طرز تهیه شله زرد نذری برای 50 نفر



طرز تهیه شله زرد نذری برای 50 نفر را از سایت پست روزانه دریافت کنید.

شله زرد نذری ماه محرم برای 50 نفر | طریقه تهیه شله زرد نذری محرم

شله زرد نذری ماه محرم برای 50 نفر | طریقه تهیه شله زرد نذری محرم

شله زرد نذری یک دسر شیرین و خوشمزه است که در ایام مذهبی برای نذر و برآوردن حاجت پخته می شود. تهیه شله زرد نذری ماه محرم فرق عمده ای با شله زرد معمولی دارد و آن اندازه و حجم بالای شله زرد پخته شده است. در واقع برای پخت شله زرد نذری باید میزان و پیمانه ها همه برای تعداد بالا در نظر گرفته شود. خانم های کدبانو از روش های مختلفی شله زرد نذری را می پزند که هر کدام فوت و فن خاصی دارد. شیرینی های نذری ماه محرمهمه خوشمزه و خوش طعم هستند. علاوه بر اینکه شله زرد یک دسر خوشمزه و مورد پسند عموم است، درست کردن آن به صورت دستجمعی نیز شور و صفای خودش را دارد.

مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری ماه محرم

طرز پخت شله زرد نذری ماه محرم

برای پخت شله زرد همیشه از برنج های ایرانی دانه ریز استفاده کنید تا نتیجه بهتری داشته باشید. برنج آشی و برنج های خیلی ریز برای شله زرد نذری مناسب تر و البته مقرون به صرفه تر هستند. برنج های ریز قیمت کمتری از برنج های دانه درشت دارند. اگر برنج دانه ریز در اختیار نداشتید می توانید از هر نوع برنج دیگری هم استفاده کنید ولی در میزان آب دقت کنید برنج های دانه درشت نیاز به آب بیشتری برای پخت دارند.

آماده سازی قبل از پخت شله زرد

برنج را از ۲۴ ساعت قبل بشویید و با مقدار کافی آب سرد برنج را خیس کنید.

بعد از گذشت ۲۴ ساعت برنج خیس خورده را کمی با دست هم بزنید تا بیشتر خرد شود.

به تعداد مورد نیاز ظروف یکبار مصرف و اگر برای خوردن در مجلسی قرار است سرو شود، قاشق یکبار مصرف هم تهیه کنید. این دستور برای پخت ۵۰ شله زرد یک نفره حدود ۲۵۰ گرمی تدارک دیده شده. اگر از ظروف بزرگ تری می خواهید استفاده کنید، تعداد آن کمتر می شود.

حتما یک ملاقه بزرگ با دسته به اندازه کافی بلند تهیه کنید تا ته قابلمه را هم بزند.

سعی کنید از قابلمه تفلن استفاده نکنید. چون احتمالا با ملاقه فلزی می خواهید کف قبلمه را هم بزنید. دیگ های مسی و نیکلی مناسب ترند.

اندازه قابلمه را متناسب با اندازه اجاق گاز درنظر بگیرید.

به دوستان، هماسایه ها و نزدیکان خود اطلاع دهید که قصد دارید شله زرد بپزید تا هم آن ها در ثواب آن شریک شوند هم در درست کردن آن به شما کمک کنند.

شروع پخت شله زرد نذری

در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و آن را بر روی شعله قرار دهید. آب باید به مقدار ۷ برابر برنج در نظر گرفته شود.

وقتی آب به جوش آمد می توانید برنج خیس خورده را در آب جوش بریزید. البته قبل از آن آب اضافی برنج را خالی کنید.

تا زمانی که آب و برنج به جوش بیایند شعله را زیاد کیند. پس از به جوش آمدن باید حرارت زیر قابلمه را کمتر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.

در حدود ۲ ساعت زمان برای مغز پخت شدن برنج در نظر بگیرید. در این مدت نیازی به هم زدن برنج به طور مرتب نیست. مراقب باشید برنج ته نگیرد.

در این مدت شکر را آماده کنید. همه شکر را در قابلمه ای ریخته و رویش را آب بریزید تا شکر کاملا حل شود. نیازی به حرارت دادن نیست و شکر به طور کامل در آب حل خواهد شد. با استفاده از یک صافی ریز، آب شکری را صاف کنید تا ناخالصی های شکر گرفته شود.

وقتی برنج کاملا مغز پخت شد محلول شکر را کم کم به برنج اضافه کنید و شله زرد نذری را هم بزنید تا شکر و برنج مخلوط شوند.

نگران رقیق بودن شله زرد نباشید با چند جوش شله زرد نذری ماه محرم به غلظت کافی خواهد رسید.

چنانچه بعد از افزودن شکر، برنج کمی سفت شد می توانید یکی دو لیوان آب به برنج اضافه کنید با جوش آمدن، برنج به غلظت دلخواه خواهد رسید.

خلال بادام را می توا همراه با شکر در برنج ریخت تا نرم شود.

وقتی شله زرد نذری ماه محرم به غلظت کافی رسید می توانید زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید.

زعفران را باید قبلا با استفاده از مقداری آب جوش (البته برخی نیز زعفران را در آب سرد رنگ می دهند و معتقدند رنگ بهتری می دهد) خوشرنگ کنید و سپس این زعفران را به برنج در حال جوش اضافه کنید.

از زمان افزودن شکر و بقیه مواد باید مرتب شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.

در شله زرد نذری ماه محرم و سایر مراسم مذهبی، چون مقدار پخت زیاد است به طور معمول چندین نفر برای کمک و شرکت در ثواب حضور دارند که هر کدام به نوبت شله زرد نذری را هم می زنند. همین موضوع به شما کمک می کند کمتر خسته شوید. همزند پیوسته شله زرد توسط یک نفر کار خسته کننده ای است.

وقتی شله زرد به غلظت مورد نظر رسید درب ظرف را بسته و زیر شعله را بسیار کم کنید تا شله زرد حسابی جا افتاده و لعابدار شود. ۱۵ دقیقه در حرارت بسیار کم برای جا افتادن شله زرد کافی است.

اکنون زیر شعله را خاموش کرده و از یک ترفند ویژه برای خوش آب و رنگ شدن و دم کشیدن شله زرد نذری استفاده کنید. کافی است شله زرد نذری را با یک دم کنی بپوشانید و به مدت نیم ساعت بدون شعله استراحت دهید.

تزیین شله زرد نذری ماه محرم

حالا شله زرد آماده کشیدن در ظرف و تزئین است. با دارچین، پودر هل، خلال پسته و بادام روی شله زرد را تزئین کنید. برای ایام مذهبی با توجه به مناسبت می توان از اسما مبارک معصومین استفاده کرد. شله زرد نذری ماه محرم اغلب با نام مبارک امام حسین تزئین می شود.

نکته۱: مقدار شیرینی شله زرد کمی سلیقه ای است ولی به طور معمول شکر ۲ برابر مقدار برنج در نظر گرفته می شود.

نکته ۲: شکر را وقتی برنج کاملا مغزپخت شد اضافه کنید. در غیر این صورت برنج خوب نمی پزد.

تزیین شله زرد با دارچین و شابلون

اگر از شابلون نوشته دار برای تزیین دارچین استفاده می کنید، بهتر اسب بگذارید اول کمی شله زرد ها در کاسه و ظروف سرد شوند که رویه آن ها خشک تر شود که شابلون به سطح روش آن نچسبد. سپس دارچین را در یک نمک پاش با سوراخ های درشت بریزید و با نگه داشته شابلون بر روی شله زرد، بوسیله نمک پاش، دارچین را روی آن بپاشید. تزیین با دارچین، در بین غذا های نذری، بیشتر در شله زرد و حلیم نذری مرسوم است و در هردو از تکنیک مشابهی استفاده ی شود.

منبع مطلب : cakesaz.com

مدیر محترم سایت cakesaz.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

طرز تهیه شله زرد نذری برای 20، 50 و 200 نفر با میزان دقیق مواد اولیه و نکات آن

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۲۰، ۵۰ و ۲۰۰ نفر

طرز تهیه شله زرد نذری برای 50 نفر
شله زرد یک دسر خوشمزه و شیرین است که معمولا آن را در ایام مذهبی مثل روزهای محرم برای نذری یا برای سفره های افطاری تهیه می کنند. طرز تهیه شله زرد نذری یک تفاوت عمده با تهیه شله زرد خانگی دارد و آن هم حجم و مقدار مواد تهیه آن است. برای پخت شله زرد نذری باید میزان و پیمانه های مواد لازم را به مقدار زیاد در نظر بگیرید که آن را تبدیل به یک چالش می کند. به هر حال این دسر در ماه محرم بسیار پرطرفدار است و همین مساله باعث می شود تا افراد زیادی بخواهند که آن را تهیه کنند. خب نگران نباشید. در این مطلب از وبسایت آموزش آشپزی پارسی دی قصد داریم تا طرز تهیه ساده شله زرد نذری خوشمزه را برای ۵۰ نفر توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای ۵۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای ۲۰۰ نفر

طرز تهیه شله زرد نذری به صورت مرحله به مرحله

توجه کنید که مواد توضیح داده شده در این قسمت برای تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر است. اگر می خواهید آن را برای تعداد افراد کمتر یا بیشتری تهیه کنید، باید نسبت مواد را کاهش یا افزایش دهید.

برای تهیه شله زرد بهتر است تا همیشه از برنج های دانه ریز ایرانی استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. برنج های مخصوص آش و خرد شده برای تهیه شله زرد مناسب تر هستند و کیفیت آن را بهبود می بخشند. اگر این نوع برنج را در اختیار نداشتید، می توانید از هر نوع برنج دیگری استفاده کنید. اما باید به خاطر داشته باشید که برنج دانه درشت به آب بیشتری نیاز دارد.

مراحل تهیه شله زرد

برنج را ۲۴ ساعت قبل از تهیه شله زرد شسته و اجازه دهید تا با آب سرد خیس بخورد. پس از گذشت ۲۴ ساعت بهتر است تا کمی برنج را با دست تان هم بزنید تا دانه ها خردتر شوند.

در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و آن را بر روی شعله قرار دهید. بهتر است برای این منظور از قابلمه تفلن استفاده نکنید چون به احتمال زیاد شله زرد را با ملاقه فلزی هم می زنید که باعث خراب شدن قابلمه می شود. توصیه می شود از دیگ های مسی یا از جنس نیکل استفاده کنید.

وقتی قابلمه به جوش آمد، آب اضافی برنج را خالی کرده و برنج را در داخل آب جوش بریزید. میزان آب ریخته شده باید ۷ برابر برنج باشد. تا زمانی که آب و برنج جوش بیایند، شلعه گاز را زیاد کنید.

پس از به جوش آمدن باید حرارت قابلمه را کم کنید تا برنج مغزپخت شود. حدود ۲ ساعت زمان برای مغزپخت شدن شله زرد در نظر بگیرید. در این مدت نیازی نیست تا شله زرد را به طور مرتب هم بزنید، تنها کافی است تا مراقب باشید که ته نگیرد.

اکنون زمان آماده کردن شکر فرا رسیده است. همه شکر را در یک قابلمه ریخته و بر روی آن آب بریزید تا به طور کامل حل شود. برای این کار نیازی به حرارت دادن شکر نیست. شکر بدون حرارت دادن قابلمه در آب حل خواهد شد. اکنون آب شکر را از یک صافی ریز رد کرده تا ناخالصی های آن جدا شود. سپس شکر را به برنج اضافه کنید. این کار را به تدریج انجام دهید و قبل از آن مطمئن شوید که برنج به طور کامل مغزپخت شده است.

نگران رقیق بودن شل زرد نباشید. با کمی جوشیدن بیشتر شله زرد به غلظت مورد نظر می رسد. اگر بعد از اضافه کردن شکر، برنج کمی سفت شد، می توانید یک تا دو لیوان آب به آن اضافه کنید. با جوش آمدن، غلظت مورد نظر را پیدا خواهد کرد.

اکنون ۷۵۰ گرم خلال بادام را در شله زرد بریزید تا کمی نرم شود. وقتی غلظت مورد نظر ایجاد شد، زعفران را دم کرده و همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید. توجه کنید که از زمانی که شکر را اضافه می کنید، باید شله زرد را به طور منظم هم بزنید تا ته نگیرد.

وقتی شله زرد به غلظت مورد نظر رسید، درب ظرف را بسته و شعله را کم کنید. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شله زرد کاملا جا افتاده و رقیق شود. اکنون زیر شعله را خاموش کرده و از یک ترفند برای خوش آب و رنگ شدن و دم کشیدن شله زرد استفاده کنید. باید شله زرد نذری را با یک دم کنی بپوشانید و به مدت نیم ساعت بدون شعله گاز قرار دهید. این کار باعث بهبود طعم شله زرد می شود.

اکنون زمان تزئین شله زرد فرا رسیده است. می توانید شله زرد را با دارچین، پودر هل، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید. حتی می توانید به مناسبت ایام مذهبی یا شهادت ائمه، نام مبارک معصومین را بر روی آنها با استفاده از شابلون بنویسید.

تزئین شله زرد با شابلون

اگر می خواهید از شابلون نوشته دار برای تزئین شله زرد استفاده کنید، بهتر است تا ابتدا کمی شله زردها را در کاسه ریخته و اجازه دهید تا سرد شوند. سرد شدن شله زردها باعث می شود تا شابلون ها به شله زرد نچسبند. اکنون دارچین را در یک نمک پاش با سوراخ های درشت بریزید. با نگه داشن شابلون بر روی شله زرد و با استفاده از نمک پاش دارچین را بر روی شله زرد بریزید. همچنن می توانید بر روی آن خلال بادام باقی مانده و خال پسته بریزید.

شله زرد یک دسر خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای ایام عذاداری یا سفرهای نذری تهیه می شود. در این دستور پخت سعی کردیم تا روش پخت شله زرد نذری خوشمزه را برای شما توضیح دهیم. امیدوارم که مورد پسندتان واقع شده و بتوانید به مناسبت های مختلف این شله زرد را تهیه کنید.

منبع مطلب : parsiday.com

مدیر محترم سایت parsiday.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

طرز تهیه شله زرد نذری برای 50 نفر - بلاگ کرفس

طرز تهیه شله زرد نذری برای 50 نفر - بلاگ کرفس

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر درست مثل همان روش پختی است که برای خانه انجام می‌دهید. ما در مطلب دیگری به طور کامل به طرز پخت شله زرد برای ۴ نفر پرداختیم. اما این بار قصد داریم مقدار و اندازه مواد را دقیق و بیشتر بگوییم تا بتوانید برای ایام محرم و صفر این دسر را به عنوان یک نذری تهیه کنید. در ادامه فوت و فن شله زرد را هم برایتان خواهیم گفت. پس با ما همراه باشید.

طرز تهیه شله زردسریع نذری برای محرم

حالا که مواد اولیه را تهیه کردید، لازم است برای درست کردن این دسر خوشمزه و پرطرفدار به صورت زیر عمل کنید.

مرحله اول: خیس کردن خلال بادام و برنج

شما باید برنج ریزدانه معطر را از چند ساعت قبل بشویید و سپس خیس کنید. نیازی به آب جوش برای خیس کردن برنج نیست. بلکه با همان آب سرد آن را خیس کنید کافیست. همزمان خلال بادام (۷۵۰ گرم) را نیز در ظرف جداگانه‌ای خیس کنید تا زمان پخت کمتری داشته باشد.

بعد از گذشت ۲۴ ساعت، حالا آن‌ها را با دست هم بزنید تا بیشتر خرد شوند. حالا به سراغ ادامه طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر می‌رویم.

مرحله دوم: شروع پخت شله زرد

حالا در این مرحله یک قابله بزرگ (روی یا مسی) به همراه یک ملاقه بزرگ دسته بلند انتخاب کنید. به سراغ ظروف تفلون و نچسب نروید. زیرا شله زرد از آن دست غذاهایی است که به هم زدن نیاز دارد. پس کف قابله در اثر هم زدن زیاد خراب می‌شود.

اندازه اجاق و قابلمه باید یکسان باشد تا در زمان همزدن و پختن، باعث سقوط قابلمه نشود. اجاق‌های بزرگ حرارت بیشتری دارند و برای یک قابلمه کوچک مناسب نیست. زیرا باعث سوختن غذا می‌شود.

قابلمه را آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید. حالا بعد از جوش آمدن آب، برنج خیس شده را از صافی رد کرده و داخل آب بریزید. وقتی دوباره آب همراه با برنج به جوش آمد، زیر شعله را کم کنید تا برنج مغز پخت شود. برنج به ۲ ساعت زمان نیاز دارد تا پخته شود. در ساعت دوم خلال بادام را اضافه کنید.

مرحله سوم: آماده کردن شکر

در این مرحله از طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر باید شکر را خیس کنید. ابتدا داخل شکر آب بریزید تا سطح آن را کامل بپوشاند. اگر در همان مرحله اول شکر را به برنج اضافه کنید، باعث نپز شدن برنج می‌شود. بنابراین ۲ ساعت صبر کنید تا برنج کامل بپزد و سپس شکر خیس خورده را به ظرف اضافه کنید.

یک فوت و فن شله زرد اینست که مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که شکر را اضافه می‌کنید، شله زرد کمی آبکی‌تر می‌شود. جای نگرانی نیست.

مرحله چهارم: اضافه کردن مواد معطر

بعد از اینکه شله زرد کمی سفت شد، آماده اضافه کردن مواد معطر است. زعفران را پودر کرده و در یک قوری (شبیه به روش چای دم کردن) روی حرارت کتری یا سماور دم کنید. سپس همراه با گلاب آن را در داخل شله زرد بریزید. درب قابلمه را ببندید تا شلعه زرد نذری برای ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله پنجم: تزئین شله زرد

در این مرحله شله زرد را داخل ظروف یکبار مصرف ریخته و روی آن را با پودر دارچین و هل و خلال پسته و بادام تزئین کنید. برای اینکه تزئین شله زرد نذری زیباتر شود، از شابلون استفاده کنید. این ابزار را می‌توانید از شیرینی‌پزی‌ها تهیه کنید.

طرز تهیه شله زرد برای ۳۰ نفر

فوت و فن شله زرد برای تعداد نفرات کم یا زیاد تفاوتی ندارد. شما چه بخواهید شله زرد نذری را برای ۲۰ نفر، ۳۰ و یا ۵۰ نفر درست کنید، باید به برخی از نکات دقت داشته باشید:

منبع مطلب : blog.karafsapp.com

مدیر محترم سایت blog.karafsapp.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

جواب کاربران در نظرات پایین سایت

مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب