادست و میتونین در ظرف دلخواه بریزین و برای تزیین از انار و خلال پسته استفاده کنین.

خشیل غذای محلی آذربایجان مناسب برای یلدا

خشیل

خشیل یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان است که با  بلغور گندم پخته میشه.  بسیار غذای مقوی و البته پر کالری است. خشیل آذری یک غذای ترکی است که زمان های قدیمی به عنوان غذای شب یلدا در آذربایجان خورده میشده. خشیل اردبیلی یا همان خشیل آذربایجان رو میتونید هم به عنوان صبحانه میل کنید و هم به عنوان دسر چرا که طعم شیرینی داره. به شما پیشنهاد میکنیم اگر در این شب یلدا میخواید تنوعی به سفره بدید حتماً این دستور رو امتحان کنین.

طرز تهیه خشیل برای یلدا

بلغور گندم 200 گرم

آرد سبوس دار گندم 100 گرم

آب 250 گرم

شیر 250 گرم

عسل، شکر،دارچین و یا شیره به میزان لازم

کره به میزان لازم

ابتدا باید قبل از پخت بلغور رو چند ساعت در آب خیس کنین. سپس بلغور رو در قابلمه بریزین و بزارین 1 ساعت بپزه تا زمانی که آبش کشیده بشه. سپس بلغور رو آبکش کنین و آرد رو با آب سرد و شیر مخلوط کنین و به بلغور اضافه کنین و هم بزنین تا غلیط بشه و بوی خامی آرد گرفته بشه. غلظت خشیل باید بیشتر از غلظت حلیم باشه. اگر میخواید خشیل رو به شکل سنتی سرو کنید اونو در ظرف های گودی بریزید وسط اونو به دلخواه شیره انگور (دوشاب)، شکر یا عسل بریزید اطرافش هم کره ذوب شده بریزید، کمی دارچین بپاشید با گردو ریز شده تزیین کنید و نوش جان کنید!

رولت هندوانه برای شب یلدا

رولت هندوانه برای یلدا

رولت هندوانه یکی از خوراکی های شیک و خوشمزه مناسب برای شب یلداست. با دستور زیر میتونین به راحتی این رولت رو درست کنین و در شب یلدا از مهمانانتون پذیرایی کنین.

روش درست کردن رولت هندوانه

رولت هندوانه

تخم مرغ: 4 عدد

شکر: 80 گرم

 آرد: 90 گرم

 شربت غلیظ: 1 قاشق سوپخوری

ابتدا باید زرده و سفیده تخم مرغ هارو از همدیگه جدا کنین و سپس زرده تخم مرغ رو با نصفی از شکر و وانیل بزنین تا حالت کرمی پیدا کنه. سفیده تخم مرغ ها هم هم بزنین و باقی مونده شکر رو به سفیده تخم مرغ اضافه کنین و خوب هم بزنین تا پف کنه. سپس زرده و سفیده تخم مرغ رو مخلوط کنین و کم کم آرد الک شده رو به اون اضافه کنین. اگه میخواید روی رولت طلایی بشه 1 ق س شربت غلیظ بهش اضافه کنین. بعد در سینی 40×30 ریخته و این نکته خیلی مهمه که سینی فر آخرین طبقه از بالا باشه و درجه فر 220 درجه فقط 8 تا 10 دقیقه . مایه را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده؛ به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت دیگر رنگ سبز اضافه کنید. کف سینی رو کاغذ روغنی بندازین و سپس مایه قرمز رو در یک طرف سینی و سبز رو در طرف دیگر بریزید و با قاشق داخل سینی پخش کنید. به یاد داشته باشید که روی حوله ( یا کاغذ روغنی ) که رولت رو روی اون بر میگردونید، حتما پودر قند بپاشید که رویه رولت کنده نشه. بعد از خامه کشی و چند ساعت استراحت در یخچال، رولت رو با چاقوی اره ای برش زده و بعد برای تخم هندوانه شکلات آبکرده رو داخل قیف ریخته و روی برش ها میریزیم.

مرغ شکم پر با انار غذای مخصوص شب یلدا

مرغ شکم پر با انار

مرغ کامل 1 عدد

پیاز متوسط خرد شده 2 عدد

بادمجان متوسط 3 عدد

انار ترش دان شده 3 لیوان

گردو خرد شده 1 لیوان

رب انار 1 قاشق

روغن به میزان لازم

نمک 1/2 قاشق چایخوری

زعفران سائیده شده به دلخواه

برای تهیه این غذا اول باید پوست مرغ رو بکنید و داخل شکمش رو تمیز کنین و خوب بشویید. سپس 1 پیاز رو درون قابلمه خرد کنین و مرغ رو روی پیاز بزارین و با 1 لیوان آب اجازه بدین مرغ با حرارت ملایم 4 ساعت بپزه. سپس 1 عدد پیاز رو در یک قابلمه جدا سرخ کنین و به اون دونه های انار و رب انار و گردو و نمک رو اضافه کنین و خوب تفت بدین. سپس بادمجون هارو حلقه کنین و سرخ کنین و کنار بزارین. سپس فر رو از قبل روشن کنین تا گرم بشه و سینی فر رو بیرون بیارین و مرغ رو داخل سینی قرار بدین و داخل شکمش رو از مایه انار پر کنین و دور مرغ هم بادمجون ها روبچینین و در فر قرار بدین تا کاملا طلایی بشه.

سالاد انار برای شب یلدا

سالاد انار

یکی از برجسته ترین جشن های ایرانی که انار در اون جلوه خاصی داره یلدا است که سعی داریم انار رو به شیوه های مختلف در سفره شب یلدا جای دهیم.

مواد لازم برای تهیه سالاد انار و سس آن

دانه انار 1 پیمانه

گردو خرد شده 1/2 پیمانه

کلم بنفش کوچک 1 عدد

پرتقال بزرگ 1 عدد

سرکه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

مواد سس

سس مایونز 1/2 پیمانه

پنیر خامه ای 2 قاشق غذاخوری

آب انار 2 قاشق غذاخوری

آب پرتقال 2 قاشق غذاخوری

جعفری ریز خرد شده 1 قاشق غذلخوری

پودر گلپر 1/2 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

ابتدا پرتقال رو پوست بگیرین و اونو فیله کنین. سپس کلم قرمز رو ریز خرد کنین و با سرکه و نمک فلفل طعم دار کنین. حالا انار دون شده و گردو خرد شده رو با کلم قرمز ترکیب کنین. سپس سالاد رو در ظرف مخصوص بریزین و فیله های پرتقال رو لابه لای سالاد و روی اون قرار بدین. برای تهیه سس این سالاد میتونین سس مایونز وپنیر خامه ای رو همراه ادویه های مخصوص سالاد انار با هم  به خوبی مخلوط کنید تا یکدست بشه. و در آخر جعفری و آب انار و پرتقال رو به اون اضافه کنین و خوب مخلوط کنین.

امیدواریم از خوردن این خوراکی های خوشمزه مخصوص شب یلدا لذت ببرین. شاد و پیروز باشین.

تزیین سفره یلدا 97

ست لباس بچه گانه برای شب یلدا

ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.

منبع مطلب : www.zibamoon.com

مدیر محترم سایت www.zibamoon.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

۱۵ پیشنهاد خوشمزه برای غذا و دسر شب‌ یلدا

۱۵ پیشنهاد خوشمزه برای غذا و دسر شب‌ یلدا

سرویس سبک زندگی فردا؛ محدثه انسی‌نژاد: طولانی‌ترین شب سال به رسم دیرینه با دورهمی خانواده‌های ایرانی به صبح می‌رسد. شبی که در کنار حافظ و شاهنامه خوانی، خوراکی‌ها و غذاهای خاصی هم تدارک دیده می‌شود. به همین بهانه، در این مطلب طرز تهیه انواع دسر و غذاهای مخصوص شب یلدا را جمع آوری کرده‌ام. غذاها و دسرهایی که می‌توانید برای مهمانان و اعضای خانواده‌تان در جشن یلدا تدارک ببینید تا این شب را هر چه بیشتر برایشان به یادماندنی کنید.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا

شام شب یلدا چی بپزم؟


اگر در شهر شما غذای خاصی برای این شب پخت نمی‌شود و می‌خواهید یک غذای برنجی درست کنید؛ انارپلو پیشنهاد ما به شماست. برای تهیه این غذا به انار دانه شده، خلال پسته، گشنیز تازه خرد شده، پودر تخم گشنیز، کشمش پلویی و زعفران احتیاج دارید. طرز تهیه این غذا هم بسیار ساده است. فقط کافی است برنج را طبق معمول آبکش کرده، بقیه مواد را با هم مخلوط کرده، سپس لایه به لایه مخلوط آماده شده‌تان را به برنج اضافه کنید. در هنگام سرو غذا می‌توانید مقداری کره و زعفران به آن اضافه کنید. اگر نمی‌خواهید غذای مخلوط درست کنید، می‌توانید خورشت انار را امتحان کنید. برای تهیه خورشت مسمای انار به مرغ، پیاز، اناردانه شده، رب گوجه و انار و زعفران احتیاج دارید. پیازها را خرد کرده و همراه با مرغ تفت دهید. سپس انارهای دانه شده را همراه با رب گوجه و زعفران به پیاز و مرغ اضافه کرده و می‌گذاریم تا ۴۵ دقیقه کاملا جا بیفتد. بعد از اینکه کاملا جا افتاد، رب انار را اضافه می‌کنیم. این خورشت باید کاملا غلیظ و کم آب باشد. اگر دوست ندارید، خورشت‌تان زیاد ترش شود، می‌توانید چند قاشق شکر به آن اضافه کنید.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


شیرازی‌ها معمولا در این شب کلم پلو درست می‌کنند. غذایی با کوفته قلقلی و کلم بزرگ سفید که بسیار خوشمزه است. اگر دوست یا آشنای شیرازی دارید، حتما فوت و فن تهیه این غذا را از او یاد بگیرید. خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی زنجان برای این شب است. برای تهیه این غذا که فقط سالی یک بار و در شب یلدا درست می‌شود، باید کمی حوصله به خرج داد. در ابتدا مقدار زیادی پیاز را سرخ کنید، بعد کمی فلفل، زردچوبه، دارچین به آن اضافه کرده و کنار بگذارید. بعد خرما را در تابه تفت دهید، دقت کنید که نباید خرما را سرخ کنید. سپس مقداری کشمش پلویی، خلال پسته و بادام را در تابه تفت دهید. حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل را در ظرف شیشه‌ای بچینید و روی ظرف دو عدد تخم‌مرغ بشکنید و کمی ادویه، نمک و زعفران روی تخم‌مرغ بپاشید و در ظرف را بگذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده است.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


برای شب یلدا می‌توانید خوراک انار و بادمجان را هم امتحان کنید. این خوراک با دانه انار، بادمجان سرخ شده، رب انار، آب جوش، نمک، لواشک، سرکه، پیاز داغ، روغن کنجد و گردوی خشک شده تهیه می‌شود. ابتدا بادمجان‌های سرخ شده بدون پوست را همراه با روغن کنجد، آب جوش و رب انار به مدت ۵ دقیقه پخته و نمک، سرکه و پیاز داغ را اضافه کرده، می‌گذاریم تا کاملا آب خوراک جمع شود و سس غلیظی باقی بماند. در آخر دانه‌های انار و گردو را روی خوراک ریخته، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌پزیم. در صورت دلخواه لواشک‌ را خرد کرده، برای تزیین به همراه خوراک سرو می‌کنیم. مرغ مسما هم یک خورشت عالی برای این شب است. در این خورشت مرغ، آلو، دانه انار، روغن کنجد و رب انار ریخته می‌شود. برای تهیه این خورشت ابتدا مرغ را با روغن کنجد کمی تفت می‌دهیم تا طلایی شود و بعد پیاز داغ، نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم. حالا رب انار را با آب‌جوش رقیق کرده به مرغ اضافه می‌کنیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا پخته شود. در مرحله آخر آلوها و دانه انار را اضافه می‌کنیم و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه می‌گذاریم تا آب و رب کم شود؛ طوری که سس غلیظی باقی بماند و دانه‌های انار و آلو تغییر شکل ندهند. نوش جان.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا

ژله هندوانه را چه شکلی درست کنم؟


ژله یکی از دسرهای راحت شب یلداست که در عین حال می‌توانید آن را به اشکال مختلف تزئین کنید. ژله هندوانه‌ای شب یلدا را می‌توانید در قالب‌های ناودانی یا در قالب‌های مستطیلی درست کنید. البته برای اینکه در قالب‌های مستطیلی شکل هندوانه به خود بگیرد، باید آن را به صورت کج در یک گوشه قرار دهید. اول یک بسته ژله قرمز رنگ را با یک و نیم لیوان آب جوش حل کنید و روی بخار کتری بگذارید، وقتی ذرات‌ش کاملا حل شد و خنک شد، دو قاشق شیر به آن اضافه کنید تا مات شود و در قالبی که با پنبه و روغن مایع چرب کردید، بریزید و در یخچال قرار دهید. در فاصله بیست دقیقه تا نیم ساعت که ژله شما نیم بند می‌شود، نصف بسته ژله آلوورا را با نصف لیوان آب جوش حل کنید و سه قاشق بستنی وانیلی به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک‌دست سفید شود. آن را در محیط آشپزخانه بگذارید تا خنک شود. سپس ژله قرمز که نیم بند شده را در حدی که فقط روی آن بسته شود، آلوورای خنک بریزید و داخل یخچال بگذارید. باز هم در فاصله‌ای که آلوورا نیم بند می‌شود، یک بسته ژله سبز رنگ را با یک و نیم لیوان آب جوش حل کنید و وقتی خنک شد، دو قاشق شیر به آن اضافه کنید تا مات شود. سپس آن را روی ژله آلوورا بریزید و در یخچال بگذارید تا خوب بسته شود. وقت خالی کردن ژله، لبه‌هایش را با کارد جدا کنید و چند ثانیه در آب گرم بگذارید، بعد در ظرف خیس برگردانید و با چاقوی خیس برش بزنید. بعضی قسمت‌های ژله را با نوک کارد برش بدهید و شکلات چیپسی داخلش بگذارید تا شبیه تخمه هندوانه شود. برای ژله قرمز می‌توان از ژله انار، گیلاس، آلبالو، تمشک و توت فرنگی استفاده کرد. برای سبز هم از کیوی یا طالبی.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا

البته شما به جای ژله سبز و سفید، می‌توانید فقط از ژله قرمز استفاده کنید. به این صورت که هندوانه را برش داده و محتویان آن را بیرون بریزید. در پوست هندوانه ژله قرمز بریزید و داخل یخچال بگذارید. دقت کنید که ژله شما خوب خودش را بگیرد. برای این کار می‌توانید آب ژله را کمتر بریزید. سپس به شکل تکه‌های هندوانه آن را برش دهید.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا

باسلوق شب یلدا را با این روش تهیه کنید


باسلوق یا راحت الحلقوم یکی از خوراکی‌های خوشمزه و دلچسب شب یلداست. برای تهیه باسلوق شب یلدا به دو لیوان نشاسته گل، سه لیوان شکر، نصف قاشق چای خوری وانیل، یک پیمانه گلاب، ۲ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین، ۲۵۰ گرم گلوکز، ۳ پیمانه آب، یک سوم لیوان روغن مایع، یک قاشق چایخوری جوهرلیمو، پودر نارگیل و مغز گردو نیاز دارید. ابتدا نشاسته را در یک لیوان آب سرد مخلوط می‌کنیم و از صافی رد می‌کنیم و می‌گذاریم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. شکر را در دو لیوان آب روی حرارت خوب به هم می‌زنیم تا در آب حل شود. سپس حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و هنگامی که آب به جوش آمد، شعله را کم می‌کنیم. حالا جوهر لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط می‌کنیم و در مخلوط آب و شکر می‌ریزیم. بعد از ۵ دقیقه نشاسته و آبی را که کنار گذاشته بودیم، در مخلوط قابلمه می‌ریزیم و مرتب با قاشق چوبی و با حرارت زیاد هم می‌زنیم.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


پودر ژلاتین را با هشت قاشق غذاخوری آب سرد روی حرارت هم می‌زنیم تا ژلاتین در آب حل شود. سپس این مخلوط را به شربتی که درست کرده بودیم، اضافه می‌کنیم. همچنان هم زدن را ادامه می‌دهیم. بعد از چهل دقیقه گلوکز را اضافه می‌کنیم. در طول یک ساعت هم زدن، در دو مرحله گلاب به مخلوط اضافه می‌کنیم و هم زدن را ادامه می‌دهیم. در آخرین مرحله گلاب، وانیل و کره هم به آن اضافه می‌کنیم و پس از پانزده دقیقه مخلوط باسلوق آماده است. سفتی مخلوط باید مثل حلوا باشد. مخلوط آماده شده را روی یک کاغذ روغنی یا فویل آلومینیوم پهن کنید. برای جلوگیری از چسبیدن باسلوق به کاغذ روغنی، می‌توانید از پودر نارگیل استفاده کنید. اگه می‌خواهید باسلوق‌ها مغزدار باشد، مغز گردو را قبل از ریختن باسلوق روی کاغذ روی آن بچینید. برای درست کردن باسلوق لوله‌ای باید باسلوق را همراه با کاغذ روغنی لوله کنید. دقت کنید، اگر می‌خواهید باسلوق باکیفیتی داشته باشید، حتما از پودر گلوکز و ژلاتین استفاده کنید و با حرارت کم به صورت مداوم باسلوق را هم بزنید.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


انواع نوشیدنی سرد و گرم برای شب یلدا


اگر می‌خواهید برای شب یلدا نوشیدنی سرد سرو کنید، آب هندوانه یک گزینه خوب است. اسموتی هندوانه هم یکی دیگر از نوشیدنی‌های سرد و خوشمزه است. هندوانه، کیوی، موز، آب سیب و یخ را در دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و با سرعت بالا به مدت ۳۰ ثانیه مخلوط کنید تا کاملا نرم و یک‌دست شوند. اسموتی را در لیوان‌های دلخواه ریخته و بلافاصله سرو کنید. می‌توانید شربت عرق نعنا و یا بید و کاسنی درست کرده و در لیوان‌های بلند بریزید، چند عدد از میوه‌های خشک مثل آلو و یا انجیر و برگه زردآلو درون لیوان‌های شربت انداخته و با برشی کوچک بر روی یک تکه لیمو و یا میوه‌های دیگر به شکل‌های مختلف، آن را در لبه لیوان قرار دهید و با نی از مهمانان خود پذیرایی کنید.

 ۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا

چای انار یک نوشیدنی گرم برای این شب است. برای تهیه این نوشیدنی به دو سوم لیوان انار، ۲ پیمانه آب و نبات نیاز دارید. آب جوش را به همراه انار دانه شده و مقدار دلخواه نبات داخل قوری بریزید و به مدت نیم ساعت تا یک ساعت اجازه دهید تا دم بکشد. بعد از این مدت مواد را داخل صافی ریخته و با فشار دست شیره انار را خارج کنید. در صورت تمایل مقداری گلپر هم همراه چای دم کنید تا چای شما خوشمزه و خوش عطر شود. بهتر است انار استفاده شده آبدار و شیرین باشد. دمنوش انار و گلپر را به کسانی که به دم نوش علاقه‌مند هستند، توصیه می‌کنیم. برای تهیه این دمنوش به ۳ عدد انار متوسط دانه شده، آب جوش یا آب انار، گلپر، چوب دارچین و نبات نیاز دارید. انار دانه شده را درون قوری ریخته و یک لیوان آب جوش روی آن بریزید. گلپر، نبات و چوب دارچین را اضافه کنید و روی حرارت غیر مستقیم (کتری یا وارمر) قرار دهید. بگذارید قوری برای حداقل یک ساعت روی شعله غیر مستقیم باشد تا کاملا رنگ بگیرد. بهتر است برای دمنوش از قوری چینی استفاده کنید. اگر از آب انار به جای آب جوش استفاده کنید، دمنوش شما خوش رنگ‌تر می‌شود.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا 

میوه‌ شب یلدا را چه کنیم؟


میوه‌ها جزء جدایی ناپذیر شب‌ یلدا هستند. می‌توانید میوه‌ها را مثل همیشه در ظروف زیبا بچینید و یا با آنها دسرهای مختلف درست کنید. البته اصلا به شما پیشنهاد نمی‌کنیم که با میوه‌های شب یلدا قو، سبد گل و یا چیزهایی مثل این بسازید! با تارت میوه یا تارت انار می‌توانید برای مهمانان‌تان سنگ تمام بگذارید. برای تهیه خمیر تارت به ۱۳۰ گرم کره، ۲۶۰ گرم آرد، شیر ۴ قاشق سوپ خوری، نمک خیلی کم، وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری، زرده تخم مرغ یک عدد و پودر قند ۱/۲ پیمانه احتیاج دارید.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


کره را با چنگال به خورد آرد می‌دهیم تا آرد به حالت پرک شود، نمک را افزوده سپس زرده تخم مرغ و وانیل و پودر قند را اضافه می‌کنیم و با نوک انگشت خمیر را ورز می‌دهیم، شیر را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا خمیر جمع شود. سپس داخل نایلون پیچیده و بیست دقیقه در یخچال استراحت می‌دهیم. بعد از آن لای کاغذ روغنی یا مابین دو تا پلاستیک با وردنه به ضخامت سه میلی متر باز می‌کنیم و در قالب مورد نظر پهن می‌کنیم. قسمت کف خمیر را چند سوراخ با چنگال ایجاد می‌کنیم. خمیر تارت را با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزید. دقت کنید، وقتی کناره‌های تارت کمی رنگ گرفت، یعنی به اندازه کافی پخته است. برای اینکه کف خمیر تارتتان پف نکند، می‌توانید مقداری حبوبات روی سطح آن بریزید که حین پخت پف نکند، بعد از پخت خمیر تارت که سردتر شد، حبوبات‌ را از داخلش خارج کنید و اجازه بدهید تا کاملا داخل قالب سرد شود. برای داخل تارت هم ۱۵۰ گرم پنیر خامه‌ای و ۱۵۰ گرم خامه قنادی را با همزن کمی هم می‌زنیم تا سبک شود. بعد ۱/۳بسته ژله آلوئورا را با نصف پیمانه آب بن‌ماری کرده، وقتی کمی سرد شد با مواد پنیری خوب مخلوط کرده و داخل تارت که از قبل پخته شده و سرد شده می‌ریزیم. تارت را به مدت سه ساعت داخل یخچال می‌گذاریم، بعد هم با برش‌های میوه که کمی با بریلوی بی‌رنگ مخلوطشان کردیم، تزئین می‌کنیم. بریلو رو می‌توانید از لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. مقدار خمیر تارت برای یک قالب گرد با قطر ۲۵ سانت جواب می‌دهد.

۱۵ نوع غذا و دسر مخصوص شب یلدا


اگر می‌خواهید یک شکلات ساده برای بچه‌ها درست کنید. می‌توانید شکلات تخته‌ای را به روش بن‌ماری یا در ماکروویو آب کنید. دانه‌های انار را داخل جایخی ریخته و روی آن را با شکلات آب شده بپوشانید. قالب یخ را در فریزر بگذارید. به همین سادگی، شکلات انار شما آماده است. این شکلات را می‌توانید با شکلات سفید هم درست کنید.

 ۱۵ پیشنهاد خوشمزه برای غذا و دسر شب‌ یلدا

کاپ کیک هندوانه یک پیشنهاد ویژه برای بلندترین شب سال

کاپ کیک هندوانه یک دسر خوشمزه برای سرو در مهمانی شب یلداست. این کاپ کیک به دلیل ظاهر رنگارنگش برای همه سنین وسوسه کننده است. برای تهیه این کاپ کیک به ۳۰۰ گرم آرد، ۱۵۰ گرم شکر، ۴ عدد تخم مرغ، ۱ پیمانه روغن مایع، ۲ قاشق چایخوری پکینگ پودر، ۱/۸ قاشق چایخوری وانیل و نمک، یک بسته پودر ژله ۱۰۰ گرمی، آب میوه ۲/۳ پیمانه، رنگ خوراکی به مقدار لازم، شکلات چیپسی و خامه نیاز دارید.

 ۱۵ پیشنهاد خوشمزه برای غذا و دسر شب‌ یلدا

برای تهیه‌ کاپ کیک هندوانه‌ای در ابتدا آرد، نمک، بیکینگ پودر و پودر ژله را داخل ظرف ریخته و کاملا با هم مخلوط کنید. سپس شکر و تخم‌مرغ‌ها را همراه با وانیل داخل ظرف جداگانه‌ای ریخته و حدود ۵ دقیقه با همزن به هم بزنید. روغن‌ مایع را کم‌کم به مخلوط تخم‌مرغ و شکر و وانیل اضافه کنید. بعد از آن آب‌ میوه را به آن اضافه کنید. چون این کاپ کیک مخصوص شب یلداست، بهتر است از آب هندوانه استفاده کنیم اما اگر به هندوانه دسترسی ندارید، می‌توانید از شیر استفاده کنید. مخلوط آرد، نمک، بکینگ‌پودر و پودر ژله را کم‌کم به مایه‌ فوق اضافه کرده و با دور کند همزن آن را هم می‌زنیم. تا با هم مخلوط شوند و در صورت کم‌رنگ بودن مخلوط از مقدار کمی رنگ خوراکی استفاده کنید.  شکلات چیپسی را به مخلوط فوق اضافه کنید. در این مرحله از تهیه‌ دسر شب یلدا مایه‌ کیک را داخل قالب می‌ریزیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه یعنی تا زمانی که کاملا مغز پخت شود، داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار می‌دهیم. پس از سرد شدن کاپ کیک‌ها آن‌ها را به کمک ماسوره با خامه‌ی سبز تزیین می‌کنیم و مقداری از شکلات چیپسی را هم روی آن می‌پاشیم. می‌توانید برای تزیین روی کاپ کیک‌ها از شکلات به شکل هندوانه نیز استفاده کنید.

منبع مطلب : www.fardanews.com

مدیر محترم سایت www.fardanews.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

لیست خوراکی های ویژه شب یلدا [سفره شب چله خاص داشته باشید]

???? جشن شب یلدا یکی از قدیمی ترین جشن های ایرانی است که در بلندترین شب سال، زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) برگزار می شود. در این شب به دیدار بزرگترهای خانواده می روند، گرد هم جمع شده و ضمن صرف شام و خوردن میوه و تنقلات، تا دیر وقت به گفتگوهای صمیمانه می پردازند.

از آیین های شب یلدا شاهنامه خوانی، گرفتن فال حافظ و گوش سپردن به قصه های بزرگان خانواده است. پهن کردن سفره شب چله با تزیینات مخصوص یکی دیگر از برنامه های جالب شب یلدا است.

خوراکی های شب یلدا

پیشنهاد ما برای خوراکی های شب یلدا

گرچه با توجه به رسم و رسوم هر شهر، چیدمان سفره شب یلدا متفاوت است، اما از خوراکی های رایج این شب هندوانه ، انار و پشمک است. نمی‌توان غذای خاصی را نام برد و گفت این حتما متعلق به شب یلداست، چون در هر جای کشور ما ممکن است با دیگری متفاوت باشند، اما چند مورد هستند که از هم شاخص‌تر هستند که در زیر به شما می‌گوییم:

خوراکی های شب یلدا

خوراکی های شب یلدا : میوه ها

هندوانه یکی از میوه های شب یلدا است. رنگ سرخش یادآور حرارت و گرمای تابستان و همچنین نماد خورشید می باشد. به باور ایرانی ها خوردن آن در شب چله باعث می شود که در سراسر زمستان، سرما و بیماری بر شما غلبه نکند.

زیباترین مدلهای تزیین هندوانه

انار این میوه بهشتی و پرخاصیت نیز یکی دیگر از میوه های  شب یلدا است که گذشتگان دانه های زیاد آن ا مایه برکت و باروری و رنگ قرمز انار را نماد خورشید و شادی می دانستند. معتقد بودند انار نمادی از شادی و زایش است که با خوردن آن در شب یلدا انرژی و جانی تازه می گیریم.

زیباترین و جدیدترین مدلهای تزیین انار شب یلدا

انار سرشار از ویتامین ث بوده و حاوی آنتی اکسیدان‌هایی همچون پروآنتوسیانیدین و فلاونوئید است. یک ماده به نام اورولیتین آ، در این میوه وجود دارد که توسط میکروب‌های موجود در معده تغییر شکل داده تا به محافظت از سلول‌های عضلات در برابر عوامل پیری کمک کند. این ماده باعث به تاخیر انداختن پیری می‌شود. پس اگر می‌خواهید جوان بمانید، انار بخورید. سلولز فراوان موجود در دانه این ماده هم به پاکسازی روده کمک می‌کند؛ و جالب است بدانید یکی از چیز‌هایی که شرکت اوریفلیم در شامپوی لایه بردار خود استفاده می‌کرد، دانه خرد شده انار بود که به صورت اجزای ریزی درآمده و سلول‌های مرده پوست را جدا می‌کردند.

ماسک کدو حلوایی

کدو در گذشته پای ثابت شب یلدا بود، چون این میوه هم زمستانی و گرم است و استفاده از خوراکی‌های درست شده با این ماده در گذشته مرسوم بوده است. آش کدو و انواع خورش کدو خوراکی‌های شب یلدا بودند که در نقاط مختلف کشورمان با دستورالعمل‌های گوناگونی درست می‌شدند. در جنوب کدو را به همراه پیاز داغ سرخ می‌کنند و مقداری دانه انار آب گرفته روی آن می‌ریزند و این خوراکی ترش و شیرین را به عنوان یک وعده غذایی صرف می‌کنند. این ماده سرشار از آنتی اکسیدان و زرد رنگ به نظرم باید سر سفره‌های شب یلدای ما باشد، چون هم خواص فراوانی دارد و هم با آن می‌توان غذا‌هایی بسیاری درست کرد.

سیب قرمز، لبو و سایر میوه های فصل هم در سفره شب یلدا گذاشته می شود.

خوراکی های شب یلدا : تنقلات

آجیل (انواع تخمه، مغز بادام، گردو، فندق، پسته و … )، میوه های خشک (انجیر ، برگه هلو، مویز، کشمش و …) ، نقل، سنجد، گندمک یا گندم برشته، شاهدانه ، نخود برشته و برنجک از تنقلات رایج شب چله هستند.

سفره آرایی شب یلدا , تزیینات شب یلدا

یک خوراکی جدید و جالب برای شب یلدا چیپس کدو حلوایی است.

چیپس کدو حلوایی

سالادهای مناسب شب یلدا

غذاهای پیشنهادی شب یلدا

خوراکی های شب یلدا : دسر و شیرینی ها

پشمک و باسلوق از شیرینی های رایج سفره شب یلدا هستند که اکثر افراد بخصوص بچه ها به آنها علاقه خاصی دارند.

امروزه تنوع دسر ها و شیرینی ها به زیبایی سفره یلدا افزوده است.

منبع مطلب : www.tasvirezendegi.com

مدیر محترم سایت www.tasvirezendegi.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب